Vis daugiau dietologų skelbia, kad apelsinų sulčių maistinė vertė yra skurdi, tad šio gėrimo suvartojimas mažėja. Apelsinų sulčių maistinė vertė ne ką geresnė nei stiklinės gazuoto ar kito saldinto gėrimo, rašo Erin Brodwin iš leidinio „Business Insider“ pranešime, pavadintame „didžiausia apgavystė jūsų gyvenime“.

355 ml stiklinėje apelsinų sulčių yra 153 kalorijos, 34 g angliavandenių, 27 g cukraus ir 2,4 g baltymų. Tiek pat angliavandenių ir beveik tiek pat cukraus, kiek ir pakelyje „M&M's“ saldainių, nurodo Erin Brodwin.

Būtent todėl mitybos ekspertai ir sveikatos tema rašantys tinklaraštininkai pastaruosius kelerius metus koneveikia šias sultis. Įvedus į „Google“ paiešką „orange juice good for you“ („apelsinų sulčių nauda sveikatai“), pirmieji rezultatai yra „Why orange juice is slowly killing you“ („Kodėl apelsinų sultys mus lėtai žudo“) ir „The #1 reason to avoid orange juice“ („Pagrindinė priežastis, kodėl reikėtų vengti apelsinų sulčių“). Ko gero būtent todėl per pastaruosius ketverius metus apelsinų sulčių pardavimas sumažėjo 13 proc., praneša vertinimų agentūra „Nielsen“.

Labiausiai sumažėjo šaldytų apelsinų sulčių pardavimai: nuo 2012 m. jų pardavimai sumažėjo 39 proc. – iki 98 mln. dolerių (apytikriai 90 mlrd. EUR). Palyginimui, per tą patį laikotarpį šaldytuve laikomų apelsinų sulčių pardavimai sumažėjo 10 proc. – iki 3,1 mlrd. dolerių (2,85 mlrd. EUR).

Floridoje, kuri yra didžiausia sultims skirtų apelsinų augintoja JAV, apelsinų produkcija mažėja penktą sezoną iš eilės – tai didžiausias nuosmukis per daugiau nei šimtmetį, praneša „Bloomberg“. Apelsinų gamintojai kenčia ne tik nuo mažėjančios paklausos, bet ir nuo bakterinės ligos, kuri naikina ištisas apelsinų plantacijas.

Apelsinų augintojai palieka savo verslus, apelsinų perdirbimo gamyklos uždaromos. Floridoje kažkada buvo apie penkiasdešimt apelsinų perdirbimo gamyklų, dabar teliko septynios, rašo „The Wall Street Journal“

„Citrusinių vaisių augintojams, kurie verslą perduodavo iš kartos į kartą, tenka priimti skaudžius sprendimus, nes rizika tampa per didelė “, leidiniui „The Wall Street Journal“ pasakė Adamas Putnamas iš Floridos žemės ūkio ir vartotojų paslaugų departamento.

Apelsinų sulčių pardavimas mažėja, nors vis daugiau amerikiečių valgo pusryčius.

Prognozuojama, kad pusryčių suvartojimas per pastaruosius ateinančius metus augs greičiau, nei auga JAV gyventojų skaičius. Be to, vis daugiau amerikiečių pusryčius valgo ne namie, skelbia „NPD Group“.

Kadangi plinta šviežių sulčių mada, vis daugiau žmonių kaip alternatyvą įprastoms apelsinų sultims renkasi kitų vaisių ir daržovių sultis bei tirštuosius kokteilius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (67)