Naujas tyrimas atskleidė, jog patrauklesniais įvardijami asmenys mokykloje gauna geresnius pažymius ir lengviau patenka į universitetą. Tiesą sakant, patrauklių ir ne tokių žavių moksleivių skirtumas prilygsta tam, kuris skiria vaikus iš pilnų ir nepilnų šeimų, rašo healthland.time.com.

Patrauklesni moksleiviai sulaukia daugiau mokytojų dėmesio, turi daugiau draugų ir rečiau depresuoja, teigia vienas iš tyrimui vadovavusių akademikų, Ilinojaus universiteto sociologijos profesorė Rachel Gordon.

Be to, tokie vaikai gyvenime daugiau pasiekia. Kol kas neaišku, ar dėmesys ir pagyros skatina vaiką labiau savimi pasitikėti ir drąsiau kreiptis į mokytojus pagalbos ar mokytis papildomai, ir taip užtikrina geresnius pažymius. O galbūt mokytojams, kaip ir kūdikiams, paprasčiausiai labiau prie širdies dailūs veidai.

Šio tyrimo rezultatai – dalis didesnio tyrimo, kurį rengia Vaikų raidos tyrimų asociacija. Pastarojo metu mokslininkai lygina „National Longitudinal Survey of Adolescent Health“ ekspertizės ir kokybinės vienos vidurinės mokyklos vaikų analizės studijas. Mokslininkai stebėjo 9 tūkst. asmenų, kol jie pasiekė 20-30 metų ribą – tyrimas vyko nuo XX a. 10-ojo dešimtmečio.

Kiti tyrimai šią hipotezę taip pat patvirtino: žmonėms buvo rodomos patrauklių asmenų nuotraukos. Tada jiems pasakyta, jog su jais kalbės telefonu – ir iš tikrųjų su gražiais pašnekovais bendraujama šilčiau ir mandagiau nei su tais, kurie galbūt nėra patrauklūs.

Be to, gražios moterys uždirbta 8 proc. daugiau nei mažiau patrauklios. Patrauklūs vyrai uždirba 4 proc. daugiau. Be to, gražiems žmonėms lengviau rasti darbą, nes jie netiesiogiai vertinami kaip sveiki ir patikimi.

Dar vienas geras, tačiau itin keblus klausimas: ar savimi pasitikintys ir protingesni vaikai juos kalbinusiems asmenims pasirodė patrauklesnei nei mažiau protingi ir uždaresni moksleiviai? Mokslininkai teigia, jog į vaiko išvaizdą dėmesį atkreipė tik pokalbio pabaigoje, kai jau buvo susipažinę su jo asmenybe.

Dar vienas faktas apie išvaizdą. Anot R. Gordon, buvo atliktas dar vienas įdomus tyrimas: pradinės mokyklos mokytojai susipažino su vaikų mokslo pasiekimais ir nuotraukomis. Paaiškėjo, jog mokytojai iš patrauklesnių vaikų tikėjosi ir geresnių rezultatų. Kalbant apie pradinukus, lūkesčiai yra vienas iš svarbiausių elementų. Tikimasi, jog jau labai greitai panašų tyrimą pavyks atlikti ir su vidurinių mokyklų mokytojais.

Įdomu tai, jog neseniai mokslininkai išsiaiškino, jog prastos išvaizdos bei vidutinio patrauklumo moksleivių pažymiai skiriasi labai nežymiai. „Ne tokiems protingiems ir mažiau draugų turintiems prastos išvaizdos moksleiviams kyla ir daugiau bėdų. Tačiau, dėl socialinio gyvenimo stokos, jie turi daugiau laiko sėdėti prie kitų – juk į vakarėlius ir pasimatymus praktiškai nevaikšto“, - teigiama tyrimo, kurį užsakė Šiuolaikinių šeimų taryba, išvadose.

Kitaip tariant, jeigu manote, jog esate nepakankamai patrauklūs, jokiais būdais nenusiminkite. Kalbant apie akademinius pasiekimus, jums gali sektis ne ką prasčiau nei patraukliems asmenims.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)