Kino scenaristas ir prodiuseris, kino laidų kūrėjas Rytis Zemkauskas Oskarą Geriausio filmo ir Geriausio režisieriaus kategorijoje prognozuoja „12 vergovės metų“ („12 Years a Slave“) ir jo kūrėjui Steve‘ui McQueenui. „Todėl, kad filme - politiškai korektiškos, konjunktūrinės, madingos temos“, - sako jis. Geriausio aktoriaus vardo anot R. Zemkausko, vertas L. DiCaprio už vaidmenį juostoje „Volstryto vilkas“ („The Wolf of Wall Street“). „Galvoju, kad po filmų „Kas graužia Gilbertą Greipą“ ir „Celebrity“ jis įrodė esantis didis aktorius ir tikrai nusipelno Oskaro. Jam tikrai pasisekė, kad jis jau tiek metų dirba su Martinu Scorsese“, - sakė R. Zemkauskas. Geriausios aktorės nominacijoje jis statulėlę atiduotų Sandrai Bullock už „Gravitaciją“ („Gravity“). „Kadangi jos kolegai Geogrui Clooney nėra už ką apdovanojimo duoti, todėl aš Oskarą duočiau jai“, - sakė kino laidų kūrėjas. Užsienio kategorijoje turėtų triumfuoti italų juosta „Didis grožis“ („The Great Beauty“).
Rytis Zemkauskas
LRT televizijos programų direktorius, ilgametis laidos apie kiną kūrėjas Rolandas Maskoliūnas neabejoja, jog Oskaru už geriausią filmą bus apdovanota juosta „12 vergovės metų“ („12 Years a Slave“). „Nors jis yra gana sunkus ir netgi nuobodokas, bet Amerika pradeda permąstyti savo istoriją. Politiniais sumetimais jis yra stipriausias tarp visų nominantų, - neabejoja jis. - Apdovanojimą taip pat turėtų gauti ir juostos režisierius Steve‘as McQueenas“. Geriausio aktoriaus kategorijoje R. Maskoliūnas statulėlę duotų Matthew McConaughey už vaidmenį „Dalaso klubas“ („Dallas Buyers Club“). „Nors visi aktoriai yra įspūdingi, bet sakyčiau, kad jis yra realiausias kandidatas į Oskarus, - prognozuoja jis. - Apdovanojimą Geriausios aktorės kategorijoje duočiau Cate Blanchett, kuri už vaidmenį juostoje „Džesmina“ („Blue Jasmine“) gavo ir „Auksinį gaublį“. Geriausiu užsienio filmu „Oskarų“ apdovanojimuose turėtų triumfuoti „Didis grožis“ („The Great Beauty“), kuris gavo „Auksinį gaublį“ ir buvo pripažintas geriausiu Europos filmu.
Rolandas Maskoliūnas
Aktorė, „KINFO“ laidos vedėja Justė Zinkevičiūtė prognozuoja, jog Oskaru Geriausio filmo nominacijoje turėtų būti apdovanota juosta „Gravitacija“. Statulėlę kaip geriausiam aktoriui ji atiduotų Bruce‘ui Dernui už „Nebraską“, o geriausiai aktorei - Meryl Streep. „Vis galvodavau, ką dar ji gali parodyti. Ir juostoje „Šeimos albumas: rugpjūtis“ („August: Osage County“) ji įrodė, kad dar gali labai nustebinti“, - sakė J. Zinkevičiūtė. Geriausio režisieriaus kategorijoje Oskarą ji atiduotų „Gravitacijos“ režisieriui Alfonsui Cuarónui. „Geriausių užsienio filmų kategorijoje apdovanočiau „Didį grožį. Ši juosta yra tikrai puiki, kad laimėtų“, - sakė aktorė bei laidos apie kiną vedėja.
Justė Zinkevičiūtė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)