Apelsinas pasižymi antioksidantinėmis ir jauninamosiomis savybėmis bei pašalina toksinus iš organizmo.

Programa „Antistresas“ veido ir kaklo odai

1. Vitamininis pilingas

Sumaišykite po valgomąjį šaukštą šviežiai spaustų apelsino ir ananaso sulčių, užtepkite ant odos trims-penkioms minutėms (su sąlyga, kad neturite alergijos citrusiniams). Sumirkykite vatos diskus toniku (be spirito) arba geriamuoju vandeniu ir kruopščiai nuplaukite sultis.

Jei esate alergiški citrusiniams, pakeiskite juos vaistiniu ramunėlių nuoviru. Šis augalas – puikus antiseptikas. Užvirkite ramunėles (vienas šaukštas 200 g vandens), leiskite pritraukti 20-30 minučių, nukoškite ir išpilstykite į formeles ledui. Patrinkite veidą ledo kubeliais. Ramunėlės pagerins kraujotaką ir sumažins uždegimą, o ledas tonizuos odą ir sumažins poras.

2. Valomoji kaukė

Paimkite šaukštelį ciberžolės (galingas antioksidantas, sumažina uždegimus ir patinimus), įberkite dar šaukštą baltojo purvo miltelių (mažina riebalavimąsi ir stimuliuoja ląstelių atsinaujinimą), sumaišykite viską su natūraliu jogurtu (giliai maitina odą, mažina paraudimą).

Į gautą tirštą masę įlašinkite po lašelį levandos, sandalo ir pačiuolių eterinių aliejų. Užtepkite storu sluoksniu ant sausos veido odos ir palikite dvidešimčiai minučių. Nuplaukite iš pradžių šiltu, paskui vėsiu vandeniu, patrinkite odą toniku.

Detoksikuojanti programa veido ir kūno odai

1. Šveitiklis

Sumaišykite 200 g įprastos jūros druskos be priedų, žaliosios citrinos sulčių ir pusę šaukštelio stambiai maltų gvazdikėlių, juodųjų pipirų ir cinamono. Įpilkite šimtą gramų vynuogių kauliukų aliejaus ir įlašinkite po du lašus bergamotės ir baziliko eterinių aliejų. Sukamaisiais judesiais įtrinkite šveitiklį pradėdami nuo kojų, palaipsniui judėdami į viršų.

Minkštinamoji vonia kūnui

Prileiskite į vonią šilto vandens, įpilkite litrą pieno (geriau riebaus, ne mažiau kaip 3,2%), pasinerkite penkiolikai minučių. Baigę apsiplaukite šiltu vandeniu, tačiau nesiprauskite; tokia vonia geriau tinka jau po valomųjų procedūrų. Pienas minkština odą.

Aromatinis balzamas

Iš anksto pasiruoškite balzamą. Ištirpinkite vandens vonelėje 50 g kokosų aliejaus, įlašinkite tris lašus jazminų eterinio aliejaus. Po vonios nušluostytą rankšluosčiu odą įtrinkite balzamu ir apsigaubkite šiltu chalatu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)