Valstybės sienos apsaugos tarnybos atstovai praneša, kad lapkričio 22 d. apie 9 val. Kaune, Palemono g., angare, aptiktas krovininis automobilis „DAF XF“ su priekaba. Automobilio priekaboje ir angare rasta 700 dėžių cigarečių (350 „West“ ir 350 „LN“), iš viso 350 000 pakelių, pažymėtų Baltarusijos Respublikos banderolėmis ir be banderolių. Preliminari krovinio vertė – 822 000 eurų.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai sulaikė 5 įtariamuosius, kurie uždaryti į areštinę. Tai 1991 m. ir 1992 m. gimę Kauno gyventojai, 1981 m. ir 1982 m. gimę Vilniaus gyventojai bei 1957 m. gimęs Kaliningrado gyventojas (krovininio automobilio vairuotojas).

Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 199 str., neteisėtas disponavimas akcizais apmokestinamomis prekėmis. Tyrimą organizuoja ir kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai.

Svarbu pabrėžti, kad piliečių pagalba ir įsitraukimas į kovą su kontrabanda - ne mažiau svarbūs šiame sudėtingame procese, todėl vertėtų nepamiršti, kad kilus įtarimui apie galimą kontrabandos gabenimą arba kontrabandinių gaminių platinimą, yra būtina pranešti policijai arba muitinės pasitikėjimo telefonu, visą parą tel. 8 800 555 44.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)