1) Vartokite įvairų maistą

Norintis maitintis sveikai, galima išbandyti daug anksčiau neragautų produktų – vertinga atrasti dar virtuvėje neruoštas daržoves, vaisius, neapdorotus grūdus.

2) Gerkite vandenį

Vanduo padeda išvalyti inkstus, šlapimo pūslę nuo toksinų. Subalansuota mityba be vandens - negalima, o šio principo laikosi nedaugelis. 

3) Racione – vaisiai, grūdai, daržovės ir pupos

Šiuose produktuose gausu ląstelienos, vitaminų, mineralų ir angliavandenių, tačiau mažai riebalų, nėra ir cholesterolio. Geriausia šiuos produktus vartoti šviežius, užaugintus Lietuvoje.

4) Ribokite gaunamas kalorijas

Vidutinė dienos kalorijų norma siekia apie 2000 kalorijų. Vis tik, tikslus jų kiekis priklauso nuo žmogaus amžiaus, lyties, ūgio, svorio, fizinio aktyvumo. Patariama išlaikyti pusiausvyrą tarp suvartojamų ir išeikvojamų kalorijų

5) Vartokite mažiau cukraus, druskos ir rafinuotų grūdinių produktų

Rafinuotus grūdus reikėtų keisti neapdorotais, druskos kiekį – riboti, nes ji gali sukelti tokias sveikatos problemas kaip padidėjęs kraujospūdis. Cukraus taip pat reikėtų vengti - kasdien išgėrus skardinę gazuoto gėrimo (160 kcal), per metus galima priaugti 7 kg.

6) Galvokite apie porcijų dydį

Porcijų dydį reikėtų ypač stebėti tuomet, kai valgomas kaloringas maistas. Jei restorane siūlomos didelės porcijos, jas galima dalintis perpus, lankantis greitojo maitinimo įstaigose, kur siūlomos skirtingų dydžių porcijos, reikėtų rinktis mažiausią.

7) Pradžiuginkite save

Galima mėgautis ir tokiais produktais kaip saldumynai ar kepti patiekalai, tačiau tai reikia daryti saikingai. Suvalgius nesveiką produktą, reikėtų pasistengti, kad kiti tądien vartojami produktai būtų sveiki.

8) Po truputį

Sveikos mitybos principus reikėtų įsisavinti po truputį. Iš pradžių galima susitelkti ties viena maisto grupe ar viena sveikos mitybos taisykle.