Važinėja su sulūžusiu pažymėjimu

Visai neseniai DELFI skaitytojui Mindaugui nutiko nelaimė. Jaunas vaikinas netyčia sulaužė plastmasinį vairuotojo pažymėjimą. Jis teigė, kad tokia bėda ištiko pirmą kartą. O svarbiausia – vairuotojas nežino, kaip tokiu atveju elgtis ir iki šiol jo vis dar nepasikeitė. Pašnekovas juokauja, kad sustabdžius pareigūnams jis parodytų į dvi dalis suskilusį pažymėjimą ir tikėtųsi jų atlaidumo.

Taip pat jis pridūrė, kad informacijos bandė ieškoti internetiniuose forumuose, tačiau nieko konkretaus nerado. Pašnekovas tikino girdėjęs, kad su tokia pat problema yra susidūrę ir daugiau vairuotojų. Ir visi jie internete prašė patarimų, kaip tokiais atvejais elgtis.

„Jei pažymėjimas sulūžo, gal nėra jau tokia gera jo kokybė. Juo labiau, kad internete daug kas tuo skundžiasi. Matyt, reiktų kokybiškesnius juos gaminti. O šiaip tai važiuoju su senuoju. Jei ką, policijai paaiškinsiu, kas jam nutiko. Bet tikriausiai reiks nueit į „Regitrą“ ir pasidomėt“, - pasakojo Mindaugas.

„Regitra“: tai tik pavieniai atvejai

Kaip tokiais atvejais reiktų elgtis? VĮ „Regitra“ atstovė Laimutė Užupė DELFI tikino, kad vairuotojai, kuriuos ištiko tokia bėda, nerimauti neturėtų, kadangi keičiant sugadintą pažymėjimą, naujas išduodamas bendrąja tvarka.

Tačiau ji atkreipė dėmesį, ko tokiu atveju nereikėtų pamiršti: „Vairuotojo pažymėjimus išduodančiame „Regitros“ padalinyje pareiškėjas turi pateikti galiojantį asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą ir galiojančią vairuotojo sveikatos patikrinimo medicininę pažymą, patvirtinančią, kad jo sveikatos būklė yra tinkama vairuoti atitinkamos kategorijos transporto priemonę. Šios pažymos nereikia pateikti, jei duomenys apie ją yra Vairuotojų registre. Asmuo, keičiantis vairuotojo pažymėjimą, turi būti deklaravęs savo gyvenamąją vietą Lietuvoje.“

L.Užupės teigimu, naujas vairuotojo pažymėjimas išduodamas per 10 darbo dienų nuo prašymo „Regitrai“ pateikimo. Tiesa, keičiant sugadintą pažymėjimą, jo kaina tokia pati kaip ir įprastiniais atvejais – 49 Lt.

„Kai naujas pažymėjimas išduodamas vietoj sugadinto dvejus metus galiojančio pradedančiojo vairuotojo pažymėjimo, jame įrašoma ta galiojimo data, kuri buvo sugadintame dvejus metus galiojančiame pažymėjime“, - aiškino pašnekovė.

Kitais atvejais, kai naujas pažymėjimas išduodamas vietoj sugadinto senojo, galiojančio 10 metų, naujai išduotas nuo išdavimo dienos galioja dešimtmetį.

Pasidomėjus, ar „Regitra“ nepastebi pastaruoju metu padažnėjusių pažymėjimų lūžinėjimo atvejų, L. Užupė aiškino, kad į „Regitros“ padalinius dėl to kreipiasi tik pavieniai klientai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (233)