Skaitytojos Dovilės paklaustas, ar jau domėjosi kitų šalių atstovais „Eurovizijoje“, D. Montvydas sakė kol kas neradęs tam laiko, tačiau greitu laiku žada tai padaryti: jam labai įdomu, kokių kūrinių konkurse bus daugiau: baladžių ar greitų dainų.

„Likimu“ pasivadinęs skaitytojas pasiteiravo, kaip dainininkas žada pristatyti savo dainą kitoms šalims. „Mes pirmiausiai nusprendėme, kad norime padaryti dainą lietuvių ir rusų kalbomis. Bandysime važiuoti į tam tikrus taškus, pavyzdžiui, mažąją „Euroviziją" Amsterdame. Ten susitiksime ir su kitų šalių prodiuseriais, pristatysime dainą. 

Klipas - puiki mintis, idėja, bet kol kas nesame apsisprendę. Vaizdo medžiaga jau yra, bet reiktų pamąstyti. Yra finansinių dalykų, jeigu užteks pinigų, sukursime ir klipą“, - planus dėstė vaikinas.

D. Montvydas taip pat atskleidė, jog pagrindinis prizas, kurį jis gavo laimėjęs Nacionalinę atranką, atiteko dainos „Love Is Blind“ autoriui, jis nebus naudojamas padengti kelionės išlaidoms. Tiesa, atlikėjas teigė, jog kelionės išlaidos jam nelabai įdomios, nes tuo rūpinasi vadybininkai. Tuo tarpu jis yra atsakingas už meninę pasirodymo sritį, naujas mintis, dainos atlikimą.

„O ką pasirinktum, pirmą ar antrą vietą, jei žinotum, kad po pirmos vietos Lietuvai būtų labai sunku ekonomiškai?“, - paklausė „tiesa“ pasivadinusi(-ęs) skaitytoja(s). „Į ekonominę situaciją Lietuvoje neatsižvelgčiau. Lietuvai tai naudinga būtų... Manau, kas Lietuvai laimės „Euroviziją“, bus vertas paminklo. Mūsų šaliai tai būtų didelis pasiekimas“, - sakė D. Montvydas.

Paskalustas, ar per pasirodymą Baku scenoje šalia jo nepamatysime šokėjų ar pritariančiųjų vokalistų, atlikėjas sakė esąs įsitikinęs, kad nenorėtų, jog jie užgožtų jo pasirodymo: „Yra dainų, kai šalia tavęs reikalingi šokėjai. Yra dainų, kai šalia tavęs reikalingi pritariantieji vokalistai. Visi minėti dalykai neturėtų užgožti mano atlikimo, manęs paties. Mano šou stebėjo išmanantys žmonės, jie atkreipė dėmesį į tai, kad buvimas scenoje vienam man suteikė išskirtinumo. Šios dainos stiprybė ir buvo ta, jog buvau vienas“.

Tiesa, pasirodymas vis tik kažkiek keisis, nes žadama padirbėti ties kūrinio vizualizacija. „Galbūt tai bus triukas, o gal apranga“, - atskleidė D.Montvydas.

Skaitytoja Mėta užsiminė apie gandus, jog iš tiesų laikmena, kurioje D. Montvydas saugojo „eurovizinę“ dainą, nebuvo pavogta. Anot jos, taip buvo bandoma laimėti laiko ir pakeisti dainą, kad ji nebebūtų panaši į tą, kurios plagijavimu buvo kaltinamas atlikėjas. „Pasakysiu paprastai. Gandai, kad tai yra blefas ir kad žmonės bando įžvelgti melą... Mano reakcija paprasta, nesiruošiu įtikinti žmonių. Pavogus laikmeną, žinojau, kad daina egzistavo autoriaus laikmenose. Girdėjau daug variantų apie tai... Dabar tai nėra svarbu, nes daina yra pristatyta ir įvertinta ir apie vagystę čia reiktų mažiausiai kalbėti“, - sakė atlikėjas. Tačiau į merginos klausimą, ar ši vagystė buvo užregistruota policijoje, D. Montvydas neatsakė.

Paklaustas, kodėl šiemet „Eurovizijai“ pasirinko ne savo, o švedų kūrybos dainą, D. Montvydas sakė, jog taip susiklostė aplinkybės: „Turėjau paruošęs ir savo dainą. Taip jau sutapo, kad pažįstu autorių. Jis kuria žvaigždėms. Jis turi daug ryšių, be to, yra labai geras kompozitorius. Prisiminiau ir Alos Pugačiovos žodžius, jis sakė, kad didžiausius jos atliktus hitus sukūrė kiti. Manau, man sukurta daina yra tikrai puiki“.

