„Tokių dienų mažai būna. Man patinka gamta, statau sodybą, todėl dažnai ten važiuoju, – paklaustas, kaip atrodo, jo įprasta darbo diena, pasakojo E. Dragūnas. – Aš pastaruoju metu iš viso neieškau įkvėpimo. Šiandien per radijo stotį klausiau, berods Mios dainos, kur ji sakė, kaip jai sunku. Mano viduje dabar – ramybė“.

Norėtų dar vieno vaiko

Paprašytas išvardinti tris didžiausius savo gyvenimo pasiekimus, E. Dragūnas vardijo: „Pirma, kad gimiau. Antra, kad gyvenu. Vakar buvau savo vaiko gimtadienyje, jame dalyvavo jo draugų krūva – gal 15 vaikų. Vos neišprotėjau, kol su jais pabuvau. Vaikai yra pats nuostabiausiais dalykas, kai tu gali nulemti jų auklėjimą, nukreipti juos teisinga linkme – tai turbūt didžiausias pasiekimas. Kai paprašai, kad prie susirinkusių draugų tavo vaikas padeklamuotų eilėraštį... Taigi trečia – sūnus, šeima, namai“.

„Kaip matai save senatvėje, kaip įsivaizduoji savo sūnaus ateitį?“, – klausė kitas DELFI skaitytojas. „Žiūrėjau įdomu filmą apie dirbtinį intelektą, susimąsčiau, kas bus ateityje, kaip viskas atrodys. Tikiu, kad mūsų vaikai bus daug protingesni, nuoširdesni, pasaulis bus šviesesnis, rečiau lis. Mano sūnus yra menininkas, bet ne muzikantas. Bet vakar pirmą kartą mašinoje garsino muziką. Dabar visi vaikai susikoncentravę ties LEGO. Mes kartu dažniausiai keliaujame. Atostogavau 8 mėnesius per metus“, – atviravo Selas.

E. Dragūnas patikino, kad iki pilnos laimės jam nebetrūksta nieko. Dainininkas atskleidė, kad nebent norėtų dar vieno vaiko: „Planuojame. Bet, sako, kai planuoji, Dievas juokiasi. Planuojame kiekvieną vakarą (juokiasi)“.

Dainininkas sakė, kad jo siela priklauso muzikai ir jis besijaučiantis labai laimingas dėl savo darbo, bet pridūrė, kad dėl šeimos galėtų atsisakyti muzikanto karjeros.

Įspūdingus kelių valandų trukmės šou kasmet rengiantis dainininkas papasakojo sportuojantis reguliariai kas rytą – kilnoja svarmenis, daro atsilenkimus dainuodamas. Tačiau anot jo, pats geriausias dalykas – šaltas dušas: „Taip neveža nė sportas, niekas. Pas mus buvo atjungę karštą vandenį – skraidžiau kaip ant sparnų. Nerealiai geras pojūtis ir savijauta visą dieną“.

Jaučiasi Lietuvos patriotu

Daug po įvairiausius pasaulio kampelius keliaujantis vyras patvirtino esantis Lietuvos patriotu ir kitų namų užsienyje tikrai neieškantis. „Gal kartais atrodo, kad gera Amerikoje, Prancūzijoje, tačiau tikrai nenoriu kitų namų, kitos vietos. Aš labai net raginčiau visus tuos, kurie gyvena toliau, niekada nepamiršti namų, nes namai yra namai. Įsivaizduoju, kokia spalvinga, graži ir stipri būtų Lietuva, jei tiek daug išvykusių žmonių, kurie pamatė pasaulį, grįžtų atgal. Vis laukiu to momento, kai pasakys, kad mes ne nykstame, o klestime. Man namuose geriausia. Vienas malonumas Lietuvoje – važiuoji gatve vienas, kaip koks Vladimiras Putinas“, – filosofavo atlikėjas.

Tarptautinė karjera

Ar gali atlikėjas iš Lietuvos tapti garsus ir pasauliniu mastu? Atsakydamas į šį skaitytojo klausimą Selas tikino pastebintis, kad Lietuva po truputį juda į Vakarus. „Anglams, amerikiečiams viskas atrodo daug paprasčiau. Ateina tas laikas, masinis – muzikantų, sportininkų. Jau yra prasimušusių, todėl tai – tik laiko klausimas“, – ambicijų neslėpė dainininkas.

Apie tarptautinę karjerą paskelbęs Egidijus nuo platesnių komentarų kol kas susilaiko. „Anglijoje, Londone šiemet buvau gal jau keturis kartus, tačiau kalbėti apie tai nenoriu, nes noriu susitvarkyti su planais, kuriuos turiu Lietuvoje. Iki naujų metų dar bus 17-18 koncertų . Apie planus užsienyje oficialiai pranešime sausio mėnesį“, – paslaptingai kalbėjo DELFI svečias.

