Liepos 14 d., pirmadienį, 21 val. kino naktis pradės Klaipėdos menininkų grupės „Žuvies akis“ šiuolaikinio šokio spektaklis „Vieta, kurios nėra“. Choreorafė Daiva Palubinskaitė jame sujungė šokį, muziką, žodį ir netgi vandenį – specialiai šiam reginiui aikštėje prie „Agilos“ centro pirmadienį sumontuotas plokščias baseinas, kuriame šoks artistai.

22 val. kino programą atidarys lenkų režisieriaus Pawelo Pawlikowskio vaidybinis filmas „Ida“ (2013 m.), kurio veiksmas nukels į 1962-ųjų Lenkiją. Ana – aštuoniolikmetė, besiruošianti priimti vienuolės įžadus vienuolyne, kuriame gyveno nuo kūdikystės. Ji sužino, kad turi giminaitę, kurią reikia aplankyti prieš tampant vienuole. Tai jos motinos sesuo Vanda. Moterys kartu leidžiasi į kelionę, kurios metu pažins viena kitą ir sužinos apie savo praeitį. Anos teta – liūdnai pagarsėjusi komunistinės valdžios teisininkė, myriop siuntusi net ir kunigus. Mergina sužino, kad ir ji žydė, o jos tikrasis vardas – Ida. Tiesa priverčia merginą rinktis tarp biologinio identiteto ir religijos, kuri apsaugojo ją nuo nacių masinių žudynių Lenkijoje. O Vanda turės atsakyti už sprendimus, kuriuos priėmė karo metu.

Liepos 15 d., antradienį, 22 val. publikai bus pristatyta istorinė vokiečių režisieriaus Ricko Ostermanno drama „Vilko vaikai“ (2013 m.). 1947-ųjų Rytų Prūsija. Keturiolikmečio Hanso ir devynmečio jo brolio Frico motina miršta nuo bado. Mirties patale moteris paprašo Hanso prižiūrėti brolį. Tačiau vyresnėlis prasčiau sugeba tvarkytis su susiklosčiusia situacija nei jaunėlis. Berniukai privalo keliauti į Lietuvą, kur jais pasirūpins motinos draugai ūkininkai. Kelionės metu plaukiant per upę Fritzą nuneša srovė. Taip prasideda Hanso odisėja bandant surasti brolį. Jis prisijungia prie kitų vaikų, taip pat besislapstančių nuo rusų kareivių ir keliaujančių į Lietuvą.

Liepos 16 d., trečiadienį, 22 val. bus rodoma Chriso Krauso juosta „Keturios minutės“ (2006 m., Vokietija). Daugiau nei 60 metų pianistė Traudė Krüger moterų kalėjime moko groti pianinu. Vieną dieną ji sutinka Jenny, uždarą, agresyvią jauną moterį, kalinčią už žmogžudystę. Traudė atsisako mokyti maištingą merginą, kol pamato kaip Jenny groja pianinu. Kadaise buvusi vunderkindu muzikos srityje, Jenny turėtų galimybę dalyvauti muzikos konkursuose už kalėjimo ribų, jei tik tam pasiryžtų. Prasideda kova tarp save griaunančios kalinės ir jos prūsiškai griežtos muzikos mokytojos – gyvenimo ir meilės dvikova, kuri paliečia giliai užslėptą abiejų moterų skausmą.

Liepos 17 d., ketvirtadienį, 22 val. laukia pažintis su režisierės Fraukės Finsterwalder drama „Tamsioji pusė“ (2012 m., Vokietija). Filmo veiksmas vyksta tarytum iš laiko tėkmės iškritusioje Vokietijoje. Čia nuolat šviečia saulė, vaikai dėvi mokyklines uniformas, policininkai – meškinų kostiumus, o pedikiūrininkai pagyvenusioms damoms dovanoja sausainius. Tačiau už šio paralelinio pasaulio grožio tyko praraja, kurios link ir veda šis filmas. Režisierė su didžiule poetine jėga rodo somnambuliško grožio pasaulį, tuo pačiu metu užburiantį ir išsklaidantį kerus.

Liepos 18 d., penktadienį, 21 val. paskutinįjį 8-ojo Th. Manno festivalio kino vakarą pradės akustiniai džiazo standartai, kuriuos atliks vilniečių grupė „Round Midnight“: Povilas Rusinskas (klavišiniai), Dominykas Besakirskas (mušamieji), Ignas Karnuševičius (vokalas, armonikėlė).

Po koncerto, 22 val. režisierius Mantas Kvedaravičius pristatys savo prieš dvejus metus sukurtą dokumentinį filmą „Barzakh“. Čečėnijos mieste, atsigaunančiame po karo, dingsta žmogus. Gyvenimas teka įprasta vaga, tačiau ieškantieji patenka į pasaulį, kuriame susidūrimai su pranašais ir teisininkais, su kankintojais ir kankiniais, su slaptais kalėjimais ir mitiniais ežerais tampa kasdienybe. Kai dingusieji aplanko sapnuose, sakoma, kad jie grįžta iš „Barzakh“ – žemės tarp gyvųjų ir mirusiųjų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją