Pradėta tvarkyti G. Ruplėno kapavietė

Vilniaus Antakalnio kapinėse, Menininkų kalnelyje, pradėta tvarkyti televizijos laidų kūrėjo Gintaro Ruplėno kapavietė. Daugiau nei metus jo kapo vietą žymėjo medinis kryžius su lentele, o dabar sumūrytos sienelės, žyminčios kapo ribas. Šlaite esančios kapavietės borteliai sumūryti taip, kad įsilietų į gamtos sukurtą reljefą.

G. Ruplėno kapavietės tvarkymo darbai pradėti visai neseniai. Dar prieš tris savaites čia nebuvo nė žymės, kad artimiausiu metu kapavietė bus tvarkoma.

Televizijos laidų kūrėjas anapilink iškeliavo po staigios mirties 2014 vasaros pradžioje. G. Ruplėną į paskutinę kelionę lydėjo minios jo artimųjų ir talento gerbėjų. Laidotuvių dieną Gintaro Ruplėno žmona dėkojo visai Lietuvai už palaikymą sunkią akimirką.

Gintaro Ruplėno kapas

Ima aiškėti, kaip atrodys paminklas V. Šapranauskui

Prieš kelias dienas tose pačiose Vilniaus Antakalnio kapinėse pradėti ir Vytauto Šapranausko kapavietės tvarkymo darbai. Daugiau kaip dvejus metus jo kapo vietą žymėjęs medinis kryžius jau patrauktas, jo vietoje jau įtvirtinta marmuro plokštė su užrašu „Aktorius Vytautas Šapranauskas 1958-2013“.

Akmeninę plokštę turėtų puošti metalinė skulptūra, kurią skulptorius ruošė pagal specialų užsakymą. Tačiau greičiausiai iki Vėlinių paminklas nebus pabaigtas. Dėl temperatūros, kuri dažnai krenta žemiau nulio, jokie tvirtinimo darbai negali greitai įvykti.

Plokštė, į kurią turi būti įtvirtinti likę pamiklo elementai, negali būti judinama bent porą parų todėl, kad vėliau paminklas būtų stabilus.

Aktorius V. Šapranauskas anapilin iškeliavo tragiškai. Su legendiniu aktoriumi minios žmonių atsisveikino 2013 metais.

Vytauto Šapranausko kapas

Vilniaus Antakalnio kapinių Menininkų kalnelyje ilsisi ir daugiau žymių žmonių. Daugiau akimirkų iš amžinojo poilsio vietos - nuotraukų galerijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (97)