Sutartį pasirašė STT direktorius Saulius Urbanavičius ir LAKD direktorius Egidijus Skrodenis. Šiuo bendradarbiavimu bus siekiama ugdyti Kelių direkcijos valstybės tarnautojų ir darbuotojų, dirbančių pagal darbo sutartis, antikorupcinį sąmoningumą, rūpinamasi jų švietimu. LAKD ir STT įsipareigojo optimaliai teikti visokeriopą tarpusavio pagalbą siekiant atskleisti ir ištirti galimai padarytas korupcinio pobūdžio nusikalstamas veikas, pagal kompetenciją vykdyti korupcijos prevenciją.
Pasirašyta bendradarbiavimo sutartis

„Susisiekimo ministerija visuomet siekė viešumo ir matomos, skaidrios veiklos. Šia sutartimi įsipareigojome bendradarbiauti korupcijos prevencijos ir antikorupcinio švietimo srityse ir savo įsipareigojimus vykdysime be jokių kompromisų“, – pabrėžė susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius.

„Bendradarbiavimas, vykdant korupcijos prevenciją, šviečiant ir didinant viešajame sektoriuje dirbančių žmonių sąmoningumą, yra sveikintinas. Tad palaikome Lietuvos automobilių kelių direkcijos siekį netoleruoti korupcijos, ugdyti savo darbuotojus šioje srityje ir pasiryžimą siekti didesnio skaidrumo veikloje. Antikorupcinis švietimas – viena prioritetinių Specialiųjų tyrimų tarnybos veiklos sričių, tad savo ruožtu, įsipareigojame šioje srityje teikti visokeriopą pagalbą“, – sakė STT direktorius S. Urbanavičius.
Pasirašyta bendradarbiavimo sutartis

„Neseniai atlikome savo veiklos reorganizavimą, keičiame (griežtiname) supaprastintų viešųjų pirkimų taisykles, siekiame, kad veikla būtų skaidresnė. Procesai vyksta, tikime, kad po šios sutarties pasirašymo galėsime dirbti ne tik šiuolaikiškai, bet ir maksimaliai skaidriai. Kadangi Kelių direkcija skelbia daug viešųjų pirkimų konkursų, kuriems atlikti skiriama daug lėšų, konkurencija nepaprastai didelė. O kur dideli pinigai, ten ir įtarimų pasitaiko dažniau. Viešindami savo veiklą, stengdamiesi kiek įmanoma skaidriau vykdyti ją, siekiame, kad neigiama nuomonė apie kelininkus keistųsi. Kaip organizacijos vadovas tikiu, kad bendradarbiaujant, dirbant kartu pavyks pasiekti gerų rezultatų“, – sakė Kelių direkcijos vadovas E. Skrodenis.

Praėjusių metų pavasarį Kelių direkcija viena iš pirmųjų prisijungė prie pilietinės iniciatyvos „Šioje šalyje nėra vietos „šešėliui“.
Pasirašyta bendradarbiavimo sutartis
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)