1. Jungiantis bendras stilius

Interjero dizaino atstovai pabrėžia, kad labai svarbu jog namuose ar patalpoje vyrautų bendras stilius. Nebūtina, kad visos interjero dizaino detalės būtų vienodos ar vienodų spalvų, tačiau svarbu atkreipti dėmesį, kad tai tarpusavyje derėtų ir vienas kitą papildytų.

„Konsultuojant klientus dėl langų dekoro ir apsaugos nuo saulės priemonių pasirinkimo pastebiu, kad ne visi klientai yra linkę eksperimentuoti su spalvomis ir sukurti labiau originialią erdvę, atvirkščiai, jie mieliau renkasi įprastas spalvas ar raštus“, - patirtimi dalinosi dekoro įmonės „Simena“ vadovas Mindaugas Jonuška, rašoma įmonės išplatintame pranešime spaudai.

Dominuojančios spalvos patalpoje taip pat sukelia ir tam tikrus jausmus, veikia mūsų nuotaiką bei gali reguliuoti šviesos patekimą į patalpą. Tad renkantis sienų, baldų ar langų dekoro atspalvius pasistenkite neužgožti patalpos skirtingais atspalviais.

2. Erdvės kūrimas

Naudojant įvairias spalvų kompozicijas galima ne tik sukurti jaukią aplinką patalpoje, bet ir ją padidinti ar sumažinti pagal savo poreikius.

„Renkantis langų dekoro priemones atkreipiame klientų dėmesį į namų patalpos ar kitos erdvės sukūrimą. Klientai labai dažnai paprasčiausiai nežino, kad pasirinkus šviesesnių ar sodresnių atspalvių langų dekoro priemones galės nesudėtingai padidinti namų ar patalpos erdvę“, - teigė pašnekovas.

M. Jonuškos teigimu, norint savo namuose turėti jaukią ir labiau poilsiui skirtą erdvę geriau rinktis tamsesnio atspalvio, pritemdančias patalpą ar nepraleidžiančias šviesos žaliuzes, roletus ar kitas langų dekoro priemones.

Žinoma, svarbu pabrėžti ir tai, kad savo namuose nevertėtų užgožti erdvės. Tad norintieji, kad namuose būtų jauku, specialistų nuomone, reikėtų rinktis romanetes, kurios savo išvaizda ir veikimo principu yra panašios į užuolaidas, tačiau užima kur kas mažiau vietos, o namai atrodo jaukiai.

3. Interjero detalių pabrėžimas

Norint, kad patalpoje nebūtų per daug skirtingų ir margų detalių, galima akcentuoti vieną ar kelias patalpoje esančias interjero detales. Tad nors langų dekoras ir atrodo tik nedidelė namų interjero detalė, tačiau tinkamas pasirinkimas gali lemti visą namų ar patalpos įvaizdį.

Pasak pašnekovo, roletų ar romanečių audinių, raštų, tekstūros pasirinkimas ir jų atkartojimas patalpoms gali suteikti tam tikro tęstinumo.

Tad nors interjero dizaino atstovai neretai savo klientams siūlo gausybę įvairių dizaino sprendimų, priemonių bei jų atspalvių, svarbu nepaklysti ir tinkamai pasirinkti namams ar patalpai tinkančius baldus bei langų dekoro priemones.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)