Kaip Nacionalinės atrankos laimėtojas atšventė pergalę? „Šventimo nebuvo. Tiesiog po pasirodymo buvome LRT klube, kur buvo suruoštas stalas ir su visa komanda pakėlėme taures už pergalę, pasidžiaugėme vienas kitu ir rezultatais. Padėkojome visiems, padėjusiems įgyvendinti šią svajonę. Vėliau grįžome ilsėtis į namus, o kitą dieną jau laukė Kaziuko mugė“, - pasakojo daugiausia televizijos žiūrovų ir komisijos balsų sulaukęs dainininkas.

Skaitytojos Karinos paklaustas, koks, jo manymu, yra sekantis laiptelis karjeroje, D. Montvydas sakė: „Galvoju, kad viskas eina palaipsniui. Klasikinis variantas mano atveju – pasirodymas „Eurovizijoje“. Albumo išleidimas man būtų istorinis momentas. Tą norėčiau padaryti iki kelionės į Baku. Sunku nuspėti, viską darau palaipsniui, tačiau daug dalykų priklausys nuo rezultatų. Tai – viso gyvenimo darbas. Yra daug prestižinių festivalių ir konkursų“.

DELFI skaitytojams labai įdomus ir asmeninis D. Montvydo gyvenimas. Atlikėjas atskleidė, kad jo planuose yra ir vestuvės, taip pat prisipažino dalį vaikystės praleidęs Veiviržėnų miestelyje: „Negimiau ten, tačiau jame praleidau savo vaikystę, drauge su seneliais. Ten ganydavome gyvulius, teko ir ravėti, ir sėti. Daug vasarų ten praleista“, - prisimena žvaigžde tapęs dainininkas.

Skaitytojo Tomo nuomone, už D. Montvydą atrankos finale balsavo visi gėjai, todėl jam įdomu, ar dainininkas turi netradicinės orientacijos draugų? „Turiu, bet draugai jie ne dėl to, kad yra kitos orientacijos. Tiesiog mano draugai yra tie, su kuriais man gera būti. Tai žmonės, kurie su manimi susiję, kurie yra mano gyvenime. Aš apskritai pažįstu daug žmonių“, - sakė dainininkas.

Jau turbūt niekam ne paslaptis, kad D. Montvydas intensyviai sportuoja, todėl Karina pasiteiravo, kokį sportą atlikėjas įprastai žiūri per televiziją. „NBA live (šypsosi). TV beveik nežiūriu, bet šis yra vienintelis kanalas, kurį kartais įsijungiu“, - su plačia šypsena sakė vaikinas.

Paklaustas, ar girdėjo tarologo Leopoldo pranašystes, pasak kurio, Nacionalinę atranką turėjo laimėti moteris, o iškritęs tuzas ir karalienė atrodė neįtikėtinai, nes tai, pasak tarologo, būtų per gerai Lietuvai, D. Montvydas sakė kol kas niekada nesikreipęs į būrėjus, o viešai skelbiamus dalykus jis traktuoja kaip šou dalį: „Televizijos beveik nežiūriu ir tai vertinu tiesiog kaip spėjimus“.

„Ka veiksi baigęs dainininko karjerą? Gal, jei mėgsti gamtą, tapsi ūkininku?“, - paklausė „inteligentu“ pasivadinęs skaitytojas. „Galbūt sugrįšiu į aplinkos inžineriją“, - teigė D. Montvydas.

Vikaaa pasiteiravo, kad dainininkas labai dažnai ant savo rankos nešioja raudonos spalvos apyrankę - siūlą. Ką jis reiškia? Ar tai - sėkmės talismanas? „Taip. Jis simbolizuoja mano vertybes, tikėjimą, mano keliones, kuriose buvau su Veronika. Tikiu, kad apyrankė mane saugo. Tai man yra simbolis“, - neslėpė atlikėjas.

Ar jis riki akla, besąlygiška meile? D. Montvydas: „Iš patirties galiu pasakyti: iš to, kiek teko matyti tėvų ir senelių santykius, gyvenant su žmogumi daug metų, tam tikrų dalykų gali ir nebematyti. Daug dalykų pradedi matyti kitaip. Daug dalykų mes nematom. Tik kritinėmis situacijomis praregime. Iš tikrųjų gyvenant daug laiko su žmogumi, pradedi daug dalykų „numuilinti“. Tame yra tiesos“.

Paklaustas, ar naudojasi Nacionalinės atrankos finale laimėtu planšetiniu kompiuteriu, dainininkas sakė, kad jį padovanojo mylimajai Veronikai: „Ji tikrai juo naudosis“, - neabejojo D.Montvydas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją