Dvi dienas, pirmadienį ir antradienį, beveik visi orų prognozių tinklapiai pajūryje žadėjo nepalankų išvykoms orą. Tačiau abi dienas švietė saulė. Nors ir pūtė stiprus šiaurės vakarų vėjas, tačiau iš dangaus neiškrito nė lašo lietaus.

Poilsiautojų dalią palengvino nuo prieplaukos Šiaurės rage iki pat Jūrų muziejaus plaukiantis keltas. Šiuo maršrutu keltai kursuoja tik du kartus per dieną, prieš delfinų pasirodymus. Keleiviams šis patogumas papildomai nekainuoja. Užtenka įsigyti 2,9 lito kainuojantį bilietą.

Kitomis valandomis nuo prieplaukos Smiltynėje iki muziejaus tektų eiti beveik du kilometrus Kuršių marių pakrante.

Atverta senoji ekspozicija

Šį pirmadienį, birželio 24 d., senosios Lietuvos jūrų muziejaus ekspozicijos, įsikūrusios nerijos forte, lankytojams atvertos paskutinį kartą. Pasak muziejaus direktorės Olgos Žalienės, suskubusieji galės pamatyti istorinį akvariumo vaizdą, kuris nesikeitė net 35 metus, nuo pat muziejaus atidarymo 1979 m.

„Nuo Jūrų muziejaus atidarymo Kopgalyje prabėgo net 35 metai. Per tą laiką, nė karto nekitęs akvariumas, paseno ir fiziškai, ir moraliai. Todėl pradėjome jo rekonstrukciją. Dėl remonto muziejus neveikė nuo rudens, o dabar atidaromas trumpam – nuo Joninių iki vasaros pabaigos. Rekonstrukcijos erdvei atitverta muziejaus kiemo dalis, neveiks tik amfiteatras, kuriame buvo rengiami Kalifornijos jūrų liūtų pasirodymai ir rūsio salė, kurioje buvo eksponuojama paroda „Kodėl laivas plaukia?“, - sakė O. Žalienė.

Lankytojai šią vasarą turės galimybę paskutinį kartą pamatyti senąją ekspoziciją. Susipažinimą su muziejaus ekspozicijomis palengvina nemokamas šešiakalbis audio gidas (veikia lietuvių, anglų, rusų, vokiečių, lenkų, latvių kalbomis). Bilietas suaugusiesiems kainuoja 12 litų, vaikams – 6 litus.

Brangūs bilietai

Lankytojai, išlaukę milžiniškose eilėse, tekini bėgo į du kartus per dieną vykstančius delfinų pasirodymus. Kai kurie svečiai piktinosi, kad veikia tik viena kasa, todėl išsigandę, kad nespės į vidurdienį valandą prasidedantį šou, pirko bilietus tik į muziejų. Antrus išgąsdino bilietų į delfinariumą kainos – 30 litų suaugusiesiems ir 20 litų vaikams.

Tačiau nepagailėję pinigų neliko nusivylę. Bent jau suprantantieji lietuviškai. Mat delfinų pasirodymą pertraukia kelių minučių edukacinė pamokėlė apie delfinų populiaciją, kuri skaitoma lietuviškai. Didelė dalis žiūrovų, kurią sudarė latviai ir rusai, informacijos suprasti negalėjo. Nika Puteikienė, muziejaus ryšių su visuomene atstovė įtikinėjo, kad rusakalbiams delfinariume yra dalijamas lankstinukas, kuriame pateikta ta pati informacija, kuri perskaitoma lietuviškai. O ateityje bus sukurti ir specialūs titrai rusų ir anglų kalbomis, kurie bus rodomi specialiame ekrane.

Pasak N. Puteikienės, savaitgaliais delfinariume apsilanko per 4 tūkst. žiūrovų, o nuo liepos vidurio, augant vasarotojų pajūryje skaičiui, bus rengiami net keturi delfinų pasirodymai.

Lietuvos jūrų muziejus ir akvariumas – lankomiausias Lietuvos muziejus, per metus sulaukiantis per 400 tūkst. lankytojų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)