„Kiek man teko vykti su delegacija, Amsterdame, mažosios „Eurovizijos“ metu jiems teko daugiausiai žiniasklaidos dėmesio. Jie jau yra pastebėti“, – sakė A. Giržadas. V. Baumila žadėjo aplinkinių dėmesį patraukti komandos pozityvumu. Jau suplanuota, kad Vaidas ir Monika duos interviu BBC, kuris bus parodytas pusfinalio dieną.

Nei stilistų, nei vizažistų į Vieną jie nesiveš. Viskuo rūpinsis „Eurovizijos“ personalas – jiems bus parodytos nuotraukos, pagal kurias scenai ir bus paruošti dainininkai. Tokia pati praktika taikoma jau ne pirmus metus. Dainininkų rūbais rūpinasi mados namai „Kristi Andress“.

„Šito viso pasirodymo pagrindinė idėja yra išlaikyti nuoširdumą ir laisvumą. Drabužiai įprasmina šias idėjas. Pavasariška ir jaunatviška. Tai geriausiai apibūdina mūsų drabužius. Scena reikalauja tokio įvaizdžio, kad neatrodytum kaip atėjęs iš gatvės. Mes išlaikėme tai“, – paslaptingai apie savo sceninį kostiumą kalbėjo M. Linkytė. Vaidas puošis melsvos spalvos kostiumų.

Ant M. Linkytės suknelės puikuojasi virš septynių tūkstančių rankomis iškirptų žiedlapių. Dėl šios priežasties dainininkės sceninis kostiumas bus įtraukas į rekordų knygą. Šiuo metu vyksta rekordo registravimo procedūra.

Kaip sakė delegacijos vadovas A. Giržadas, viešbutyje dainininkai užsidarę po repeticijų tikrai nesėdės. „Veiklos apsčiai. Kartu vyksta ir spaudos atstovė Virginija Bunevičiūtė. Šiais metais „Eurovizijos“ organizatoriai pasiūlė labai plačią kultūrinę programą“, – sakė jis. Vos atvykus, 12 dienos vakarą, delegacija vyks pasiplaukioti garlaiviu Dunojaus upe, taip pat laukia koncertai Šionbruno rūmuose, Vienos filharmonijoje.

Jokių specialiųjų efektų šiemet Lietuvių pasirodymo metu nebus: „Pagal Austrijos įstatymus, virš žiūrovų galvų nieko negalima kabinti. Konfeti negalima. Fortepijono nereikia. Dūmų taip pat nereikia“. Scenoje Lietuvos atstovai scenoje pasirodys šešiese. Kartu su Vaidu ir Monika į sceną lips ir 4 vokalistai. Komanda jau turi ir A. Giržado įkvėpta šūkį: „Čia ne žaidimas, čia „Eurovizija“.

M. Linkytei šiemet labiausiai patinka Norvegijos, Austrijos atstovai. V. Baumila neslepia simpatijų australui Guy Sebastianui. Iš visų Lietuvos atstovų, kada nors vykusių į konkursą, dainininkai favorite vienbalsiai išrinko Aistę Smilgevičiūtę.

Poryt lietuvių laukia pirmoji repeticija. „Eurovizijos“ žiūrovai Lietuvos atstovų pasirodymą išvys gegužės 21 dieną, ketvirtadienį. Su daina „This Time“ jie pasirodys pirmuoju numeriu. Šiemet palaikyti dainininkų į „Euroviziją“ atvažiuos V. Baumilos tėvai ir brolis su žmona, M. Linkytės šeimos nariai.

Rytoj Lietuvą paliekantys dainininkai neslepia tikintys savo jėgomis ir galimybe patekti į finalą: „Mes tikime ir tai yra svarbiausia“.

Spaudos konferencijos akimirkos – DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1176)