Naujausias M.Caine‘o vaidmuo – filme „Kelionė į paslaptingąją salą“ (angl. „Journey 2: The Mysterious Island“), kuriame žymus aktorius suvaidino pagrindinio herojaus Šono senelį, atradusį dar neregėtą ir pavojingą rojaus kampelį. Artėjant filmo premjerai Lietuvoje vasario 17-ąją, kviečiame iš arčiau susipažinti su M.Caine‘u.

78-erių aktoriaus tikrasis vardas Maurice‘as Josephas Micklewhite‘as. Jis gimė 1933-ųjų kovo 14-ąją Londono Roterhito rajone, vargšų šeimoje. Aktoriaus tėvas dirbo nešiku žuvies turguje, o motina – valytoja.

Būdamas 15-os M.Caine‘as paliko mokyklą ir ėmėsi uždirbti darbininko duoną. Netrukus jis buvo pakviestas tarnauti britų armijoje. Jam yra tekę dalyvauti kovos veiksmuose Korėjoje per Korėjos karą.

Grįžęs į Angliją M.Caine‘as susidomėjo teatru, tapęs aktoriumi pasivadindavo Michaelu Scottu. Tačiau kai karjera pradėjo sektis ir jis atkeliavo į Londoną po pasirodymų provincijoje, jam teko pasikeisti sceninį vardą, mat Londono scenoje jau egzistavo M.Scottas. Savąjį sceninį vardą „Michaelas Caine‘as“ jis pasiskolino iš 1954-ųjų amerikiečių dramos „The Caine Mutiny“ (liet. „Caine‘o maištas“).

Pirmąsyk su amerikietišku akcentu M.Caine‘as kine prabilo 1967-ųjų filme „Hurry Sundown“.

Aktorius buvo prabangaus Londono restoranų – „Langan's Brasserie“ – bendrasavininku.

M.Caine‘as turi savo prodiuserinę kompaniją

Karjeros pradžioje M.Caine‘as butą Londone dalijosi su aktoriumi Terence‘u Stampu.

M.Caine‘ui priklauso septyni restoranai: šeši Londone ir vienas Majamyje.

Su pirmąja žmona, velione britų aktore Patricia Haines, kurią vedęs buvo 1955–1958-aisiais susilaukė dukters Dominique.

Su antrąja, dabartine žmona Shakira Caine, kurią vedė 1973-ųjų sausį, susilaukė dukters Natashos.

Aktorius turi du brolius. Jaunesnysis Stanley Caine‘as yra pasirodę mažiausiai trijuose filmuose („Billion Dollar Brain“ (1967), „Play Dirty“ (1969) ir „The Italian Job“ (1969) kartu su juose pagrindinius vaidmenis atlikusiu M.Caine‘u. Apie tai, kad turi antrą, vyresnįjį netikrą brolį Davidą, aktorius sužinojo tik po motinos mirties. Davidas sirgo epilepsija ir visą gyvenimą gyveno ligoninėje.

Vaidmenį 1966-ųjų filme „Alfis“ (angl. „Alfie“), kurio dėka išgarsėjo, M.Caine‘as gavo po to, kai juostoje vaidinti atsisakė Anthony Newley ir Terence‘as Stampas.

Septintojo dešimtmečio pradžioje keletą mėnesių M.Caine‘as glaudėsi pas kompozitorių Johną Barry, nes buvo priverstas palikti savo butą neturėdamas nė skatiko. Skolą jis gražino 1998-aisiais, pirmąsyk po 25-erių metų Didžiojoje Britanijoje sutikdamas pristatyti kompozitoriaus koncertą Royal Albert Hall koncertų salėje.

Devintojo dešimtmečio viduryje grupės „Madness“ daina „Michael Caine“ buvo pasiekusi Didžiosios Britanijos top dešimtuką. Joje nuskamba aktoriaus citata: „My Name Is Michael Caine.“

Trys iš įsimintinų filmų, kuriuose vaidino M.Caine‘as: „Alfis“ (1966 m.), „Itališkas apiplėšimas“ (1969 m.) ir „Pašalinti Karterį“ (1971 m.), buvo vėliau perkurti.

M.Caine‘as yra prisipažinęs, kad labiausiai jam nepatiko jo vaidmuo 2003-ųjų filme „Nuosprendis“. Šioje juostoje jis vaidino Antrojo pasaulinio karo metais žydus žudžiusį Pjerą Brosarą, kuris, anot aktoriaus, visiškai neturėjo humoro jausmo.

M.Caine‘as yra artimas Seano Connery, Rogerio Moore‘o, Eltono Johno ir kompozitoriaus Andrew Lloydo Webberio bičiulis.

Septintajame dešimtmetyje, kaip pats yra pasakojęs, M.Caine‘as išgerdavo per dieną du butelius degtinės ir surūkydavo mažiausiai 8-ias cigaretes. Rūkyti cigaretes jis metė 1971-aisiais, o rūkyti cigarus nustojo prieš savo 70-ąjį gimtadienį 2003-aisiais.

Švedų roko grupė „Kent“ apdainuoja M.Caine‘ą savo dainoje „Palace and Main“.

Aktorius, teigiama, pykosi su kolega Stevenu Seagalu filmuodamasis 1994-ųjų filme „Grėsminga žemė“.

1979-aisiais išvyko iš Didžiosios Britanijos dėl nepalankių mokesčių ir grįžo tik 1987-aisiais.

Nors profesionaliame gyvenime aktorius naudoja slapyvardį „Michaelas Caine‘as“, kasdieniame gyvenime jis naudoja savo tikrąjį vardą.

M.Caine‘as pasirodė net dvejų filmų, kuriuose jis yra vaidinęs, perkūriniuose – „Pašalinti Karterį“ 2000-aisiais ir „Seklys“ 2007-aisiais.

Abiejuose originalių filmų „Alfis“ ir „Seklys“ perkūriniuose M.Caine‘ą pakeitė Jude‘as Law.

M.Caine‘o visų laikų mėgstamiausias aktorius, įkvepėjas ir herojus – legendinis amerikiečių aktorius Humphrey Bogartas.

M.Caine‘as pateko į žurnalo „GQ“ 50-ies stilingiausių vyrų per pastaruosius 50 metų sąrašą.

Aktorius šiuo metu gyvena Fetchamo miestelyje, Sario grafystėje, Didžiojoje Britanijoje.

Aktorius palaiko „Chelsea“ futbolo klubą.

M.Caine‘as apie Dievą: „Ar aš tikiu Dievu? Taip. Kai nugyveni tokį gyvenimą kaip mano, privalai tikėti.“

„Madness“ – „Michael Caine“:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją