Vis dėlto kitose Europos šalyse apsipirkimas internetu tampa kasdienine norma. Šiuo metu internetinė prekyba mūsų šalyje sudaro kiek daugiau nei 2,6 proc. visų pardavimų, kai tuo tarpų vakarų Europoje šis skaičius viršija 4,55 proc. Norėdami labiau sumažinti visas nepagrįstas baimes, pateikiame 10 priežasčių, kodėl patariama pirkti internetu.

1. Taupo laiką

Internetu galima apsipirkinėti visuomet – 24 val. per parą, 7 dienas per savaitę. Internetinės parduotuvės neriboja jokios darbo valandos, todėl nereikia skubėti į ją prieš ar po darbo bei stovėti kamšiuose ar eilėse. Tai nepaprastai taupo laiką.

2. Patogu

Galite apsipirkti patogiausioje ir jaukiausioje erdvėje – namuose. Prekes įsigyti galima net gulint lovoje, sergant, poilsiaujant prie jūros ar ežero ar paprasčiausiai tinginiaujant.

3. Didesnis pasirinkimas

Patalpos, kuriose yra įsikūrę įvairūs prekybos centrai ir parduotuvės, nėra guminės, todėl jose siūlomas ribotas prekių kiekis. Visai kita situacija yra internete. Internetinė parduotuvė – tai lyg didžiulis virtualus sandėlis ir tuo pačiu informacijos bankas be sienų, kuriame galime surasti žymiai didesnį prekių asortimentą. Be to, internetinės prekybos veiklą vystančios įmonės pageidaujamas prekes, kurių šiuo metu neturi, visada gali greitai užsakyti iš artimiausio gamintojui ar tiekėjui priklausančio sandėlio.

4. Galima lengvai palyginti kainas

Apsipirkimas internetu suteikia galimybę palyginti kainas vos per kelias sekundes. Keliais mygtuko spustelėjimais galite atsidurti kitos parduotuvės internetiniame tinklalapyje, prekes išsaugoti, stebėti, paprašyti, kad Jums atsiųstų el.laišką, jei prekės kaina bus sumažinta.

5. Gausu nuolaidų

Nuolaidų kuponai internete pasiekiami ranka. Pasižvalgę po tą patį internetinį puslapį greičiausiai rasite nuolaidų kuponą, galiojantį prisiregistravus svetainėje ar tiesiog paspaudus ant puslapio. Tai nėra sunku, trunka vos kelias minutes, o sutaupoma nemažai pinigų.

6. Padeda išvengti streso

Nėra jokių eilių ar nemalonių pardavėjų, su kuriais kartais tenka susidurti prekybos centruose. Todėl internetu patogu apsipirkinėti prieš šventes ar kitus svarbius įvykius. Pavyzdžiui, prieš prasidedant mokslo metams.

7. Dailus supakavimas

Apsipirkinėjimas internetu yra idealus, kai reikia nupirkti dovaną žmogui, esančiam ne tame pačiame mieste ar šalyje. Dauguma internetinių parduotuvių supakuoja dovanas prieš siunčiant arba galima perspėti pardavėją, kad tai yra dovana. Šis apsipirkinėjimo būdas yra labai patogus, nes nereikia rūpintis dovanos popieriumi, kaspinėliu, supakavimu ir išsiuntimu. Tiesiog išrenkate prekę, sumokate pinigus ir perspėjate pardavėją, kur prekę nusiųsti.

8. Galimas privatumas

Kai perki internetu, gėdos jausmas sumažėja arba visai dingsta, kadangi niekas nemato tavęs ir niekam tai nerūpi, ką perki. Internetu pirkti pigiau nei įprastose parduotuvėse.

9. Pigiau

Internetinėse parduotuvėse prekių kainos paprastai yra žemesnės nei įprastose parduotuvėse, kartais šis skirtumas gali siekti net 30 ar 40 procentų. Parduotuvėje siūlomų prekių antkainį didina išlaidos, kurias verslininkai patiria išlaikydami parduotuvės patalpas bei personalą. Tuo tarpu internetinių parduotuvių kaštai kur kas mažesni, todėl atsiranda galimybė pasiūlyti žymiai patrauklesnę kainą už tokios pat kokybės prekę.

10. Prekes pristato į namus

Pirkti internetu patogu ir todėl, kad prekes galima pristatyti į namus. Juk ne kiekvienas iš mūsų mėgstame savo savaitgalį gaišti važinėjant po parduotuves, o po to tempti pilniausius maišus namo.Viskas, ko reikia apsiperkant internetu, tai tik interneto ryšys, kompiuteris, keli mygtukų paspaudimai ir prekė jau pati juda pas Jus.