Danijoje atrankos į „Eurovizijos“ dainos konkursą kas kartą pasižymi ypatinga nuotaika ir surengta nepamirštama muzikos švente, 2012 metų renginys taip pat nebuvo išimtis. „Dansk Melodi Grand Prix“ dainų konkurse dėl teisės atstovauti savo šaliai Azerbaidžane varžėsi 9 dainos, renginyje netrūko garsių svečių, iš kurių geriausiai žinomas – „Eurovizijos“ nugalėtojas Alexanderis Rybakas.

Nors šiais metais atranka Danijoje ir buvo itin kokybiška, komisijai teko išrinkti tik vieną nugalėtoją ir juo tapo atlikėja S. Samay su daina „Should've Known Better“.

Atrankos konkursas prasidėjo trumpa anksčiau šaliai „Eurovizijoje“ atstovavusių atlikėjų apžvalga – nuo atlikėjo Brinck iki grupės „A Friend in London“. Vedėjai pristatė šių metų konkurso koncepciją – faktą, jog Danija šiais metais tikrai pasirengusi laimėti „Euroviziją“.

Be to, vedėjai pareiškė, jog nugalėtojas „jau laukia už kulisų“.
S. Samay kelias į sceną gana netradicinis. Jos muzikalūs tėvai kilę iš Šveicarijos ir Vokietijos, tačiau mergina vaikystę praleido Gvatemaloje, o vėliau persikėlė į Bornholmo salą. Merginos skaičiavimais, ji net trečdalį viso savo gyvenimo praleido kelyje ir tėvų namelyje ant ratų. Kiekvieną vasarą šeima iškeliaudavo kuo toliau nuo namų – iš pradžių iš Gvatemalos, o vėliau ir iš Bornholmo. Tikslas buvo vienas – groti mažuose ir dideliuose pasaulio miestuose.

S. Samay puikiai groja bosine gitara ir būgnais. Būgnų lazdeles į rankas ji pirmą kartą paėmė būdama vos penkerių. Todėl visai nenuostabu, jog šiandien mergina save įvardija kaip pačią tikriausią gatvės muzikantę. Be to, jeigu susišypsos laimė, merginos dainas galima išgirsti Amagertorve, Kopenhagoje, kur ji dažnai groja.

2010 metais 21 metų mergina gyvenimą kelyje bent kuriam laikui iškeitė į darbą įrašų studijoje. Pastangas nenuėjo perniek. 2011 metais ji išleido pirmąjį albumą „Sing Out Loud“ – daina iš jo „Two Seconds Ago“ sulaukė ne menko pripažinimo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją