Apmaudą dėl skaudžių komentarų I. Stumbrienė išreiškė ir socialinių tinklų draugams bei gerbėjams: „Seniai neteko skaityti tokio straipsnio. Kas tai? Desperatiškas ar net beviltiškas pašnekovo dėmesio siekimas į pagalbą pasitelkiant dvi gerai žinomas pavardes? Ar subjektyvi eilinio žmogaus nuomonė, kuri net iš tolo neatspindi kvalifikuoto ir profesionalaus specialisto vertinimo?“

DELFI pakalbinta moteris tikino, jog rankų sudėjusi sėdėti neketina ir netrukus kreipsis į atitinkamas instancijas.

„Pasitarsiu su teisininkais, ar gali eilinis asmuo, pasivadinęs tam tikros srities specialistu, viešai reikšti subjektyvią nuomonę, kuri yra tiesioginis mano garbės ir orumo įžeidimas?“, - tąsyk sakė I. Stumbrienė.

Inga Stumbrienė

Teisininkas ragina ginti savo garbę

Susisiekus su advokatų tarybos nariu Mindaugu Kukaičiu, teisininkas patikino, jog drąsūs ekspertų pareiškimai gali sulaukti skaudžių pasekmių.

Anot teisininko, nukentėjusysis gali kreiptis į teismą dėl šmeižto, t.y. tikrovės neatitinkančių ir žmogų paniekinti galinčių žinių paskleidimo.

„Vienpusiškas reportažas sukelia sensaciją ir yra parankus didinant skaitytojų skaičių, bet kartu yra neobjektyvus, nes neleidžia apšmeižtajam apsiginti. O juk visuomenės informavimo priemonės gali įteigti žiūrovams tam tikrą nuomonę, kurią vėliau užginčyti gali būti labai sunku“, – sakė M. Kukaitis.

Teisininkas patikino – asmuo, kuris paskleidė klaidingą informaciją, atsako už pateiktos informacijos tikrumą. Tad jei žmogus sako, kad kažkas yra neintelektualus, savo teiginį jis turėtų paremti faktais.

„Juk žmogus, kurio noris yra ilgesnė, nebūtinai yra melagis. Reikėtų remtis statistika arba moksliniais darbais. Tik tuomet teiginys bus objektyvus“, – sakė teisininkas.

Garsiausia šalies būrėja siūlo nusispjaut į apkalbas

Būrėja ir astrologė Vaiva Budraitytė nesutiko su veidotyros ekspertės išsakytomis mintimis. Anot jos, palyginus su kai kuriomis pramogų pasaulio žvaigždėmis, I. Stumbrienė atrodo it profesorė.

„Inga šiuo metu išgyvena nuostabų periodą – visuomenėje ji pozicionuojama kaip puiki žmona ir mama. Pamatysite, kai vaikai paaugs – griebsis rimtų darbų ir parodys, ką gali. Galbūt net perspjaus vyrą“, – tikino V. Budraitytė.

Paklausta, ar I. Stumbrienė turėtų teisybės ieškoti teisme, Vaiva patikino, jog jei šioji protinga – į teisininkus nesikreips.

„Jūs pažiūrėkit, kaip politikai apsižodžiuoja, nejaugi dabar ims kiekvienas bylinėtis? O ką Rolandui Paksui tuomet reikėjo daryti? Inga – žinomų tėvų vaikas, visuomet žinojo, kad bus apkalbėta“, – sakė V. Budraitytė.

Būrėja taip pat pridūrė, jog šou verslo žmonės neturėtų skaityti internetinių komentarų, mat daugelis jų dar nėra užsiauginę storą krokodilo odą. O štai paskaitę ima jaudintis ir stresuoti. Vaiva prisipažino – jai labai patinka Nijolė Pareigytė-Rukaitienė. Ši, kad ir kiek kartų buvo purvais drabstyta, tik nusišypsodavo ir pamiršdavo, nesibylinėjo.

