Taigi, po Velykų dar turite porą dienų kiaušiniams „utilizuoti“, kad jų nereikėtų išmesti.

Siūlome kelis puikius receptus, kurie tikrai paįvairins Jūsų ruošiamo maisto įvairovę ir nudžiugins namiškius.

J. Oliverio firminės salotos su brokoliais ir kiaušiniais

Ingredientai:

500 g brokolių
4 dideli virti kiaušiniai
2 šaukštai Dijon garstyčių
1 šaukštas baltojo vyno acto
1 žiupsnelis cukraus pudros
2 didelės skiltelės česnako
6-8 marinuoti ančiuviai
1 šviežia raudona čili paprika

Skrebučiams:

60 g Ciabattos duonos
alyvuogių aliejus

Kaip gaminti?

Jamie Oliveris
Ciabattos duoną supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies su vienu šaukštu aliejaus. Apkepkite Ciabattos gabalėlius, kol įgaus švelnų auksinį atspalvį. Stenkitės nepilti daugiau aliejaus – gabalėliai apskrus, tik duokite jiems šiek tiek laiko. Apskrudusius skrebučius sudėkite į lėkštę, o keptuvės paviršių nuvalykite popieriniu rankšluosčiu ir padėkite ją į šalį.

Į dubenį įpilkite šalto vandens, įverkite druskos. Kai vanduo užvirs – įdėkite brokolius ir šiek tiek apvirkite (apie 3-5 minutes).

Į kitą dubenį įpilkite šalto vandens, išimkite brokolius iš verdančio vandens ir įdėkite į dubenį atvėsinti. Perkoškite brokolius.

Sumaišykite šaukštą aliejaus su garstyčiomis, actu ir cukrumi, įpilkite šaukštą šalto vandens ir įberkite šiek tiek prieskonių. Viską sumaišykite, kad gautųsi vientisas padažas.

Nulupkite kiaušinius ir perpjaukite per pusę.

Smulkiai supjaustykite česnaką, susmulkinkite ančiuvius ir čili papriką.

Įkaitinkite šaukštą aliejaus keptuvėje, įdėkite česnaką ir pakepkite apie 30 sekundžių. Sudėkite į keptuvę nusausintus brokolius ir apie porą minučių apkepkite, kol apskrus.

Sudėkite brokolius, kiaušinius, ančiuvius ir skrebučius į lėkštę, pabarstykite užbarstykite ant viršaus čilį papriką ir apšlakstykite padažu.

Skanaus!

Špinatų ir burokėlių salotos su kiaušiniais

Ingredientai:

4 kiaušiniai
200 g špinatų
500 g burokėlių (virtų)
2 morkos
2 šaukštai graikinių riešutų

Padažui:

200 g jogurto
200 g majonezo
0,5 šaukštelio Vusterio padažo
2 skiltelės česnakų
50 g sūrio su mėlynuoju pelėsiu
druskos pagal skonį
pipirų pagal skonį

Vištų kiaušiniai labai maistingi ir puikiai tinka salotoms. Špinatus galite keisti gražgarstėmis ar kitų salotų lapais, tačiau tada salotos praras nemažai maistinės vertės.

Gaminimas:

Sumaišykite sudedamąsias padažo dalis ir dėkite į šaldytuvą pastovėti.

Kietai išvirkite kiaušinius, atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis.

Plonais griežinėliais supjaustykite burokėlius, sutarkuokite nuluptas morkas.

Špinatus sumaišykite su 50 ml padažo ir dėkite į lėkštę.

Ant viršaus uždėkite kiaušinių skilteles, burokėlius, morkas ir susmulkintus riešutus.

Užpilkite likusį padažą.

Skanaus!

Šprotais įdaryti kiaušiniai

Ingredientai:

6 virti kiaušiniai
1 indelis šprotų aliejuje
2 šaukštai majonezo
1 šaukštas laiškinių česnakų pagal skonį
Druskos pagal skonį
Pipirų pagal skonį

Gaminimas:

Kiaušinius nulupkite, perpjaukite pusiau ir išimkite trynius.

Aliejuje konservuotus šprotus nuvarvinkite, nupjaukite uodegas ir sutrinkite su tryniais.

Įdėkite majonezo, įberkite druskos, pipirų ir smulkiai pjaustytų laiškinių česnakų.

Sumaišykite. Įdarą dėkite į baltymų puseles.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)