1 mitas: didelis pakartojimų skaičius kilnojant mažus svorius formuoja ir tonizuoja raumenis.

Šis mitas sklando jau labai seniai ir yra vienas labiausiai aptarinėjamų, ypač tarp moterų. Daugelis tiki, kad gražiai išryškinti raumenis nepadidinus jų masės galima tik dirbant su savo kūno svoriu be papildomų priemonių. O jėgos treniruočių metu naudojami svareliai ar nedidelės štangos iš karto privers raumenis išsipūsti. Jei jūs tuo tikite, greičiausiai tikite ir dantukų fėja bei Kalėdų Seneliu. 

Tikėkite ne mitais, o faktais – vienintelis skirtumas, tarp „lieso ir tonizuoto” bei „stambaus" kūno yra raumenis gaubiantis riebalų kiekis. Visų trokštama lieso raumens išvaizda priklauso nuo to, po kokiu riebalų sluoksniu tas raumuo slepiasi. Tam, kad raumuo augtų, jį reikia maitinti. Vyrai, norintys užsiauginti raumenis be intensyvių jėgos treniruočių geria įvairius papildus, jei ne jie, raumenų masė taip lengvai nepasikeistų. 

Tad drąsiai galite dirbti su svareliais bei papildomais svoriais nebijodami staigaus raumenų masės didėjimo. Mano patirtis rodo, kad geriausias būdas formuoti kūną, nevengti jėgos treniruočių.

2 mitas: vos tik nustojame treniruotis, raumenys pavirsta riebalais.

Raumuo negali pavirsti riebalu, kaip koja negali pavirsti ranka. Tai yra du visiškai skirtingi audiniai, kurie negali susikeisti vietomis. Kodėl vis dar gajus toks absurdiškas mitas? Kai žmonės su sąlyginai didele raumenine mase nustoja sportuoti, jie pastambėja, bet čia nėra jokios paslapties – jie tiesiog sunaudoja mažiau kalorijų ir jų raumenys mažėja, o riebalinis sluoksnis ima augti.

3 mitas: treniruokliai yra efektyvesni nei laisvi svoriai.

Be abejo, treniruokliai turi savo privalumų, jie efektyvesni taikant reabilitacines mankštas po traumų bei treniruojant izoliuotas raumenų grupes. Laisvi svoriai yra žymiai universalesni, o tai geriausia priemonė norintiems ugdyti funkcinę jėgą. Judesiai, atliekami su laisvais svoriais yra panašūs į kasdienius žmogaus judesius, todėl duoda daugiau naudos.

4 mitas: aerobikos treniruotės būtinos norint atsikratyti riebalinio sluoksnio.

Pateikiu tikrai moksliškai įrodytą faktą – kūnas, ištikus kalorijų trūkumui, mieliau kratosi raumeninės masės, nei riebalinės, o aerobikos treniruotės dirbtinai sukelia kalorijų deficitą. Jūs norite raumenų, o alinančios aerobikos treniruotės – tikra mirtis raumenims. Yra žymiai efektyvesnių būdų riebalinei masei mažinti. Pavyzdžiui, aukšto intensyvumo treniruotės su pasipriešinimu.

5 mitas: norint „kaladėlių“ ant pilvo, pusę treniruotės reikia daryti atsilenkimus.

Daugelis pilvo preso treniravimui skiria didžiąją treniruotės dalį kiekvieną dieną. Štai jums šokiruojanti žinia – visi turi tas šešias „kaladėles”, tik reikia nuimti reikiamą kiekį riebalų, kad jos pasimatytų. Žinoma, pilvo presą reikia treniruoti, tačiau tam tikrai nereikia skirti daugiau nei pusę treniruotės laiko. Trys ar keturi priėjimai po 15-20 pakartojimų kelis kartus per savaitę yra viskas, ko reikia pilvo raumenims. Didžioji dalis sėkmės priklauso nuo jūsų mitybos ir likusios treniruotės dalies.