Būtina žinoti kiekvienam: kaip iš parduotuvės parsinešti tik šviežias daržoves

 (12)
Norint išsirinkti šviežiausius ir skaniausius vaisius ar daržoves prekybos centre reikia turėti tam tikrų žinių. Patarimus, kaip neapsigauti prekybos centre ir namo neparsinešti pastovėjusių ar suvytusių daržovių, gali pateikti ūkininkai ir prekybininkai, tačiau reikia nepamiršti pasinaudoti ir savo juslėmis.
Žalumynai Halės turguje
© DELFI / Mindaugas Ažušilis

Portalas thekitchn.com pateikia ilgą sąrašą patarimų, kaip parduotuvėje išsirinkti šviežias daržoves ir ko į pirkinių krepšelį geriau nekrauti. Pateikiame dalį jų.

Artišokai. Jie turėtų būti apvalūs, storais lapais ir sunkūs. Trinami vienas į kitą šviežių artišokų lapai turėtų girgždėti.

Artišokai
Artišokai
© Shutterstock nuotr.

Šparagai. Rinkitės lygius ir ryškius stiebus. Venkite minkštų šparagų. Stenkitės pasirinkti vienodo storio stiebus, tuomet juos bus lengviau pagaminti.

Būtina žinoti kiekvienam: kaip iš parduotuvės parsinešti tik šviežias daržoves
© Shutterstock nuotr.

Avokadai. Patariama rinktis šiek tiek minkštus avokadus. Tai turėtų jaustis juos švelniai paspaudus. Kietesni avokadai taip pat gali būti sunokinti namuose, tačiau labai kietų avokadų į savo pirkinių krepšelį geriau nedėkite. Taip pat patariama nepirkti avokadų su įtrūkimais, ar įdubimais.

Avokadai
Avokadai
© Fotolia nuotr.

Burokėliai. Šią daržovę reikėtų rinktis kietą, turinčią šviežią stiebą ir plonas šaknis. Venkite pirkti burokėlius, kurių lapai suglebę, viršus apsitraulkęs žvynelius primenančiu sluoksniu ar šaknys yra didelės ir turinčios daug mažų plaukelių. Tokie burokėliai gali būti seni ir sumedėję.

Būtina žinoti kiekvienam: kaip iš parduotuvės parsinešti tik šviežias daržoves
© Shutterstock nuotr.

Kininiai kopūstai. Jei norite gerai sunokusio kinio kopūsto, rinkitės daržovę tamsiai žalios spalvos lapais ir ryškiu baltu stiebu. Jaunas kopūstas turi būti šviesiai žalios spalvos.

Būtina žinoti kiekvienam: kaip iš parduotuvės parsinešti tik šviežias daržoves
© Shutterstock nuotr.

Brokoliai. Jie turi būti tvirtais stiebais, dideliais žiedynais ir mažais, plonais žaliais lapeliais. Į savo krepšelį nedėkite pageltusių ar žydinčių brokolių.

Brokoliai
Brokoliai
© Shutterstock nuotr.

Briuselio kopūstai. Rinkitės tvirtas, nedideles, ryškiai žalias šios daržovės galvas. Nepatariama pirkti kopūstų, kurie yar suglebę ar kurių išoriniai lapai yra atsiskyrę ar apvytę.

Būtina žinoti kiekvienam: kaip iš parduotuvės parsinešti tik šviežias daržoves
© Vida Press

Kopūstai. Rinkitės kietas, nedideles galvas. Pakėlus kopūstą jis turėtų būti sunkus. Taip pat patikrinkite, ar stiebas taip pat šviežias.

Būtina žinoti kiekvienam: kaip iš parduotuvės parsinešti tik šviežias daržoves
© A.Didžgalvio nuotr.

Morkos. Rinkitės kietas, lygias be šaknelių.

Būtina žinoti kiekvienam: kaip iš parduotuvės parsinešti tik šviežias daržoves
© DELFI / Kiril Čachovskij

Žiediniai kopūstai (kalafiorai). Žiūrėkite, kad žiedinio kopūsto žiedynai būtų tvirtai susiglaudę, kreminės baltos spalvos. Venkite pirkti dėmėtus, geltonus ar žydinčius žiedinius kopūstus.

Žiediniai kopūstai
Žiediniai kopūstai
© Fotolia nuotr.

Salierai. Rinkitės kietus, sveikai atrodančius stiebus. Salierų stiebai ir lapai turi būti žali. Jei salierai geltoni, į savo pirkinių krepšelį jų nedėkite.

Salierų šaknys. Rinkitės tvirtas, kietas šaknis. Jos turėtų būti gana sunkios.

Būtina žinoti kiekvienam: kaip iš parduotuvės parsinešti tik šviežias daržoves
© Shutterstock nuotr.

Kukurūzai. Rinkitės su ryškiai žaliais lukštais ir drėgnu, bet ne gleivėtu šilku. Šiek tiek atlupkite apvalkalą, kad įsitikintumėte, jog branduolys sunokęs, o ne išdžiuvęs.

Kukurūzai
Kukurūzai
© Shutterstock nuotr.

Agurkai. Rinkitės vienodai žalius agurkus, tačiau pageltusių į savo pirkinių krepšį geriau nedėkite.

Būtina žinoti kiekvienam: kaip iš parduotuvės parsinešti tik šviežias daržoves
© Asmeninio archyvo nuotr.
www.DELFI.lt
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją