Taigi, po Velykų dar turite porą dienų kiaušiniams „utilizuoti“, kad jų nereikėtų išmesti.
Siūlome kelis puikius receptus, kurie tikrai paįvairins Jūsų ruošiamo maisto įvairovę ir nudžiugins namiškius.
Ingredientai:
500 g brokolių
4 dideli virti kiaušiniai
2 šaukštai Dijon garstyčių
1 šaukštas baltojo vyno acto
1 žiupsnelis cukraus pudros
2 didelės skiltelės česnako
6-8 marinuoti ančiuviai
1 šviežia raudona čili paprika
Skrebučiams:
60 g Ciabattos duonos
alyvuogių aliejus
Kaip gaminti?
Į dubenį įpilkite šalto vandens, įverkite druskos. Kai vanduo užvirs – įdėkite brokolius ir šiek tiek apvirkite (apie 3-5 minutes).
Į kitą dubenį įpilkite šalto vandens, išimkite brokolius iš verdančio vandens ir įdėkite į dubenį atvėsinti. Perkoškite brokolius.
Sumaišykite šaukštą aliejaus su garstyčiomis, actu ir cukrumi, įpilkite šaukštą šalto vandens ir įberkite šiek tiek prieskonių. Viską sumaišykite, kad gautųsi vientisas padažas.
Nulupkite kiaušinius ir perpjaukite per pusę.
Smulkiai supjaustykite česnaką, susmulkinkite ančiuvius ir čili papriką.
Įkaitinkite šaukštą aliejaus keptuvėje, įdėkite česnaką ir pakepkite apie 30 sekundžių. Sudėkite į keptuvę nusausintus brokolius ir apie porą minučių apkepkite, kol apskrus.
Sudėkite brokolius, kiaušinius, ančiuvius ir skrebučius į lėkštę, pabarstykite užbarstykite ant viršaus čilį papriką ir apšlakstykite padažu.
Skanaus!
Ingredientai:
4 kiaušiniai
200 g špinatų
500 g burokėlių (virtų)
2 morkos
2 šaukštai graikinių riešutų
Padažui:
200 g jogurto
200 g majonezo
0,5 šaukštelio Vusterio padažo
2 skiltelės česnakų
50 g sūrio su mėlynuoju pelėsiu
druskos pagal skonį
pipirų pagal skonį
Vištų kiaušiniai labai maistingi ir puikiai tinka salotoms. Špinatus galite keisti gražgarstėmis ar kitų salotų lapais, tačiau tada salotos praras nemažai maistinės vertės.
Gaminimas:
Sumaišykite sudedamąsias padažo dalis ir dėkite į šaldytuvą pastovėti.
Kietai išvirkite kiaušinius, atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis.
Plonais griežinėliais supjaustykite burokėlius, sutarkuokite nuluptas morkas.
Špinatus sumaišykite su 50 ml padažo ir dėkite į lėkštę.
Ant viršaus uždėkite kiaušinių skilteles, burokėlius, morkas ir susmulkintus riešutus.
Užpilkite likusį padažą.
Skanaus!
Ingredientai:
6 virti kiaušiniai
1 indelis šprotų aliejuje
2 šaukštai majonezo
1 šaukštas laiškinių česnakų pagal skonį
Druskos pagal skonį
Pipirų pagal skonį
Gaminimas:
Kiaušinius nulupkite, perpjaukite pusiau ir išimkite trynius.
Aliejuje konservuotus šprotus nuvarvinkite, nupjaukite uodegas ir sutrinkite su tryniais.
Įdėkite majonezo, įberkite druskos, pipirų ir smulkiai pjaustytų laiškinių česnakų.
Sumaišykite. Įdarą dėkite į baltymų puseles.
Skanaus!