„Jau anksčiau norėjome ją aplankyti. Girdėjome daug gerų atsiliepimų iš draugų, domėjomės poilsiu šioje saloje internete bei kelionių vadovuose. Taigi, medaus mėnuo tapo puikia proga įgyvendinti savo norą. Euforijoje esame iki šiol“, - pasakojo moteris.

Tiesa, tik Maljorka pora neapsiribojo ir kelionės planai pasikeitė. Sutuoktiniai aplankė ir Barseloną, kurioje anksčiau yra buvę atskirai. Keturkai užsuko į seniau lankytus Cadaques ir Begur miestelius. Begur tapo paskutine atostogų stotele, sužavėjusia savo jaukia architektūra, ramybe ir pasakiško grožio gamta.

Kodėl medaus mėnesiui pasirinkote būtent šią kryptį?

- Visas atostogas pradėjome planuoti dar ankstyvą pavasarį. Svarstėme įvairius variantus – Italiją, Portugaliją, Graikiją, Kiprą, Prancūziją bei dar kelias šalis, tačiau Ispanija jau buvo įstrigusi mūsų galvose.

Kaip ir tikėjomės, pasirinkimas viršijo viltis. Reikėtų nepamiršti ir į tos nenusakomai geros emocijos, su kuria išvykome į povestuvinę kelionę. Manau, kad bet kuri šalis būtų buvęs geras pasirinkimas.

Kelionėje pamatėte išties nemažai. Kas labiausiai patiko ir paliko didžiausią įspūdį?

Labiausiai mus sužavėjo gamta. Keliavome nuo Maljorkoje esančio švyturio Cap de Formentor vakarine salos pakrante link Solar miestelio. Nuostabūs peizažai keitė vienas kitą, kopimas ir leidimasis automobiliu serpantinais suteikė galimybę kalnus ir atsiveriančius kraštovaizdžius apžvelgti iš visų pusių. Ne ką mažesnį įspūdį paliko diena, praleista netoli Barselonos, kalnuose įsikūrusiame Monserat vienuolyne ir jo apylinkėse – siauriais takais užkopėme į kalnus ir kelias viršūnes, kurias įveikti ryžtasi retas lankytojas. Už tai, kad stovėjome debesyse ir virš jų, esame dėkingi ir patirčiai, kuri išmokė į keliones pasirinkti tinkamą avalynę.

Sutikti žmonės – dar vienas nuostabus dalykas, kurį gali patirti keliaudamas. Didžioji dauguma jų buvo šilti, paslaugūs ir draugiški. Ilgai prisiminsime mūsų išvykos irklentėmis gidą ir charizmatišką pagyvenusią ispanų porą, valdančią viešbutį Cadaques miestelyje.

Ir maistas... šviežios jūros gėrybės, daržovės ir vaisiai – Ispanijoje šis gėris ganėtinai skiriasi nuo to, ką įprastai galime rasti mūsų parduotuvių lentynose. Kelionėje stebino ir restoranų šefų galimybės ruošiant patiekalus.

Kiek dienų truko jūsų medaus mėnuo?

- Mūsų atostogos truko beveik dvi savaites – jos prasidėjo savaite Maljorkoje, tris naktis praleidome Barselonoje, po vieną Cadaques ir Begur miesteliuose.

Su kokiais įspūdžiais sugrįžote iš kelionės?

Parsivežėme daugybę puikių įspūdžių, kuriuos stengėmės įamžinti video ir nuotraukose. Jų buvo tiek, kad teko ieškoti atsakymo, kaip užfiksuoti patiriamus jausmus, regimus vaizdinius, emocijas, kvapus... Kol atsakymo vis dar neradome, žinome, kad nuotraukos ir vaizdo įrašai yra tai, kas suteikia galimybę emociškai priartėti prie patirčių.

Kur kelionės metu nakvodavote? 

Maljorkoje pasirinkome ne viešbutį, o nedidelį ir jaukų butą su vaizdu į jūrą. Vienas iš mūsų labai mėgsta gaminti ir jam tai neblogai sekasi. Nepasinaudoti maisto produktų kokybe tiesiog negalėjome. Todėl apartamentai su virtuve puikiausiai tam tiko.

Vėliau apsistodavome viešbučiuose, iš kurių labiausiai patiko paskutiniai du – Cadaques ir Begur kurortuose.

Gal susidūrėte su kokiais nesusipratimais ar pakliuvote į ne itin malonius nuotykius?

Su vyru Ispanijoje devyni iš dešimties sutiktųjų pokalbį pradėdavo savo gimtąja kalba ir nenorėdavo patikėti, kad pavyks susikalbės tik angliškai. Būdavo linksma stebėti jų nustebusius veidus.

Sakei, kad atostogos buvo gana aktyvios. Ką veikėte?

Irklentę pirmą kartą išbandėme praėjusiais metais Palūšėje ir nuo to laiko žinojome, kad vėl ant jos stosime. Besileidžiant saulei plaukiojome irklente Alkudijos įlankoje. Buvo puikus antrasis kartas.

Aplankėme įspūdingus požeminius urvus, kuriuose tūkstančius metų formavosi įvairiausių formų stalaktitai ir stalagmitai. Gamtinės sąlygos ten sukūrė mikro miestus su dailiais skirtingų formų bokštais, pilimis ir skulptūromis.

Aplankėme Maljorkos akvariumą bei dar kelis populiarius objektus, o taip pat ir tokius, kurių nerasite turistams rekomenduojamuose sąrašuose.

Kopinėdami medų pamatėte labai daug. Kodėl nepasirinkote tradicinių tokiam įvykiui tinkančių atostogų, negulėjote prie baseino nieko neveikdami?

Gyvenome arti puikaus paplūdimio, tačiau didžiausią įspūdį paliko vienas siauras laukinis pakrantės ruožas tarp uolų, kuris buvo pasiekiamas tik pėstute arba laivu. Norint ten patekti pėstute, reikia įveikti nemažą kalną ir pasikarstyti uolomis. Bet visos tos pastangos buvo vertos atsivėrusio reginio ir laiko, kurį ten praleidome. Ta vieta alsuoja nerūpestinga laisve, kas tuo metu labai tiko mūsų atostogoms.

Gal tai ir yra geriausias atsakymas, kodėl nepasirinkome poilsio tik prie baseino ar ant smėlio.

Nors, žinoma, saule pasilepinti suspėjome.

E. Čepaitės medaus mėnesio akimirkos - DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)