Pasak jos besirinkdamos rankines moterys dažnai daro tris klaidas: rankinės dizaino nesuderina su savo gyvenimo būdu, renkasi ją per mažą arba per didelę bei tokios spalvos, kuri netinka prie aprangos spalvų.

Pataria atsisveikinti su didelėmis juodomis rankinėmis

„Klaidų paprasta išvengti, tačiau turint chaotišką garderobą, kuriame egzistuoja įvairios stilistinės kryptys, spalvos, įmantrios detalės ir nėra konkretumo, įsigyti prie visų arba daugumos drabužių tinkančią rankinę – neįmanoma“, - patikino specialistė.

Pasak jos, lietuvių pamėgtos ir bene ant kiekvienos merginos rankos pastebimos beformės didelės juodos rankinės, kuriose neretai bandoma sutalpinti visą gyvenimą, vis dar populiarios, tačiau nebėra madingos.
Natalija Stunžėnienė

„Tikriausiai kas antra moteris turi maišo tipo didelę juodą rankinę. Jeigu joms tokios rankinės patinka ir nesvarbu, kad jas turi pusė Lietuvos moterų, griežtai atsisakyti šio aksesuaro nėra verta. Tačiau jeigu norite turėti savitą stilių, o ne būti tokia pat kaip kaimynė ar bendradarbė, praplėskite savo rankinių akiratį – pasidomėkite mados tendencijomis“, - stokojančioms idėjų patarė N. Stunžėnienė.

Trys populiariausi rankinių stiliai

Pasak jos, šiuolaikinė rankinė-krepšys savo paprasta ir lygia forma primena 80–tųjų metų maistui skirtą krepšį. Šiemet ji gaminama iš grubios, formą laikančios natūralios odos, be išorinių kišenių ir kartais be pagrindinio užsegimo.
Darbui biure ir dalykiniams susitikimams (Gucci ir Fendi)

„Tai, kad rankinė tradiciškai neužsegama užtrauktuku, savininkei leis greitai norimą daiktą įdėti į rankinę, tačiau viršutinis atviras kraštas neapsaugo rankinės turinio ir nukritus ar apsivertus rankinei esamas turinys iškris. Tačiau kiek dažnai taip atsitinka moteriai? Šį sezoną, tokia patogi ir talpi rankinė, su prakirptomis ar prisiūtomis rankenomis ir dirželiu – puikus pasirinkimas toms moterims, kurios mėgsta minimalistinį aprangos stilių“, - pasakojo dizainerė.

Anot jos, šį sezoną taip pat madinga rankinė-portfelis. Ji išsiskiria savo funkcionalumu ir patogumu – galima išsirinkti reikiamo dydžio, o jos rankena leidžia ją nešioti ir ištiestoje rankoje.

Kūrybiškoms moterims (Fendi, Dolce Gabbana)
„Jos išmatavimai ne visada leidžia į ją įdėti dokumentus, tačiau į visas tokio tipo rankines tilps mažas skėtis, piniginė, telefonas, užrašinė ir kosmetinė. Manau, šioje rankinėje puikiai suderintos šios tris savybės: dailus dydis, forma ir talpa. O toms moterims, kurios nemėgsta su savimi nešiotis daug daiktų, rekomenduočiau dieninę delninę. Šiemet pasikeitė jų dizainas – atsirado daugiau skyrelių, išvaizda tapo sudėtingesnė“, - pasakojo N. Stunžėnienė.
Į parodą, koncertą arba į kavinę (Bottega Veneta, Marni)

Įvardijo pasaulines mados tendencijas

Kalbėdama apie pasaulines mados tendencijas, kurias padiktavo pagrindiniai pasaulio mados diktatoriai, ji pastebi, kad akcentuojamos kelios įdomios detalės: nesuderinamos faktūros, bet priderintos spalvos, nefunkcionalus, bet prabangus stilius bei tendencija – kuo paprasčiau, tuo gražiau.

„Šios rankinės Lietuvoje nėra labai paplitusios, todėl Lietuvos gatvėse šių krypčių galite ir nepastebėti. Aišku, išskyrus tuos atvejus, kai praeivė yra naujovėmis besidominti madistė apsipirkinėjanti pasaulio mados sostinėse“, - patikino dizainerė.
Į iškilmingą pokylį, restoraną arba į teatrą (Dolce Gabbana, Fendi)

Anot jos, mados tendencijos daro įtaką ir šiuo metu gaminamų rankinių spalvoms. 2014 m. vasaros sezonų ypatingai aktualios pastelinės (žydra, kreminė, mėtos, rožinė, gelsva), sodrios (avietinė, ciklameno, ultramarino, jūros bangos, koralo, rausvai oranžinė, raudona, citrinos, oranžinė, baklažano, žolės žalia) spalvos.

„Kadangi madingų spalvų yra daug, renkantis tinkančią rankinės spalvą rekomenduočiau ieškoti tokios, kuri labiausiai tiktų prie jau turimo garderobo. Ypač tai aktualu toms, kurios nori turėti nedidelį ir lengvai komplektuojamą garderobą. Tad vadovaukitės taisykle, kad rankinių spalvas reikia derinti ne prie mados tendencijų, o prie garderobo“, - patarė specialistė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)