Nukentėjo pėstieji

Praėjusi savaitė itin tragiška buvo pėstiesiems. Šeštadienio vakarą, apie 20 valandą, Vilniuje, A. P. Kavoliuko gatvėje, eismo įvykio metu sunkiai sužalotas pėsčiasis ir apgadinti trys automobiliai.

Dviejose eismo juostose prie sankryžos stovint automobiliams ir laukiant žalio šviesoforo signalo, į gatvę išėjo pėsčiasis. Dvi juostas jis perėjo tarp stovinčių mašinų, o tada jį partrenkė „Audi”. 51 metų vyriškis nuo stipraus smūgio pakilo į orą ir krisdamas atsitrenkė į du stovinčius „Škoda” ir „Honda” automobilius. Apgadinti visi trys automobiliai. Sunkiai sužalotas vyras išvežtas į ligoninę

Kretingoje,Vilniaus g. ir Savanorių g. sankryžoje, pirmadienį 16.10 val. pėsčiųjų perėjoje buvo partrenkta 16-metė pėsčioji. Policijos pareigūnų duomenimis, paauglę partrenkęs automobilis iš įvykio vietos pasišalino. Policija dėl šio įvykio atlieka tyrimą ir ieško vairuotojo.

Antradienį, rugsėjo 6 dieną, portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai pranešė, kad apie 20.30 val. Pašilės gatvėje prie parduotuvės „Šilas“ partrenktas pėsčiasis, ėjęs per perėją. Įvykio liudininkai teigė, kad tai – mažametis, maždaug 10 metų berniukas.

„Berniukas ėjo per perėją, atšvaitų lyg neturėjo“, – pasakojo pranešę žmonės portalui „Kas vyksta Kaune“.

Pasak greitosios medicinos pagalbos darbuotojų, berniukas sužalotas nesunkiai, sąmonės praradęs nebuvo ir gyvybei pavojus negresia. Vaikas išvežtas į Kauno klinikas tolimesniam gydymui, įvykio aplinkybes tiria policijos pareigūnai.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ primena, kad antradienį ryte buvo partrenkta per perėją degant raudonam šviesoforo signalui ėjusi moteris, o pirmadienį vakare Šilainiuose vairuotoja partrenkė vyrą.

Nesuvaldęs motociklo žuvo motociklininkas

Per savaitę įvyko nelaimių, kuriose nukentėjo motociklo ir mopedo vairuotojai. Panevėžyje mirė motociklininkas, transporto priemonės nesuvaldęs dėl pasirinkto nesaugaus greičio. Kitas motociklininkas sunkiai sužalotas, jis gydomas reanimacijos skyriuje. Rugsėjo 2 d. 20.10 val. Panevėžyje, J. Janonio g., vyras, gimęs 1989 m., gyv. Panevėžyje, vairuodamas motociklą „Honda“, nepasirinko saugaus važiavimo greičio, išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir susidūrė su ta pačia kryptimi važiuojančiu bei apsisukinėjančiu automobiliu „Ford Focus“, kurį vairavo blaivus vyras, gimęs 1972 m. Eismo įvykio metu motociklo vairuotojas žuvo vietoje.

Tą patį vakarą, 19.46 val., Panevėžyje, Ramygalos g., blaivus vyras, gimęs 1991 m., vairuodamas motociklą „Suzuki GSX-R 600“, atsiradus kliūčiai, bandė išvengti eismo įvykio ir atsitrenkė į stovėjusį automobilį „Renault Laguna“. Respublikinėje Panevėžio ligoninėje motociklininkui nustatytas stuburo kaklinis panirimas, stuburo juostinės kairės pusės panirimas, skersinių ataugų lūžimas, inksto plyšimas, kairio žastikaulio lūžimas. Gydomas intensyvios terapijos skyriuje.

Pirmadienio popietę bendruoju pagalbos telefonu pranešta, kad Vilniuje susidūrė automobilis ir motociklas. Atskubėjus pagalbai paaiškėjo, kad partrenktas ne motociklą, o motorolerį vairavęs jaunas vyras. Medikų pagalbos prašęs žmogus nurodė, kad po avarijos motorolerio vairuotojas nejudėjo. Laimei, žmogus nežuvo.

Pirminiais duomenimis, avarija įvyko apie 14.50 val. Rinktinės ir Šeimyniškių gatvių sankryžoje. Nurodyta, kad motoroleris susidūrė su „Audi Q7“ automobiliu, kurį vairavo moteris. Atskubėjus medikams paaiškėjo, kad motorolerį vairavęs jaunas vyras gyvas. Medikai nukentėjusį 25 metų vyrą išvežė į ligoninę. Jis buvo sąmoningas.

Tarp nukentėjusiųjų – vaikai ir nėščia moteris

Vilniaus pakraštyje, Grigiškėse, susidūrus dviem automobiliams, vienas nuo smūgio apvirto. Jame buvusiems vaikams prireikė medikų pagalbos.

