Laivo ilgis – tolygus trijų futbolo aikščių ilgiui (317 m), o aukštis prilygsta dvidešimties aukštų namui (61 m). Tokio kruizinio laivo nepastebėti nepavyktų. Laivas į Klaipėdą atplaukė iš Sankt Peterburgo.

Ryte kruiziniame laive turėtų apsilankyti ir premjeras Algirdas Butkevičius su delegacija.

„Celebrity Eclipse“ Baltijos jūroje plaukė papuoštas Maltos vėliava. Skelbiama, kad laive gali tilpti apie 4400 žmonių.

Klaipėdą anksčiau yra aplankę ir kiti didieji kruiziniai laivai. Klaipėdos jūrų uostui jau teko priimti 294 m ilgio „Constellation“ laivą, o „Costa Pacifica“ (ilgis – 290 m) Klaipėdoje šiais metais dažnas svečias.

„Celebrity Eclipse” visu pajėgumu gali priimti 3150 keleivių ir 1250 įgulos narių.

14 naktų kelionė iš Southamptono, Anglijoje, aplankant Skandinavijos šalis, Rusiją, Baltijos šalis kainuoja nuo 3700 Lt. Geriausios klasės kajutėje – apie 13 tūkst. Lt.

Planuojama, kad šiais metais Klaipėdos uostą kruiziniai laivai aplankys 64 kartus. Kitais metais – kol kas registruoti 54 vizitai.

Žinios - istorinės

Kruizinio laivo „Celebrity Eclipse“ keleivius Klaipėda pasitiko su ryškia saule ir vėsiu vėju. Iš laivo išlipantys atostogautojai buvo pasitikti su lietuvių liaudies muzikos garsais ir šokiais.

Didesnė dalis keleivių, nusprendusių pasivaikščioti ir susipažinti su Klaipėda, - vyresnio amžiaus žmonės, tačiau tarp keleivių matyti ir jaunimo grupelių.

Portalo DELFI užkalbinta pora Terry ir Catherine teigė, kad iš Southamptono uosto išvyko šeštadienį. Per šį laiką jiems pavyko apsižvalgyti Kopenhagoje, Sankt Peterburge, Taline ir dabar užsuko į Klaipėdą.

„Manau, kad Sankt Peterburgas buvo viso kruizo vinis. Labai gražus miestas“, - teigė vyras.

Paklausta, ar laive sutiko įžymybių, į kurias aliuziją kuria laivo pavadinimas (angl. celebrity – įžymybė), pora teigė, kad kol kas nepavyko nieko sutikti.

Terry ir Christine tai ne pirmas kruizas. Pasak jų, į tokias atostogas šeima leidžiasi kiekvienais metais. Apie Lietuvą Christine teigė iki šiol nieko nežinojusi, o Terry pasakojo darbe turintis du bendradarbius iš Lietuvos.

Kas antrus metus kruizu pasilepina ir Kembridže gyvenanti Jane. Moteris pasakojo, kad „Celebrity Eclipse“ laivas ją tiesiog užbūrė. Jane jame mėgaujasi baseinu, teatru, koncertais bei kitomis pramogomis.

Su žmona kruizu plaukiantis Peteris teigė taip pat negalintis skųstis aptarnavimu ir maistu kruize. Prieš įplaukiant į Klaipėdos uostą vyras stebėjo vaizdus iš laivo ir žavisi Lietuvos žaluma.

„Klaipėda labai žalia. Tikiuosi, tai bus nuostabios trys-keturios valandos“, - sakė jis. Peteris Baltijos šalyse lankosi pirmą kartą. Vienintelės jo žinios apie Lietuvą – istorinės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (138)