„Mums su vyru gerai – mūsų nėra feisbuke“, – pasididžiuodama sakė V. Budraitytė. Anot moters, ji nesidomi tuo, ką apie ją kalba aplinkiniai. „Nusišvilpt“, – pridūrė būrėja.

Vaiva Budraitytė

Į skandalą įklampino skaudžios ateities pranašystės

Kortos į skandalų liūną buvo įklampinusios ir pačią būrėją. Praėjusiais metais viename naujienų portale išpublikuotas straipsnis „Būrėja Vaiva Budraitytė išbūrė ateitį: Oksana Pikul bus laisva kaip vėjas, o tikėtis vaikų – neverta“, sulaukė daugybės atgarsių. Vieną garsiausių – iš pačios atlikėjos, kuri netruko kreiptis į teisininkus ir žurnalistų etikos komisiją.

O. Pikul-Jasaitienę išties užgavo būrėjos pranašystės – straipsnyje buvo teigiama, jog vaikų jiedu su Simu niekuomet nesusilauks. Ši tema atlikėjai anuomet buvo išties skaudi.

„Buvo momentų, kai tikrai galvojau, jog kažkas negerai, kad galbūt mes negalėsime turėti vaikelio. Abu netgi nuėjome pasidaryti specialių tyrimų, tikėjomės išsiaiškinti, kodėl mums niekaip nepavyksta“, – vienoje gyvenimo būdo laidoje pasakojo O. Pikul-Jasaitienė.

Laimė, straipsnyje minėtos pranašystės pasirodė esąs šnipštas – jau netrukus nėštumo testas parodė lemtingas dvi juosteles. O. ir S. Jasaičiai pirmagimio Dominyko susilaukė šių metų liepos mėnesį.

DELFI kalbinta V. Budraitytė tikino, jog minėtame straipsnyje buvo pateikta klaidinga informacija – neva žurnalistas savavališkai iškraipė jos išsakytus žodžius ir taip šliūkštelėjo žibalo į ugnį. Būrėja tikina, jog tokių kvailysčių, kokios buvo paminėtos straipsnyje, nėra sakiusi.

Oksana Pikul-Jasaitienė

O. Pikul-Jasaitienė: pribūrė ir pasislepė!

Šiuo metu Sicilijoje gyvenanti ir trijų mėnesių sūnelį auginanti O. Pikul-Jasaitienė vis dar prisimena nemalonų incidentą. Moteris įsitikinusi – jei būrėja būtų buvus nekalta, jau anuomet būtų atsiprašiusi ir užglaisčiusi situaciją.

„Deja, iš pačios Vaivos atsiprašymo nesulaukiau, kaip ir nesulaukė portalas jos prašymo tekstą panaikinti. Tad dabar gintis, jog ji nekalta, yra absurdas. Jei žmogus būtų nekaltas, taisytų situaciją skubiai, o šiuo atveju, atsiprašau, pribūrė ir pasislepė! Šitaip besimėtydama bet kokiomis spėlionemis ir besityčiodama iš jaunos šeimos „būreja“ vaikščiojo plonu lynu.

Vien jos žodžiai – „Dievas šiai porai neskyrė vaikų ir nėra ko tikėtis“ – mažų mažiausiai absurdiški! Žurnalistų etikos komisija paskelbė šį tekstą neatitinkančiu realybės ir pažeidziančiu privatų gyvenimą. Buvo laukiama, kol krepsiuos i teismą, bet tąkart besilaukdama norėjau ramybės ir nusprendžiau tiesiog atsiminti šį įvykį ir rekomenduoti žmonėms atidžiai leisti savo pinigus ir nesikreipti į tokio plauko žmones kaip Vaiva.

O dabar, kai į mus su vyru žvelgia šitos didelės laimingos gražios akytės, tenorim perspėti, kad mažiau klausytų šitokių pezalų! Tik jus patys esate savo likimo kalviai!“, – sakė garsi moteris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (364)