Stilistė ir TV laidų vedėja Agnė Jagelavičiūtė pakraupo išgirdusi apie tokią neteisybę ir nusprendė ištiesti verslininkei pagalbos ranką.

A. Jagelavičiūtė socialiniame tinkle ragino savo tūkstančius sekėjų nelikti abejingiems, dalintis šia informacija ir taip platinti žinią, kaip medikai elgiasi su savo pacientais.

„Tai yra absoliutus siaubas. Aš negalvoju, kad Daina Bosas yra kažkuo geresnė, bet jei taip elgiamasi su žinomų žmonių vaikais, kurie turi galimybę į viešumą, kas daroma kitiems? Skaitykit ir dalinkitės, nes tai vienintelis kelias nubausti tokį žmogų. Jei turėčiau dukrą, būtinai būčiau jai planavusi šią procedūrą, o dabar ką galvoti“, – socialiniame tinkle rašė stilistė, TV laidų vedėja Agnė Jagelavičiūtė. 
Agnė Jagelavičiūtė

Viešas D. Bosas laiškas:

„Sako, protingi mokosi iš svetimų klaidų. Aš esu tas žmogus, iš kurio klaidos galite dabar pasimokinti ir apsaugoti save ir savo vaikus... Aš, Daina Bosas, 2015 m vasario 10 d. kreipiausi į privataus centro vadovę, gydytoją Jadvygą Malukienę, adresu: Smiltelės g. 31-1, Klaipėda, dėl savo dukros Marijos (15 m), kad jai būtų atlikti Silgard vakcinos skiepai prieš gimdos kaklelio vėžį. Tai yra 3-jų dozių vakcina, kuri yra suleidžiama per tris kartus, po vieną dozę kas mėnesį.

Vasario 11 d. atvykome į J. Malukienės skiepų centrą. Mano dukrai buvo suleista pirmoji vakcinos dozė. Už vakciną sumokėjau 129 eurus. Gydytoja man padavė dėžutę nuo vakcinos. Sutarėme, kad sekanti vakcina bus leidžiama kovo 13 d.(penktadienį).

Kovo 12 d. man paskambino gydytoja J. Malukienė ir dėl asmeninių priežasčių perkėlė mūsų susitikimą kovo 14 d (šeštadienį). Aš neprieštaravau.

Kovo 14 d. su dukra atvykome skiepytis antra Silgard vakcinos doze. Man ir dukrai matant, gyd. J. Malukienė išėmė iš šaldytuvo stiklinį skiepų buteliuką ir jame esantį skystį surinko į švirkštą. Mano dukra buvo paskiepyta. Aš sumokėjau 129 eurus ir paprašiau gydytojos, kad ši man atiduotų dukrai suleistos vakcinos dėžutę.

Pareikalavus vakcinos dėžutės, gydytoja akivaizdžiai susijaudino, ėmė blaškytis, nesuprantamai aiškinti, kad mano dėžutę davė kitai pacientei, nes ši neva norėjo pasiskaityti instrukciją ir pasikonsultuoti su savo šeimos gydytoju. Aš pasakiau gydytojai, kad ji neturi teisės taip elgtis. Už vakciną sumokėjau aš, vadinasi, ji man turi pateikti dėžutę. Kitu atveju aš turiu pagrindo manyti, kad mano dukrai buvo suleista iš galiojimo laiko išėjusi vakcina, arba ne Silgard vakcina. Tačiau gydytoja dėžutės taip ir nepateikė.

Įvykus konfliktui, gydytojos kabinete pastebėjau stiklinę skiepų reklamai skirtą lentyną. Ten buvo tuščia Silgard skiepų dėžutė. Paklausiau gydytojos, kodėl ji savo kitai pacientei atidavė būtent mano dėžutę, kai tuo tarpu lentynoje guli sena ir tuščia Silgard skiepų dėžutė. Ji tam logiško paaiškinimo taip pat neturėjo.

Viskas baigėsi tuo, kad aš išėjau iš skiepų kabineto, nes automobilyje manęs laukė mažametė dukra su mano mama.

