Žinomo lengvosios atletikos trenerio švenčioniškio Zenono Zenkevičiaus dukra pastaruosius dvejus metus gyvena Jungtinėse Amerikos valstijose. Galimybė studijuoti universitete Oklahomoje ir stipendija – taip pat ne Dievo dovana, o atpildas už sportinius pasiekimus. Tiesa, kur kas anksčiau nei sportas jos gyvenime atsirado muzika. Tačiau kaip DELFI sakė mergina, savo gyvenimo ji neįsivaizduoja be kurio nors iš jų, tad ir universitete mergina sporto vadybos studijas derina su muzikos studijomis.

„Dainuoju nuo darželio laikų. Jei gerai pamenu, nuo ketverių metukų. Būdama šešerių dalyvavau respublikiniame „Dainų dainelės“ konkurse. Dainavimas mano gyvenime yra nuo mažens. Sportas prasidėjo aštuntoje klasėje, profesionalus – nuo devintos. Labai daug kur dalyvaudavau ir į JAV išvažiavau sporto dėka, nes man pasiūlė ten studijuoti ir sportuoti už universitetą. Jie man skyrė stipendiją, dėl kurios ir atsirado galimybė gyventi ir sportuoti už Atlanto. Tai geras dalykas, bet turėjau savęs atiduoti labai daug. Kaip žinote, sportas yra sunkus dalykas“, – pasakojo DELFI pašnekovė.

Treneriu dirbantis merginos tėtis ją veždavosi į įvairias varžybas. Stebėdama kitus sportininkus ji pati panoro išbandyti save: „Tėtis sportuoti manęs neversdavo. Norėjo, kad aš pati pasirinkčiau. Buvau labai užsispyrusi ir jau būdama maža norėjau bėgioti. Tėtis stabdydavo, kad dar esu per jauna. 8-oje klasėje pati nusprendžiau lankyti treniruotes, nes dalyvavau mokyklos varžybose, kurias laimėjau. Buvau dar vaikas, labai greitai „užsikabinau“ ir man labai patiko.“ Po to prasidėjo kur kas rimtesni dalykai. Būdama 16-ikos, G. Zenkevičiūtė pagerino 3 kilometrų distancijos Lietuvos rekordą uždarų patalpų čempionate.

Amerikoje Gintarė vienu metu studijuoja du dalykus: sporto valdymą ir muziką. Kaip sako ji pati, ateityje teks pasirinkti muziką, tačiau jaunystėje nori laiko skirti ir sportui. Rudenį mergina bus trečiame kurse.

Nors muziką ir sportą suderinti nelengva, Gintarei šiandien gyvenime reikia jų abiejų. „Kai pradėjau sportuoti, mano balsas labai sustiprėjo. Kardinaliai jaučiu savyje – susitvarkė kvėpavimas, galiu ištęsti natas. Diafragma dirba geriau. Kai prasibėgu, man kartais net nereikia prasidainuoti. Būnu ir taip apšilusi, – privalumus vardijo ji. – Sportas atitraukia nuo įvairių minčių. Tai vienas kitą papildantys dalykai. Be jų abiejų neįsivaizduočiau savo gyvenimo.

Tiesa, intensyviai sportuojanti mergina dėl įtempto treniruočių grafiko, laiko muzikuoti turi nedaug. Tačiau apie dar vieną jos talentą žino ir treneriai, ir beveik visas universitetas. „Treneriai liko nustebę“, – šypsosi pašnekovė.

Šią vasarą sportininkė planavo dalyvauti Europos iki 23 metų lengvosios atletikos čempionate, tačiau planus sumaišė žiemą patirta trauma. Netekusi vienos galimybės, mergina pasinaudojo kita – dalyvaus Holivude liepos 10 dieną prasidėsiančiame Pasauliniame menų čempionate.

„Kai buvau traumuota, susiradau šį konkursą ir nusprendžiau jame dalyvauti. Aplinkiniai žmonės man siūlydavo šen bei pasirodyti, tačiau su sportu labai daug važinėjame. Nėra kada. Dabar atsiradus galimybei ja ir naudojuosi. Džiaugiuosi, kad pakliuvau, labai noriu, tačiau ir bijau“, – prieš išvykdama į Kaliforniją DELFI kalbėjo Gintarė. Konkursui reikalingus 5 tūkst. dolerių ji sutaupė iš savo stipendijos ir tėvų paramos.

Kaip pasakojo ji, konkurse, kuris laikomas pasauline talentų olimpiada, pasirodys 50 šalių atstovai – dainininkai, šokėjai, modeliai. Gintarė savo talentą demonstruos net šešiose kategorijose: dainuos ir džiazą, ir pop muziką, taip pat atliks savo kūrybos dainą. „Jaudinuosi, bet labai noriu. Bus matyti, kaip seksis. Ten suvažiuoja geriausi Amerikos prodiuseriai, komisijos nariai taip pat verti dėmesio ir žinomi“, – emocijų neslėpė mergina.

Tiesa, tai ne pirmasis konkursas, kuriame dalyvaus lietuvaitė. Vasaros pradžioje ji kartu su Daina Bilevičiūte (žinoma vokalo pedagogė yra ir WCOPA konkurso atstovė Lietuvoje) vyko į Moldaviją. Ten jai pavyko pelnyti simpatijas ir netgi piniginę premiją. „Tai buvo didelis paskatinimas prieš pasaulinį čempionatą. Atsirado daugiau pasitikėjimo savimi“, – sakė Gintarė.

Kaip įsivaizduojate savo ateitį – Lietuvoje ar Amerikoje? „Sudėtingas klausimas. Pirmais metais Amerikoje, tikrai galvojau, kad grįšiu į gimtinę, nes esu labai patriotiška, labai myliu Lietuvą. Ilgainiui suprantu, kiek Amerika man duoda gėrio ir galimybių. Tą labai vertinu taip pat. Dabar esu kryžkelėje. Amerikoje planuoju būti dar ketverius metus. Dar tikrai nesu tvirtai apsisprendusi, kaip bus toliau. Laikas parodys“, – pokalbį baigė G. Zenkevičiūtė.

Apie muzikinius planus ir perspektyvas užkariauti didesnes scenas Gintarė kalba santūriai:„ Nėra paprasta, stengsiuosi eiti ta linkme. Norisi su žmonėmis dalintis emocijomis, gėriu, kurį turiu viduje. Norėčiau tai perteikti ir kitiems žmonėms – ir patirtį, išgyvenimus. Tas ryšys su aplinkiniais žmonėmis man labai svarbus“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (138)