Principas paprastas – valgome viską, ką matome, tik termiškai neapdorotą – vaisius, daržoves, sėklas, riešutus. Nevalgome mėsos, pieno produktų ir bent kažkiek laiko – žuvies.

Tikriausiai kils klausimų, kaip gyventi be mėsos, iš kur gauti baltymų, kalcio. Jei pamiršite apdulkėjusius stereotipus ir mitus apie teisingą mitybą, sužinosite, kad mėsos baltymai nėra tokie naudingi, kaip amžių amžius manyta, o pieno produktai užteršia organizmą perdirbtais riebalais, todėl žarnyno veikla pasidaro vangi, o žmogus jaučia nuovargį, mieguistumą ir netgi apatiją.

„Iki šiol požiūris „įsitikink pats“ manęs nė karto nenuvylė, atvirkščiai – sužinojau daug naudingų faktų apie dietas ir sveiką gyvenimo būdą. Mano gyvenimas visiškai pasikeitė, figūra galiausiai pasidarė ideali. Sakydama ideali, turiu omenyje ne masinės informacijos priemonių primestus standartus, o save tokią, kokią man gera ir malonu matyti veidrodyje ir kokia traukia žvilgsnius kaip magnetas“, – rašo eksperimentuotoja.

Ji sako, kad sužinojus apie žaliavalgius, labiausiai sužavėjo jų energija ir proto aiškumas, fizinis, emocinis lengvumas, tad kilo noras pabandyti.

Olesia pasakoja, kad vykdydama eksperimentą jautėsi tarsi vaikas, kuris mokosi žengti pirmuosius žingsnius ir su baime bei entuziazmu juda pirmyn.

„Po 10 m. dalinės vegetarystės (periodiškai įtraukdavau į racioną žuvį), nutariau palaipsniui pereiti prie žaliavalgystės. Jau aštuntą mėnesį esu pradiniame etape, t. y. apie 60 – 75 proc. kalorijų kasdien gaunu iš termiškai neapdorotų produktų. Kelis mėnesius nebevartoju pieno produktų. Dvi savaites paeksperimentavau su pieno produktais, bet sprendžiant iš savijautos – geriau be jų“, – rašo Olesia.

Ji pabrėžia, kad buvo keli nesėkmingi bandymai pereiti prie šimtaprocentinės žaliavalgystės, bet apsilpus valiai mintys imdavo suktis apie makaronus su padažu, na, o po makaronų ateidavo eilė kitiems skanėstams. Po kelių nesėkmių Olesia suprato, kad reikia šiek tiek su savimi padirbėti, viską sudėlioti į lentynas (psichologiniu požiūriu, kad nebetektų kankintis).

„Įdomiausia, kad nepaisant gausybės patarimų dietų ir sveikatos klausimais, beveik nieko nerašoma apie psichologinį požiūrį į svorio mažėjimą, valios stiprinimą ir ištvermę. Svarstome, kur sėkmės paslaptis, kaip uždirbti milijonus, neatsižvelgdami į sėkmės pagrindą“, – svarsto moteris.

Keli patarimai tiems, kuriuos straipsnis įkvėpė – pagalvokite, koks skanus ir kvapnus obuolys, koks sultingas apelsinas, kokie maistingi špinatai. Nieko nėra geriau už natūralius produktus, sako ji.

„Įsivaizduokite save liekną, energingą, švytinčiais, rausvais skruostais. Jūs nenugalima. O dabar į kovą – 30 dienų žaliavalgystės“, – ragina Olesia.

Jos teigimu, svarbiausia negalvoti apie nesuvalgytus pagamintus valgius, nes eksperimentas truks tik 30 dienų, paskui galėsite ramiai grįžti prie įprasto gyvenimo būdo.

„Tik išduosiu paslaptį – 30 dienų daug ką jumyse pakeis. Tie, kas dar abejoja ar nesijaučia pasirengę, – paskui mane. Kodėl taip darau? Todėl, kad kelio atgal nebėra, o atsikalbinėjimams nebėra vietos.“

Bus daugiau.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)