Svoris nekrinta – apimtys mažėja

Pradėjusi sportuoti Eglė Jakštytė užsibrėžė tikslą numesti svorio. Tai šokiravo ir jos trenerę, ir aplinkinius. Dabar Eglė džiaugiasi daug laisvesniais drabužiais, nors svorio sumažinti jai taip ir nepavyko.

– Egle, ar džiaugiesi pasiektais rezultatais?

– Labai. Neketinu sustoti ir žinau, kad rezultatai tik gerės.

– Ar išmokai ko nors naujo projekte?

– Mitybos įpročių. Reikėjo suderinti mitybą ir valgyti ne vieną ar du kartus per dieną, o penkis ir skaičiuoti kalorijas. Ne visada tai pavyksta, tačiau stengiuosi.

– Daug koncertuoji. Ar išvykdama į koncertus pasiimi namie ruošto maisto?

– Kai turiu laiko, išsiverdu vištienos bei daržovių ir pasiimu su savimi. Keliaudama nelabai turiu galimybių užkąsti ką nors sveiko. Juk degalinėse nieko sveiko ar nekaloringo nėra (šypsosi).

– Ar noriai lankei treniruotes su trenere?

– Jei neateidavau į sporto klubą, tam visuomet būdavo rimta priežastis. Nebuvo taip, kad tiesiog tingėdavau. Beje, savaitę intensyviai koncertavau ir nebuvo galimybių lankytis sporto klube, todėl sportavau savarankiškai namuose.

– Ar drabužiai tapo laisvesni?

– Žinoma, laisvesni tapo džinsai, kelnės. Apimtys tikrai sumažėjo, tačiau keista, kad svoris vis dar nekrinta (juokiasi).

Atsikratė 3 kg ir neketina sustoti

Ne tik dainininkė, bet ir žmona bei mama Irena Starošaitė džiaugiasi, kad dėl projekto vėl sugrįžo į sporto salę. „Rasti laiko sudėtinga, tačiau stengiausi sportuoti bent tris kartus per savaitę“, – pasakojo Irena, projekto metu atsikračiusi 3 kilogramų.

– Irena, ar projekto metu teko pakeisti mitybos įpročius?

– Nemanau, kad mano įpročiai buvo žalingi. Tiesiog projekto metu buvo daugiau drausmės, bet kardinaliai mitybos nereikėjo keisti. Nesu iš tų, kurios dažnai lepinasi bandelėmis ar desertais.

– Ar sau ir šeimos vyrams ruošiate atskirus patiekalus?

– Ne, bet nei sau, nei jiems negaminu labai kaloringų ar riebių patiekalų. Nors, jei ruošiu blynelius ar koldūnus, neprisėdu kartu jų valgyti (šypsosi). Šiaip dažnai verdu sriubas, visi šeimoje jas mėgstame. Bulves ar spirgučius Žilvinas išsikepa pats.

Sportas Jums ne naujiena, tačiau prieš projektą buvo ilgoka pertrauka. Ar buvo sunku grįžti į sporto salę?

– Reguliariai nesportavau turbūt nuo Naujųjų, nuo vasaros iš viso buvau nutraukusi sportą. Sunku nebuvo, bet iš pradžių jaučiau raumenų skausmus.

– Ir toliau sportuosite. Kokį tikslą norite pasiekti?

– Pirmiausia noriu sportuoti dėl geros savijautos, o sverti norėčiau 56–57 kilogramus.