Tačiau po kelių minučių nusprendžiau grįžti atgal, nes pagalvojau, jei jau gydytoja neturi dėžutės, tai tikrai turės švirkštą ir skiepų buteliuką su užrašais, kaip įrodymą. Tačiau mano nuostabai, skiepų centras buvo skubiai uždarytas. Gydytoja nei į skambučius, nei į žinutę neatsakė. Supratusi, kad esu apgauta, paskambinau Klaipėdos vaikų ligoninės vadovei gydytojai Klaudijai Bobenskienei. Šiai gydytojai skambinau pasiguosti ir paklausti patarimo. Papasakojau, kas nutiko. Gyd. Bobenskienė iš karto bandė susisiekti su gyd. J. Malukiene, bet ši neatsiliepė. Vakare gyd. K. Bobenskienė prisiskambino gyd. J. Malukienei. Ji jai pasakė, kad ši elgiasi neteisėtai paciento atžvilgiu ir gali turėti rimtų nemalonumų, jei nepateiks švirkšto ar skiepų buteliuko, kaip įrodymo. Gyd. J. Malukienė paaiškino, kad švirkštą išmetė į konteineriuką su skysčiu ir užrašai nuo švirkšto greičiausiai nusitrynė. Ji patikino, kad skiepą suleido ir kad tai galima lengvai patikrinti pasidarius kraujo tyrimus biomedicinos tyrimu centre „Sorpo“. Neva po skiepo kraujyje pradeda gamintis vėžinių ląstelių antikūnai.
Daina Bosas

Susiskambinau su šiuo centru. Man paaiškino, kad tokie tyrimai niekada nebuvo atliekami Lietuvoje ir skiepų reakcijos kraujyje negalima ištirti.

Pokalbių metu, gyd. J. Malukienė tiek man, tiek gyd. K. Bobenskienei ne kartą pabrėžė, kad jos skiepų žurnaluose viskas tvarkinga. Ji įrodinėjo, kad sausio 30 d yra pirktos dvi Silgard vakcinos ir tos pačios vakcinos buvo suleistos mano dukrai. Ji kelis kartus mums pakartojo, kad jokios kitos pacientės per vasario ir kovo mėnesį Silgard vakcina neskiepijo.

Vakare grįžusi namo suradau dėžutę, kurią gavau gyd. J. Malukienės skiepų centre, kai atvedžiau dukrą skiepyti pirmą kartą. Atidžiau apžiūrėjus dėžutę aptikau du keistus dalykus:

1. Ant Silgard vakcinos dėžutės yra ranka užrašytas užrašas. Bet apie tai kiek vėliau. Kol kas palieku tai tyrėjams...
2. Pasidomėjusi internete aptikau, kad Silgard skiepas neturėjo būti surenkamas į švirkštą iš vakcinos buteliuko. Silgard vakcina yra gamintojų paruoštas švirkštas su adata. Įpakuotas vienas paruoštas vakcinos švirkštas dėžutėje. Šią informaciją patikrinau internete. Taip pat susisiekiau su vieninteliais šios vakcinos platintojais Lietuvoje - „Merck Sharp & Dohme“. Jie man patvirtino, kad Silgard vakcina negali būti surenkama į švirkštą iš buteliuko. Platintojas paaiškino, kad švirkštą išimti iš dėžutės galima tik kelios akimirkos iki vakcinavimo, dėl neigiamos reakcijos su šviesa.

Tiek aš, tiek mano dukra matėme, kad gyd. J. Malukienė mano dukrai skirtą vakciną surinko iš stiklinio buteliuko, adata perduriant guminį kamštelį su metaline apsauga.

Sekmadienį, vasario 15 d., aš dar kartą paskambinau gyd. J. Malukienei. Pasakiau, kad išsiaiškinau apie Silgard vakciną ir kad tai nėra vakcina, kurią reikia surinkti į švirkštą iš buteliuko, kaip tai darė ji, ir kad mes su dukra tai matėme savo akimis. Gyd. J. Malukienė pasakė, kad mums pasivaideno ir pasiūlė atvažiuoti į jos skiepų centrą, nes ji neva rado mano dėžutę ir švirkštą. Tą pačią dėžutę, kurią dieną prieš buvo atidavusi kitai pacientei ir tą patį švirkštą, kurį buvo įmetusi į konteinerį su skysčiu, ir nuo kurio buvo nusitrynę užrašai. Aš atsisakiau paimti šiuos daiktus, nes tikiu, kad tai ne man priklausantys daiktai.

Pasidomėjusi J. Malukienės veikla, internete aptikau dienraščio „Vakarų ekspresas“ 2006 m. rugsėjo mėn. straipsnį, kuriame J. Malukienės seselė kaltina ją nesąžiningumu. Išeidama iš darbo seselė bandė įrodyti, kad Jadvyga Malukienė vietoj Geltonojo drugio vakcinų klientams suleido iš galiojimo išėjusias gripo vakcinas.

Kadangi aš nežinau, kas ir kokiomis dozėmis buvo suleista mano nepilnametei dukrai, ir nebežinau, ką toliau daryti, kad mano dukra būtų iš tikrųjų paskiepyta prieš gimdos kaklelio vėžį, bei kylant įtarimams, kad tokių pacienčių kaip mano dukra gali būti ne viena, kreipiausi į Prokuratūrą. Taip pat kreipiausi į žiniasklaidą, nes tikiu, kad būtent viešumas šioje situacijoje yra geriausias vaistas.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (807)