Architektai Bronius Krūminis, Danas Ruseckas
Statyti nuo 1983
16 a. grupė Ukmergės g. 224, 228A; Šeškinės g. 59; 61; Čiobiškio g. 45, Vilnius
13 a.- likusioje Šeškinės dalyje


Kai apie 80-sius pradėtas statyti Šeškinės rajonas, dabartinių Fabijoniškių ir Pašilaičių rajonų vietose driekėsi kaimai ir laukai. Todėl nenuostabu, kad Ukmergės gatvės atkarpa mieste iki Šeškinės rajono vis vien vadinta Ukmergės plentu iki pat 90-ųjų, net ir tuo metu, kai abiejose jo pusėje jau buvo statomi minėti rajonai.

Tuo tarpu tarpmiestinis plentas virsta miesto gatve skersai kirsdamas Šeškinės rajoną. Šį įvažiavimą į miestą ir žymi koncentruota 5 šešiolikos aukštų daugiabučių grupė šalia Šeškinės prekybinio centro, o ant vieno iš jų užkeltas užrašas „Vilnius“ tai dar kartą patvirtina.

Kiti dešimt namų - trylikaauščių projekto variacijų - pavieniui pastatyta šalia kitų rajoną juosiančių gatvių. Palyginus su Lazdynų daugiaaukščiais, Šeškinės namuose pritaikyti kai kurie pakeitimai. Viename aukšte projektuoti jau nebe 4 , o 6 butai.

Fasadų apdailai pagerinti įdiegtos stikliaplasčio matricos, kurios, pritvirtinamos prie klojinio, padėjo suformuoti reljefinius paviršius. Iš Vilniaus monolitų šie daugiaaukščiai išsiskiria „neramiausiu“ charakteriu dėl balkonų, kurie išorines sienas kas kelis aukštus „apkabina“ vis kitoje pusėje.

Parengta pagal:

Vilnius 1900 – 2012. Naujosios architektūros gidas. Sud. J.Reklaitė, R.Leitanaitė. Vilnius: Baltų lankų leidykla, 2012