Specialistai pataria susidaryti būtiniausių prekių sąrašą, kad tiksliai žinotumėte, ko jums reikia - tai padės sutaupyti ne tik laiko, tačiau ir pinigų. Būtiniausios prekės: kuprinė, sąsiuviniai bei rašymo priemonės, visa kita galėsite įsigyti prasidėjus mokslo metams, atsižvelgę į poreikį bei mokytojų pageidavimus ir patarimus.

Pirmokėlio kuprinė neturėtų sverti daugiau nei 700 gramų, vyresniųjų klasių moksleiviams – ne daugiau nei kilogramą.

Kuprinė turėtų būti: 

- tokios formos, kad joje gražiai tilptų knygos bei sąsiuviniai, geriausia, jei jie būtų atskirti;
- plačiais ir paminkštintais reguliuojamo ilgio diržais, kurie netrintų ir nespaustų nugaros;
- patogiai ir paprastai užsegama, kad vaikui nereikėtų vargintis kaskart ją atsegant;
- su atšvaitu;
- keliomis būtinomis kišenėmis, kad vaikui nereikėtų daiktų ieškoti jų gausybėje;
- nešamos kuprinės apačia neturi būti žemiau juosmens, tad prieš rinkdamiesi kuprinę būtinai ją pamatuokite, uždėkite vaikui ant nugaros ir pažiūrėkite, kiek jos išlinkimai sutampa su vaiko nugara, ar patogiai laikosi petnešos ir pan.

Plunksninę rinkitės su keliais skyreliais, kuriose atskirai galima sudėti būtinas rašymo priemones: pieštukus, trintukus, plunksnakočius, liniuotę, ir kitas: flomasterius, spalvotus pieštukus, kreideles ir kt. (juos rekomenduojama rinktis ekologiškai švarius).

Plunksnakotį pirmokėliui rekomenduojama rinktis atvira plunksna, kad vaikas matytų, ar teisingai ją laiko. Specialistai rekomenduoja įsigyti plunksnakotį su patvaresne iridžio plunksna - tokia, stipriau paspaudus, nenulūš. Pasirūpinkite ir rašalo ar rašalo kapsulių atsargomis, kad vaikui jų nepritrūktų.

Pieštukas (jų rekomenduojama įsigyti du) turėtų būti vidutinio kietumo kaip ir trintukas.

Įsigykite 4-5 sąsiuvinius (langeliais bei linijomis) ir tiek pat aplankų. Juos rinkitės storesnius, o sąsiuvinius - kietesniais viršeliais, geriausia, jei šie būtų užapvalintais kampais, kad neužsilankstytų bevartant. Atkreipkite dėmesį ir į popierių - jis neturėtų būti labai plonas, nes gali persigerti rašalas.

Jei norite sutaupyti laiko, galite įsigyti iš anksto paruoštus mokyklinius komplektus, tačiau vertėtų palaukti rugsėjo pirmosios ir sužinoti, ko būtent reikės jūsų vaikui konkrečioje mokykloje.

Pirmokėliui taip pat gali prireikti/reikės:

- pasiekimų knygelės;
- krepšelio sportinei aprangai;
- natų sąsiuvinio;
- piešimo sąsiuvinių (A4 ir A3 formatai) bei spalvoto popieriaus (minkšto bei kartono, spalvoto bei balto)
- dėklo piešiniams;
- PVA ir pieštukinių klijų;
- žirklučių;
- vandeninių dažų bei guašo (dairykitės su papildoma palete dažams maišyti);
- įvairių storių teptukų (rinkitės kokybiškus, natūralaus plauko, kurie tarnaus ilgiau, o su tokiais piešti kur kas smagiau);
- plastilino;
- kreidelių;
- drožtuko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)