Tuo tarpu kiek kalorijų sudeginate jogos užsiėmimo metu, priklauso nuo jogos tipo. Ėjimas taip pat padeda sudeginti kalorijų, priklausomai nuo to, kokiu intensyvumu jūs einate ir kokį atstumą.

Esama labai intensyvių jogos rūšių, beveik prilygstančių gimnastikai. Pavyzdžiui, Ashtanga ar jėgos Vinyasa praktikos, pagrįstos giliu kvėpavimu, reikalauja nemažai fizinių pastangų. Labiau jėgas atstatančios jogos treniruotės padeda gerinti lankstumą, pasiruošti intensyvesnėms treniruotėms.

Joga padeda psichologiškai atsipalaiduoti – mažina stresą, tai ne tik sportas, bet ir meditacija, dvasinė praktika. Joga ugdo lankstumą, tempia raumenis – sportuodami su įprastais treniruokliais to nepasieksite. Jogos užsiėmimo metu taip pat deginamos kalorijos (apie 200 per valandą). Tačiau ne visada nauda matuojama sudegintų kalorijų kiekiu.

Tai puikus treniruočių paįvairinimas. Juk sportas – ne tik kalorijų deginimas, tai gyvenimo stilius. Pastangos būti aktyviems derinant įvairius užsiėmimus, ne tik bėgimą, padeda kelti motyvaciją ir sveikai gyventi.

Joga – tinkama treniruotė prieš intensyvų sportą. Tačiau vien jos nepakanka. Reikėtų 3-5 dienas per savaitę eiti ir kardio ar aerobikos treniruotes.