Į prabangų priėmimą buvo pakviesta daugiau kaip šimtas žmonių. Tarp jų ne tik politikos ir verslo atstovai iš Lietuvos, bet ir Švedijos bei Norvegijos svečiai. Kiekvieną atvykusį svečią pasveikino Prezidentė Dalia Grybauskaitė bei Švedijos karališkoji pora: Karlas XVI Gustavas ir karalienė Silvija.

Priėmime dalyvavo politologas Arminas Lydeka, politikos apžvalgininkas Audrius Matonis, Lietuvos nacionalinės filharmonijos vadovė Rūta Prūsevičienė, Klaipėdos universiteto švedų kalbos centro vadovė Virginija Jurgaitytė, žydų bendruomenės pirmininkė Faina Kuklensky, Estijos ambasadorius Toomas Kukkas, Vaikų teisių apsaugos kontrolierė Edita Žiobienė, DELFI vyriausioji redaktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė, verslininkai Kęstutis Šliužas ir Rolandas Barysas.

Prabangioje vakarienėje, į kurią buvo kviečiama pasipuošti prabangiais vakariniais drabužiais, dalyvavo ir bankininkė Inga Skisaker, Lietuvos nacionalinės M. Mažvydo bibliotekos generalinis direktorius Renaldas Gudauskas, Seimo narys Benediktas Juodka, Prezidentės patarėjai Rūta Kačkutė ir Martynas Lukoševičius, kultūros ministras Šarūnas Birutis, Švedijos užsienio reikalų ministrė Margo Valstriom, politikai Gediminas Kirkilas ir Vytautas Grubliauskas, ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius, taip pat verslo delegacija iš Švedijos kartu su Mantu Zalatoriumi, karališkosios poros delegacija ir daugelis kitų.

Tai jau antrasis šios karališkosios poros valstybinis vizitas Lietuvoje. Pirmasis vizitas įvyko Lietuvai atgavus nepriklausomybę 1992 metais. Švedijos karalius Karlas XVI Gustavas su karaliene Silvija mūsų šalyje taip pat lankėsi 2009 metais, kuomet Lietuva minėjo vardo tūkstantmetį.

Vizito Lietuvoje metu karališkoji Švedijos pora lankėsi Prezidentūroje, taip pat Seime, kur karalienė Silvija sakė įžanginę kalbą Švedijos ir Švedijos instituto tarptautinėje konferencijoje. Tuo metu Karlas XVI Gustavas Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje dalyvavo dešimtąjį kartą vykusioje Švedijos verslo apdovanojimų ceremonijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (339)