Daugiausia balsų DELFI bei Švietimo ir mokslo ministerijos organizuotame Tautos mokytojo konkurse pelnė ir tautos mokytojo titulą laimėjo trys mokytojai: Česlovas Kriščiūnas, Kaišiadorių Algirdo Brazausko gimnazijos muzikos mokytojas, Vilija Šileikienė, Klaipėdos „Ąžuolyno“
gimnazijos matematikos mokytoja ir Erika Skrėliūnienė, Druskininkų „Ryto“ gimnazijos lietuvių kalbos mokytoja.

Apdovanojimuose dalyvavusiems Č. Kriščiūnui ir V. Šileikienei įteikti diplomai ir planšetiniai kompiuteriai. Mokytoja E. Skrėliūnienė atvykti negalėjo, jai prizai bus perduoti vėliau.

Nugalėtojus sveikino DELFI portalo vyr. redaktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė bei švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė.

DELFI vyr. redaktorė M. Garbačiauskaitė-Budrienė sveikindama mokytojus žavėjosi projekto populiarumu ir prisipažino, kad ir pati nominavo savo mokytoją.

„Didžiulis šių rinkimų aktyvumas parodė, kad yra daugybė esamų ir buvusių mokinių, kurie nori pasidžiaugti gerais mokytojais. Tai yra džiaugsmas visiems, o mokytojams - jų darbo įvertinimas. Aš taip pat nominavau savo mokytoją ir raginau mano mokyklos absolventus už ją balsuoti. Manau, kad smagu ne tik nugalėti, bet ir būti nominuotam", - sakė DELFI portalo vyr. redaktorė.

Švietimo ir mokslo ministrė A. Pitrėnienė teigė norinti, jog šiemet pirmą kartą vykę Tautos mokytojo rinkimai taptų tradiciniais. Jos teigimu, mokytojams turėtų būti labai malonu, kai jų darbą įvertina mokiniai.

Mokytojai dėkojo savo mokiniams ir kolegoms už palaikymą ir gausybę balsų.

Tautos mokytojo rinkimai vyko tris savaites. Tiek Lietuvos moksleiviai, tiek kolegos galėjo rinkti, jų manymu, geriausią Lietuvos mokytoją. Trys pedagogai, sulaukę daugiausiai palaikymo, tautos mokytojais paskelbti spalio 5 dieną, Mokytojo dienos proga.

DELFI konkurse nominuota daugiau nei 1000 mokytojų. Jie surinko daugiau nei 208 tūkst. mokinių balsų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)