Apie tai, kaip jaukiai pasitikti didžiausias metų šventes, pasakoja internetinės namų tekstilės ir dekoro parduotuvės „Fėjos namai“ vadovė Svajūnė Sabaliauskaitė, kuri pataria kaip pasinaudoti šiuo įkvepiančiu laiku, įgyvendinant savo idėjas ir sukuriant nepamirštamą švenčių atmosferą.

Kalėdinė dvasia gali pasitikti vos įėjus pro duris. Tradiciškai namų durys puošiamos vainiku, kuris praneša svečiams, kad namuose jau verda šventinis šurmulys. Tokį vainiką, galima įsigyti ne tik specializuotose parduotuvėse, bet ir nesudėtingai pasigaminti patiems, o jo papuošimui tereikia pasitelkti fantaziją.
Čia tinka džiovinti vaisiai, kurie ne tik puikiai atrodo, bet ir skleidžia malonų aromatą. Klasikos ir spindinčios mados gerbėjai, vainiką gali papuošti dirbtinėmis dekoracijomis arba mažais papuošalais – žvaigždėmis, burbulais ir juostomis, kurie puikiai atrodys aukso ar sidabro dulkėmis apipurkšto vainiko fone.
Savo namuose norint suskurti išskirtinę šventinę nuotaiką, galima pasirinkti puošybos temą, kuri apjungs visas dekoracijas. Renkantis temą galima atsižvelgti į tai, kas labiausiai primena šių metų laiką ir šventes. Tai gali būti gamtos atributai, tokie, kaip eglės šakelės ir dirbtinio sniego dekoracijos. Tartum šerkšno paliestų sausų medžio šakų dekoracijas galima papuošti šventiniais žaisliukais, kurie labiausiai tinka prie bendro namų dekoro.
Didžiausias metų šventes ryškiausiai įkūnija raudonos ir žalios spalvos deriniai: ne tik drabužiai, bet ir namų dekoras – ant žalios eglės šakos pakabintas raudonas kalėdinis žaisliukas, žaismingos juostos ir jomis puošti namų atributai, taip pat – „kalėdinėmis“ vadinamos gėlės - puansetijos.
Šios gėlės gražiausiomis savo spalvomis sužydi būtent švenčių laikotarpiu. Dėl savo ypatingos formos lapų ir žiedų šios gėlės primena žvaigždes, kurios puikiai puošia namus ir šventinį stalą.
Žinoma, svarbiausias ir daugiausiai šventinės dvasios į namus įnešantis akcentas – Kalėdinė eglutė.
„Galbūt metai iš metų puošiate ją tokiais pačiais papuošalais ir tai pabodo? Šiais metai rinkitės kitokias idėjas: puoškite eglę natūraliais atributais – kankorėžiais ir iš lino išausta juosta, kuri apgobia visą eglę. Naudokite auksu žibančius papuošalus ir jaukia geltona spalva šviečiančias lemputes“, - pataria Svajūnė Sabaliauskaitė.

Įnešti naujovių galima ir eglės šakas puošiant su vienspalviais kaspinėliais arba dviejų spalvų kaspinų deriniais, įrišant kiekvieną šaką kaip dovaną ir viską įrėminant spalvingų lempučių fone.
„Linkime Kalėdas pasitikti jaukiai. Juk taip smagu apsigaubus šiltu pledu ir geriant karštos kakavos puodelį žiūrėti į savo kūrybos vaisius, namams suteikusius jaukumo.

Raskite laiko pasimėgauti akimirka kartu su eglės šakele ir jos kvapu, spindinčiomis dekoracijomis, žiūrint per langą į šokančias snaiges ir šerkšno papuoštą langą“, - linki Svajūnė Sabaliauskaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)