Jis atsisakė darbo teisme, kad galėtų padėti kitiems įgyti ne tik tobulą kūną, bet ir rasti harmoniją gyvenime. Ir jam tai puikiai sekasi. Tarp jo klienčių - daugybė modelių, aktorių ir kitų žymių gražuolių.

Mėnesį prieš eilinę Oskarų teikimo šventę žvaigždės pradeda rikiuotis į eilę, norėdamos patekti pas Kirshą – jo metodikos padeda suteikti kūnui norimą formą per rekordiškai trumpą laiką. Davidas Kirschas yra savo fitneso metodikos, kurią vadina „kasdieniniu rūpinimusi savo sveikata“, taip pat – klestintis fitneso klubų Madison Square Club valdytojas.

Pavyzdžiui, viena pirmųjų jo klienčių, supermodelis ir keturių vaikų mama Heidi Klum praėjus tik mėnesiui po gimdymo demonstravo idealią figūrą.

„Jeigu jums reikia greitai susigrąžinti buvusias formas, Davidas tiksliai žinos, ką reikia daryti. Pasitikėdama juo buvau absoliučiai rami dėl savo figūros per visą nėštumą“,- pasakojo Heidi.

Šio trenerio stebima Heidi Klum po gimdymo sulieknėjo per stebėtinai trumpą laiką. Kiekvieną rytą dieną ji pradėdavo bėgiodama kartu su treneriu.

Davidui Kirschui pasaulinę šlovę atnešė jo sukurta programa „The Ultimate New York Body Plan“, taip pat dar žinoma kaip Niujorko dieta. Ją sudaro kardio ir jėgos pratimų kompleksas, taip pat mitybos programa ir motyvaciniai paskatinimai.

Laikantis šios programos galima neatpažįstamai pakeisti figūrą per labai trumpą laiką. Galima ir labai intensyvi programa-minimum, skirta vos dviems savaitėms. Davidas Kirschas siūlo ir padedančias išlaikyti pasiektą rezultatą programas. Svarbu, kad sportas ir sveika mityba taptų gyvenimo norma.

Pagrindiniai Davido Kirscho programų principai

Svarbiausia – motyvacija

„Kad įgytumėte gražias formas, jūs tikrai turite labai to norėti – norėti pasikeisti. Žmonės, nuolat pasižadantys keistis, bet nevykdantys savo pažadų, vargu ar galės pasiekti kokių nors teigiamų rezultatų“,- įsitikinęs treneris.

Prieš pradedant keistis išoriškai, reikia įsisąmoninti pokyčių būtinumą, pasiruošti ilgam ir alinančiam darbui. Reikia įteigti sau, kad ir pasąmonė trokštų pakeisti kūną. Reikia numatyti tikslą ir siekti jo visa širdimi. Svarbu ir užsibrėžti konkretų laiko terminą.

Niujorko dieta – neatskiriama D. Kirsho lieknėjimo programos dalis – susideda iš trijų etapų. Pirmas etapas trunka dvi savaites, per kurias valgyti reikia penkis kartus per dieną kas tris valandas, paskutinis valgymas - ne vėliau 19 valandos.

Šiuo laikotarpiu teks atsisakyti vaisių, pieno produktų, miltinių gaminių, bulvių, ryžių, saldžių ir riebių patiekalų, taip pat alkoholio. Į valgiaraštį galima įtraukti daržoves, žuvį, liesą mėsą ir nealkoholinius gėrimus.

Per antrąjį dietos etapą, kuris taip pat trunka dvi savaites, po truputį galima pradėti valgyti vaisius, grūdus, naudingus riebalus.

Baigiamajame etape, kuris gali trukti daug ilgiau ir kuris reikalingas svorio įtvirtinimui, galima kiek padidinti angliavandenių ir naudingų riebalų suvartojimą.

Sportuoti reikia kasdien!

„Jūs turite treniruotis kiekvieną dieną. Tai tas ritualas, kurio negalite leisti sau praleisti“,-teigia D. Kirshas.

Treniruotes pradėti reikia kardio pratimais, kurie turi tęstis ne mažiau 30-45 min. Tai gali būti bėgimas, šuoliukai per virvutę, boksas ar važiavimas dviračiu. Toks apšilimas puikiai degina kalorijas ir padeda kūnui pasiruošti tolesniems krūviams. Be to, Davidas Kirschas tvirtina, kad kuo įvairesni apšilimo pratimai, tuo geriau, treniruotės neturi tapti rutina.

Po apšilimo reikia daryti jėgos pratimus maždaug 45 minutes, naudojant svarmenis ne daugiau kaip 2 kg svorio. Į treniruočių programą rekomenduojama įtraukti liemens sukimo pratimus, atsispaudimus, dvigubus atsilenkimus (kai keliamas ir liemuo, ir kojos kartu), sukinius su kamuoliu.

Nedidelis svoris kompensuojamas darant daugiau pratimų. Reikėtų daryti tris kartus po 15 -20 kiekvieno pratimo pakartojimų. Nepersitempkite ir kontroliuokite pulsą, nepamirškite, kad kokybė ne mažiau svarbi nei kiekybė.