Jubiliejui skirtų spektaklių finalas netikėtas. Į sceną R.Tuminas sukvies visus legendinius savo aktorius.

Visi jie bus apsirengę kostiumais iš savo kultinių spektaklių, įėjusių į Vilniaus mažojo teatro aukso fondą. Visi jie minutėlę žiūrės savo žiūrovui į akis. Tai bus jaudinantis širdžių ir akių susitikimas. Toks, koks įvyko prieš dvidešimt penkerius metus.

Kadaise režisierius Rimas Tuminas prieš premjerą „Čia nebus mirties“ pasikvietė visą kolektyvą ir prieš spektaklį jiems tarė žodžius, kuriuos aktoriai nešiojasi širdyje iki šiol. Tie žodžiai skambėjo taip: „Jūs esat deimantai, brangakmeniai, aš jus visus labai myliu“. Šiandien Rimas Tuminas jiems pasakytų tą patį. Šiandien tą tokią žinutę aktoriai pasiūs ir savo žiūrovui, kuris kartu jau 25 metus.

Vilniaus mažasis teatras įkurtas 1990 Kovo 2 dieną. Jo branduolį sudarė: Dapšys Arvydas, Andrius Žebrauskas, Mindaugas Capas, Inga Burneikaitė, Jūratė Brogaitė, Vilija Ramanauskaitė, Almantas Šinkūnas, Eglė Čekuolytė. Vėliau prie jų prisijungė: Eglė Gabrėnaitė, Sigitas Račkys, Jonas Braškys, Arnas Rosenas, Audris Chadaravičius, Larisa Kalpokaitė, Rasa Jakučionytė, Vytautas Šapranauskas, Gediminas Girdvainis, Mykolas Smagurauskas, Edmundas Mikulskis. Šiandien Vilniaus mažajame teatre vaidina jau trys Rimo Tumino mokinių kartos. Teatro repertuare – daugiau kaip dvidešimt spektaklių. O per 25 metus gimė beveik septyniasdešimt premjerų. Dauguma jų šiandien įeina į Lietuvos teatro aukso fondą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)