Šeštadienį, apie 15.54 val., Vilniuje, Grigiškėse, Sodų ir Žaliosios gatvių nereguliuojamoje sankryžoje, 31 m. moteris, vairuodama automobilį „Toyota“, važiuodama šalutiniu keliu, nepraleido ir susidūrė su pagrindiniu keliu važiavusiu automobiliu „Volvo S60“, kurį vairavo 40-metis vyras. Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja, kad įvykio metu automobilis „Toyota“ apsivertė, nukentėjo trys automobilyje važiavę nepilnamečiai keleiviai – 5 ir 1 metų berniukai bei 3 m. mergaitė.

Pirmadienį kelios minutės iki pirmos valandos dienos bendruoju pagalbos telefonu gautas pranešimas, kad įvyko avarija ir vaikui reikalinga medikų pagalba.

Policijos pareigūnų žiniomis, pranešta, kad 12.52 val. Geležinio Vilko g. ir Laisvės pr., Vilniuje (šalia Savanorių pr. esančio žiedo) susidūrė du automobiliai. Atvykę pareigūnai rado du „Opel“ markės automobilius. Pirminiais duomenimis, rimtų traumų žmonės nepatyrė, tačiau moteris prašė, kad greitosios medikai apžiūrėtų 5 metų vaiką.

Kaune, Karaliaus Mindaugo gatve. automobiliu važiavusi teisėja greičiausiai nesilaikė saugaus atstumo ir sukėlė eismo įvykį, po kurio į klinikas tyrimams išvežta besilaukinati moteris.

Policijos departamentas informuoja, kad rugsėjo 8 d. 17 val. 40 min. Kaune, Karaliaus Mindaugo pr. automobilis „Renault Megane“, vairuojamas blaivios Kauno apylinkės teismo teisėjos A. B. (g. 1983 m.), atsitrenkė į priekyje ta pačia kryptimi važiavusį automobilį „Honda Accord“, vairuojamą moters (g. 1979 m.), kuris nuo smūgio pariedėjęs į priekį atsitrenkė į stovintį automobilį „Citroen C2“, vairuojamą vyro (g. 1989 m.). Eismo įvykio metu nukentėjo automobilio „Honda Accord“ vairuotoja, kuri dėl galvos sumušimo ir profilaktinio patikrinimo (nėštumas) pristatyta tyrimui į Kauno klinikas.

Eismo įvykį sukėlė taisyklių nepaisymas ir sunkus girtumas

Pirmadienio popietę šiauliečiai tapo gana neįprastos avarijos liudininkais. Į vieno mikroautobuso abu šonus kone vienu metu sugebėjo įvažiuoti du lengvieji automobiliai. Avariją nufotografavęs Ignas Balvočius net pagailėjo mikroautobuso: „užpuolė“ dviese.

Avarija įvyko Šiauliuose, Marijampolės ir Birutės gatvių sankryžoje, apie 11-tą valandą. Policijos pareigūnams pranešta apie eismo įvykį. Pareigūnai DELFI informavo, kad per avariją žmonės nenukentėjo. Vairuotojai užpildė eismo įvykio deklaracijas ir išsiskirstė.

Utenos rajone, Avižienių kaime, tiesiame kelio ruože, nesuvaldęs automobilio, vyras nuvairavo į medį. Po avarijos jam nustatytas toks girtumas, kad vargu ar dažnas galėtų net eiti. 31 m. neblaivus vyras vairavo automobilį „VW Golf“, būdamas sunkiai apgirtęs, vairuojamo automobilio nesuvaldė, tiesiame kelio ruože nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į pakelės medį. Įvykio metu nežymiai sužeistam vairuotojui buvo nustatytas sunkus, 3,23 prom. girtumas.

Antradienio vakarą Vilniuje į avariją pateko „CityBee“ automobilį vairavusi ukrainietė. Nuomojamas automobilis stipriai sudaužytas, nuo kito automobilio smūgio į galinę dalį net lūžo ratai.

Avarija įvyko kelios minutės prieš 21-mą valandą. Į įvykio vietą Savanorių prospekte (šalia kino teatro ir „Rimi“ prekybos centro) atskubėjo policijos pareigūnai ir medikai. Pirminiais duomenimis, nuomotą automobilį vairavusi ukrainietė pasuko į kairę, į „Rimi“ aikštelės pusę. Vaikinai automobiliu „VW Golf“ važiavo tiesiai, nuo Gerosios Vilties žiedo. Vieno vaikinų vairuojamas automobilis rėžėsi į galinę nuomojamo „Fiat“ dalį. Policijos pareigūnai aiškinasi, kas nepaisė šviesoforo, mat sankryža yra reguliuojama ir susidurti, paisant taisyklių, neįmanoma

Laimei, per avariją žmonės nebuvo sužaloti. Medikai įvykio vietoje pabendravo su avarijos dalyviais ir išvyko. Į ligoninę važiuoti niekam neprireikė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)