„Bus karšta“, - paklaustas, kokie orai vyraus per Jūros šventę, konstatavo Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Jūrinių prognozių skyriaus budintis sinoptikas.

Penktadienį, kai vidurdienį bus paklebtas Jūros šventės startas, termometro stulpeliai Klaipėdoje turėtų rodyti 30 laipsnių karščio. 

„Tačiau yra vilties, jog penktadienio popietę šiek tiek atvės. Tikėtina, kad vėjas pasisuks nuo jūros, kurioje vandens temperatūra vis dar tesiekia 18-19 laipsnių šilumos, todėl ir oro temperatūra gali atvėsti iki 25-26 laipsnių. Tačiau tai labiau bus juntama arčiau jūros, o ne miesto centre“, - aiškino sinoptikas.

Šeštadienį, kai Jūros šventės renginiai šurmuliuos nuo ankstyvo ryto iki vėlaus vakaro, įdienojus bus iki 32 laipsnių karščio, pūs silpnas rytų vėjas.

„32 laipsnius termometrai rodys pavėsyje, dviejų metrų aukštyje. Todėl būtina įvertinti, kad saulės atokaitoje bus dar karščiau, taigi, reikėtų atitinkamai apsirengti, nepamiršti kepurės, pasirūpinti vandeniu, kitomis apsaugos nuo karščio priemonėmis“, - patarė pašnekovas. 

Naktį iš penktadienio į šeštadienį ir iš šeštadienio į sekmadienį bus 16-18 laipsnių šilumos, todėl vakariniuose renginiuose žmonės galės lengviau atsikvėpti, jų nebekamuos karštis.

Sekmadienio dieną vėl prognozuojamas 32 laipsnių karštis. Tačiau yra didelė tikimybė, jog pavakare Klaipėdoje gali prapliupti liūtis su perkūnija, o vėjas gūsiuose sustiprėti iki 18 metrų per sekundę.

„Tačiau tai tikimybė, o ne reali galimybė. Be to, tie liūties debesys yra labai nedidelio diametro, todėl gali būti, kad vienoje miesto vietoje pliaups lietus, o kitoje – švies saulė“, - aiškino sinoptikas.

Šiųmetė Jūros šventė bus karščiausia per pastaruosius penkerius metus.
Pavyzdžiui, pernai paskutinįjį liepos savaitgalį dienomis buvo sausa, o oro temperatūra siekė 20-23 laipsnius šilumos, 2012 metais per Jūros šventę termometro stulpeliai rodė 20-22 laipsnius šilumos, 2011-aisiais – 20-23 laipsnius šilumos, tačiau protarpiai lynojo, 2010 metais per Jūros šventę termometro stulpeliai rodė 21-23 laipsnius šilumos, krituliai nuotaikos negadino.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (76)