Nekantriausiems „Velnio Akmens“ svečiams vartai atveriami jau ketvirtadienį. Trys jaunos lietuviškos grupės didžiųjų koncertų išvakarėse pradės festivalio programą, kuri vyks kone be pertraukos visą sunkųjį savaitgalį.

20 ekstremalios muzikos kolektyvų iš įvairių pasaulio šalių pasirodys trijuose koncertuose penktadienį ir šeštadienį. Jiems pasibaigus festivalio lankytojus kaskart įsisukti į naktinį veiksmą kvies tradicinė rokoteka „Rocktheque“ aikštelėje, kur skambėsianti muzika nukels į 1960-1989-ųjų laikotarpį. Festivalio DJ Mr.Evilized kruopščiai atrinko gražiausias, to meto dvasią ryškiausiai atspindinčias skirtingų žanrų melodijas nuo folkloro, kantri, bliuzo iki džiazo ir įvairiausio roko.

Viso festivalio metu vyks kūrybinės dirbtuvės – Muzikos laboratorija – kurioje save išbandyti kviečiami muzikuojantys, grojantys ir dainuojantys entuziastai. Lauko sąlygomis įrengtoje repeticijų ir įrašų studijoje su profesionalia įranga ir muzikos instrumentais užsiregistravę dalyviai turės sukurti po vieną „Velnio akmenį“ atspindintį kūrinį. Visą savaitgalį repetavę kolektyvai savo bendrą programą atliks sekmadienį, festivaliui baigiantis. Čia pat, Muzikos laboratorijoje, gebėjimus galės pademonstruoti būgnininkai, siekdami rekordo Greičiausio būgnininko varžybose, ir vokalistai, vienas prieš vieną susirėmę „MC Growl“, „stipriausios“ gerklės, „aštriausio“ balso konkurse.

Naktį veiksmo užteks visiems nemiegantiems. Be rokotekos bus galima rinktis ir naktinio kino programą, kurioje bus rodoma kultinė, unikali 8-10 dešimtmečių animacija, žymima „X-rated“/„S“ ženklu. Tai radikalus animacijos menas, skirtas suaugusiems, persmelktas juodojo humoro, kupinas šokiruojančių scenų, tačiau tuo pačiu yra lengvai žiūrimas, smagus ir nuotaikingas, patraukiantis dėmesį ir prikaustantis nuo bet kurio filmo epizodo. Be šios animacijos žiūrovai turės progą išvysti ir dokumentinį filmą „Trys dienos“ apie legendinę Anykščių black/thrash metalo grupę „Dissimulation“.

Aktyviausi festivalio lankytojai, žaidžiantys futbolą, galės sudalyvauti futbolo turnyre šeštadienį, iš anksto užsiregistravę komandose po penkis. Trofėjus nugalėtojams – tradicinis profesionalių menininkų sukurtas akmens, medžio ir metalo dirbinys – „Velnio akmuo“.

Kaip ir ankstesniaisiais metais festivalio lankytojai bus kviečiami ragauti jau pamėgtas, rinktines žolelių, prieskonių ir kitų sudėčių arbatas, kurias festivaliui paruošia ir rekomenduoja arbatos meistrai, tuo pačiu skatindami arbatos vartojimo kultūrą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją