V. Šapranausko kapo vietą žyminti lentelė jau nubluko

2013 metų balandį tragiškai anapilin iškeliavusį Vytautą Šapranauską į paskutinę kelionę lydėjo šimtai žmonių. Susirinkusi minia tuomet, kai urna buvo išnešama iš Vilniaus mažojo teatro, užtvindė Gedimino prospektą. Daugybė žmonių susirinko ir į Antakalnio kapines. Vis tik pasibaigus šlovingoms laidotuvėms, kapas liko skurdus.

Net ir dabar, praėjus daugiau nei dvejiems metams, V. Šapranausko kapo vietą Antakalnio kapinių Menininkų kalnelyje žymi tik medinis kryžius su jau spėjusia nublukti lentele. Vis tik matyti, kad kapo vieta lankoma, žydi pamerktos gėlės, padėtos kelios žvakutės.

Anksčiau portalui DELFI ilgametis Vytauto vadybininkas Ričardas Pinikas pasakojo, kad kapo vietą turėtų žymėti išskirtinis paminklas, esą jį kuria garsus skulptorius, kurio vardo nenorėjo atskleisti. Aktoriaus kapaviete turi rūpintis jo vaikai.

Vytauto Šapranausko kapas

G. Ruplėno kapą žymi keli gėlių krūmeliai

Ten pat, Antakalnio kapinių Menininkų kalnelyje palaidotas Gintaras Ruplėnas. Televizijos laidų kūrėjas po staigios mirties anapilin iškeliavo 2014 birželio pabaigoje.

G. Ruplėną į amžinąją kelionę lydėjo jo gyvenimo bendrakeleiviai. Prie kapo atsisveikinimo kalbą sakiusi žmona dėkojo visai Lietuvai už palaikymą.

Vis tik iki šiol, praėjus daugiau nei metams, kapo vietą žymi medinis kryžius su lentele. Šalia pasodinti keli gėlių krūmeliai, stovi jau seniai nebedeganti žvakė.

Gintaro Ruplėno kapas

A.Šurnos kapas – prižiūrimas ir puoselėjamas

Šalia kitų kultūros ir meno žmonių palaidotas ir Antanas Šurna. Legendinis kino ir teatro aktorius anapilin iškeliavo 2014 gegužę.

Praėjus kiek daugiau nei metams, Antano kapavietė jau pažymėta paminklu, žemė papuošta balta skaldele ir keliomis gėlėmis, viską juosia tvorelė. Vis tik matyti, kad kapavietė sutvarkyta dar neseniai, kapavietės krašte dar guli nuo medinio kryžiaus nuimta lentelė, kuri iki šiol žymėjo aktoriaus kapo vietą.

Ant paminklo išraižyta „Aktorius Antanas Šurna“, taip pat jo gimimo bei mirimo datos. 74-erių aktoriaus gyvybė užgeso jo namuose, tai jo artimiesiems bei kolegoms buvo itin netikėta žinia.

Antano Šurnos kapas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1303)