Už norimą spalvą sutiktų mokėti daugiau

Vieno didžiausių dažų tiekėjų pasaulyje – „PPG Industries“ – atlikta internetinė apklausa parodė, kad dviem trečdaliams vairuotojų automobilio spalva yra vienas esminių pasirinkimo kriterijų ir puiki saviraiškos galimybė. Tyrimo metu beveik pusė respondentų patvirtino, kad jie rinkdamiesi bet kokį daiktą dažniausiai atsižvelgia į jo spalvą. O du trečdaliai apklaustųjų teigė, kad spalva – kone svarbiausias kriterijus perkant mašiną.

Taip pat tyrimas atskleidė, kad trečdalis automobilių savininkų būtų pasiryžę primokėti už galimybę išsirinkti patinkančios spalvos mašiną. Negana to, prieita išvados, kad kuo brangesnė transporto priemonė, tuo daugiau pirkėjas pasiryš išleisti pageidaujamai spalvai.

Kokios spalvos automobiliai populiariausi?

Portalas infopleace.com sudarė populiariausių automobilių spalvų lentelę. Paaiškėjo, kad 2014 metais pasaulyje populiariausia buvo bala automobilių spalva (29 proc.), juoda (19 proc.), toliau rikiuojasi sidabrinė (14 proc.), pilka (12 proc.), raudona (9 proc.), mėlyna (6 proc.), ruda (5 proc.), geltona (3 proc.), kitos (2 proc.), žalia (1 proc.).

Balti automobiliai ilgiausiai išlaiko savo vertę

Nors baltos spalvos automobilius reikia plauti dažniau, tačiau jie turi didelį privalumą – lėčiausiai nuvertėja, rašo dailymail.co.uk. Automobilių vertės specialistų duomenys rodo, kad baltų mašinų kaina yra maždaug 5 proc. didesnė už naudotų transporto priemonių rinkos vidurkį.

Be to, tyrimas atskleidė, kad mėlynos spalvos automobilių vertė vis dar yra žemiau rinkos vidurkio. Naudotų automobilių rinkoje žalios mašinos irgi nėra populiarios. Vis dėlto greičiausiai nuvertėja kaštoninės spalvos transporto priemonės. Vairuojantys žalios ir kaštoninės spalvos automobilius netenka daugiausiai. Tokios mašinos kainuoja 4-6 proc. mažiau nei rinkos vidurkis.

Mano, kad balta spalva mažina degalų suvartojimą

Jei manote, kad visų spalvų automobiliai sunaudoja vienodą kiekį degalų, klystate. JAV mokslininkai iš Nacionalinės Lorenco Berklio laboratorijos atlikdami kelis eksperimentus nustatė, kad šviesios mašinos sunaudoja mažiau degalų ir, negana to, į aplinką išskiria mažiau CO2.

Mokslininkai priėjo išvados, kad vertinant degalų sąnaudas, ekonomiškiausios spalvos yra balta ir sidabrinė. Jų atspindėjimo koeficientas – 0,6. Šių spalvų mašinos, lyginant su juodomis, šimtui kilometrų naudoja 0,21 litro (1,9 proc.) degalų mažiau, o CO2 emisija taip pat mažesnė 1,9 proc. Tačiau tyrimą atlikę amerikiečiai pažymi, kad šviesios spalvos automobilių ekonomiškumą ir ekologiškumą galėjo įvertinti nepakankamai, kadangi išmetamųjų medžiagų kiekiai standartiniuose cikluose, kurie taikomi tiriamųjų modeliavimų metu, yra šiek tiek mažesni nei važinėjant gatvėmis.

Ką spalva pasako apie vairuotoją?

Portalas bankrate.com pristato sąrašą automobilių spalvų, kurios atskleidžia nemažai faktų apie vairuotojo charakterį.

Balta

Jeigu vairuojate baltą automobilį, jūsų charakteris spinduliuoja jaunyste ir modernumu, jūs esate atviri pasauliui ir kuriate tokį savo įvaizdį. Balta spalva sako, kad jūs turite skonį ir elegancijos. Balta taip pat asocijuojasi su sąžiningumu ir grynumu.

Juoda

Juoda spalva asocijuojasi su prabanga. Tai pati populiariausia spalva tarp prabangių automobilių. Tai yra galios spalva. Žmonės, kurie vairuoja juodus automobilius, save parodo kaip svarbius, mėgstančius klasiką ir viską kontroliuojančius.

Sidabrinė

Ši spalva reiškia naujoves bei asocijuojasi su saugumu ir geru stiliumi. Tai yra tvarkingos, mėgstančios švarą ir kartais net pedantiškos asmenybės spalva. Ši spalva dažnai pasirenkama dėl to, kad automobilis mažiau tepasi.

Raudona

Raudoną spalvą renkasi karjeristai. Raudona reiškia veiksmą, galią ir vyriškumą. Moterims raudona spalva simbolizuoja pasitikėjimą savimi. Dažnai raudoni būna sportiniai automobiliai, kurie gali lėkti labai greitai. Raudonas sportinis automobilis tarsi rėkia: „Pažiūrėk į mane.“

Mėlyna

Mėlyna – tai laimės spalva. Taip pat mėlyna spalva simbolizuoja teisingumą, stabilumą ir ramybę. Šį automobilį gali pasirinkti mamos, kurios veža savo vaikus į mokyklą, taip pat tai gali būti tobulas šeimos automobilis.

Geltona/auksinė

Geltona reiškia džiaugsmą ir teigiamą požiūrį. Geltoną spalvą dažnai renkasi jauni žmonės. Tai yra linksmybių ir lengvumo spalva. Geltoną spalvą mėgsta save vertinantys, savo vertę žinantys žmonės.

Žalia

Žalios spalvos automobilis gali reikšti, kad mylite gamtą ir pritariate ekologiškoms idėjoms. Žalia simbolizuoja energiją, jaunystę, gamtą, augmeniją, pavasarį, gyvybę. Šiai spalvai priskiriama ilgaamžiškumo reikšmė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (102)