E. Dragūno teigimu, darbai tikrai vyksta. Štai viešėdamas Londone jis susitiko su vienu artimiausiu Eminemo aplinkos žmonių. „Šiuo metu dirbu įrašų studijoje, ieškau skambesio. Turiu minčių, galvoju ir apie praeitį. Pavyzdžiui, klausiau senos lietuviškos grupės ir mąsčiau. Šiuo metu ieškau skambesio, kuriuo galėčiau nustebinti skaitytojus, tačiau tai nėra paprasta. Nors manau, kad dažniausiai tai gaunasi natūraliai, paprastai“, – apie darbus nulipus nuo scenos pasakojo pašnekovas.

„Kodėl žmonės renkasi į tavo koncertus? Ar tu manai, kad tu gerai dainuoji ar tavo charizma pritraukia klausytojus?“, – teiravosi Anatolijus.

„Tailande bendravau su dvasininku, kuris man sakė, kad esu žmogus veidrodis. Tokie žmonės atspindi žmones, elgiasi lygiai taip, kaip tie, kurie sėdi prie jo. Paslaptis turbūt yra ta, kad aš atspindžiu į mano koncertus ateinančius žmones, atmosfera yra gera. Kodėl neateiti pasilinksminti? Aš labai daug laiko atiduodu savo darbui. Žmonės pas mane ateina todėl, kad ten linksma, o ne liūdna“, – pasitikėjimo savimi neslėpė E. Dragūnas.

„Jaunas. Laimingas. Laimingas“, – taip atsakydamas į skaitytojo klausimą save konferencijos pabaigoje apibūdino skandalingasis muzikantas.

Selas labai džiaugiasi galimybe po ilgos pertraukos vėl surengti koncertą Vilniuje: „Tai – sostinė, žmonės turi savo nuomone. Nors neaišku, dabar žmonės daugiau mato Kaune ar Vilniuje. Labai noriu pasirodyti Vilniuje – laukiu rugsėjo 4 dienos. Noriu nustebinti“.

Dainininkas taip pat ragina nebijoti į koncertą atsivesti ir vaikų, kurie iki 8 metų tradiciškai yra įleidžiami nemokamai. "Ten tikrai nebus nei striptizo, nei kažko tokio", - sunerimusią mažojo klausytojo mama ramino dainininkas.

Apie šauktinius ir homoseksualus

Savo nuomonės nebijančio demonstruoti svečio skaitytojai pasiteiravo ir apie du itin aktualius dalykus Lietuvoje – šauktinių kariuomenę ir homofobiją.

„Vakar mano sūnaus gimtadienyje buvo toks Rokas, kuris rodydavo fokusus, kurį pakvietė į šauktinius. Sakau jam: Dabar ne fokusus rodysi, o žmones šaudysi“. Man nesuprantama Grybauskaitė, sėdinti už tanko, kuri sako – „eikite vaikai, nušausite ką nors“. Nežinau, ar yra valstybė, kuri neturi kariuomenės, bet gal galėtume tokie būti? Tada sakytume, kad gulinčių nemuša“,– svarstė konferencijos svečias.

Kalbėdamas apie homoseksualus ir homofobiją Lietuvoje E. Dragūnas nebuvo toks kategoriškas. „Man tai netrukdo. Tai tas pats, kas pykti ant kiaušinio, kad gimė ne erelis, o gaidys. Man niekada tai nebuvo problema, jei aš per daug išgėręs neatsibusdavau su vaikinu lovoje. Net mano kirpėjas yra gėjus“, – lietuviams neįprastą toleranciją demonstravo dainininkas.

Nori eiti pirmyn

Ar dar mokėtum padainuoti savo pirmo albumo dainas? „Žinoma. Pirmasis albumas buvo įrašinėjamas besisukant juostai, tad turbūt galėčiau pirmą nakties pakeltas dainas tas sudainuoti. Tuomet mama juokėsi“, – neslėpdamas geros nuotaikos kalbėjo svečias.

Paklaustas, kada paskutinį kartą matė kitus du grupės SEL įkūrėjus Sierą ir Laimį, dainininkas papasakojo kuo jie užsiima šiandien. „Vieną mačiau vakar – jis dirba ginklų parduotuvėje. Kito nemačiau senokai, tačiau žinau, kad jis dirba restorane“, – atskleidė.

„Norisi eiti į priekį, o ne atgal. Bet apie tai pagalvosiu“, – replikuodamas į prašymą koncertuose groti daugiau kūrinių iš pirmųjų SEl gyvavimo metų atsakė dainininkas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (343)