Norėjo dviejų švenčių

Po santuokos ceremonijos jaunavedžiai prisipažino labai jaudinęsi. J. Valančiūnas DELFI sakė, jog prieš bažnytinę santuokos ceremoniją jaudinosi labiau nei prieš civilinę ceremoniją.

„Dabar jaudinausi labiau, nes bažnyčioje prisiekėme prieš Dievą“, - sakė J. Valančiūnas. „Dabar dar vis tiek yra jauduliukas, bet jau ramiau“, - antrino vyrui E. Valančiūnienė.

Anot nuotakos, planas atšokti dvejas vestuves buvo nuo pat pradžių.

„Pirmiausiai norėjome atšvęsti savo santuoką su savo šeima. O po to prisiekti prieš Dievą su visais kartu. Ši diena mums yra svarbiausia“, - sakė E. Valančiūnienė.

Paklaustas, ar vestuvių datą derino specialiai su ilgiuoju Joninių savaitgaliu, jaunavedžiai tikino, kad tai – tik atsitiktinumas.

Po sutuoktuvių visi svečiai buvo pakviesti į palapinę pasivaišinti užkandžiais ir pakelti taures už jaunųjų laimę.

J. Valančiūnas prasitarė, kad pora medaus mėnesį kopinės Maldyvuose.

Pamokslas dviem kalbomis

Prie bažnyčios, kur vyksta tuoktuvių ceremonija, budėjo apsaugos darbuotojai. Šiluvos Švč. Mergelės Marijos Gimimo bazilika buvo išpuošta baltomis rožėmis, dekoruotomis veidrodinėse gėlėse. Iki rožių žiedlapiais nubarstyto altoriaus buvo patiestas baltas kilimas.

Jaunikis atvyko „Mercedes Benz“ automobiliu – jį iki bažnyčios už rankos atlydėjo motina Danutė Valančiūnienė. Šalia sūnaus buvo ir tėtis Jonas Vilkas.

E. Valančiūnienę prie altoriaus atlydėjo abu tėvai - Remigijus ir Vida Ačai. Nuotaka vilkėjo balta žydų dizainerės kurta aptempta suknele su gilia iškirpte nuogaroje. Galvą dengė ilgas, žemę siekiantis nuometas.

Santuoką šventines kunigas pamokslą sakė dviem kalbomis - angliškai ir lietuviškai, kad suprastų visi jaunuosius susirinkę pasveikinti svečiai.

Pirmosios vestuvės - slaptos

Rugsėjį Valančiūnai šeimos sukūrimą paminėjo kaimo turizmo sodyboje „Karpynė“ Raseinių rajone.

Tiek tada, tiek dabar pora akylai slėpė savo vestuvių datą, vietą ir detales. Rudenį Raseinių rajone esančioje sodyboje turėjęs vykti J. Valančiūno išleistuvių į Kanadą vakarėlis virto slaptomis vestuvėmis.

Kaimo turizmo sodyboje jųdviejų santuoką oficialiai įregistravo specialiai į slaptas vestuves pakviestas civilinės metrikacijos skyriaus darbuotojas.

Neseniai 22-ejų sulaukęs jaunikis ir 25-erių jo mylimoji antrąkart iškelti savo vestuves pasirinko Raseinių rajoną dėl to, kad čia gimė ir užaugo nuotaka.

Krepšininkas savo mylimajai pasipiršo praėjusią vasarą, praėjus pusmečiui nuo jųdviejų draugystės pradžios.

E. Valančiūnienė iki pažinties su garsiu sportininku dirbo politiko Vytauto Kamblevičiaus padėjėja-sekretore LR Seime, bet tam, kad dažniau galėtų būti šalia mylimojo, darbą metė ir nusprendė išvykti pas širdies draugą į Torontą.

Eglės ir Jono Valančiūnų draugystės akimirkos - DELFI galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (767)