Sostinės savivaldybė praneša, kad kiaušinis restauruotas, jam nuspalvinti sunaudota daugiau nei 10 litrų dažų.

Skulptūra „Kiaušinis“ stovi Pylimo, Šv. Stepono bei Raugyklos gatvių sankirtoje. Ankščiau ši miesto vieta buvo labai aktyvi, joje veikė paukščių turgus, sutraukdavęs žmones iš tolimiausių miesto kampelių.

Šią skulptūrą skvereliui padovanojo Užupio respublika. 300 kg sveriantis kiaušinis ant granito kolonos buvo užkeltas 2003 m. Tuomet menininkė ir dizainerė Lijana Turskytė jį pirmą kartą pavertė margučiu.

„Tikime, kad atnaujintas margutis skvereliui įkvėps po žiemos taip pasiilgtos gyvybės ir pavasarinės nuotaikos. Norime paneigti stereotipą, kad atsinaujinimui reikia viską keisti iš pagrindų. Kartais užtenka noro ir kelių litrų dažų“, - teigė prie projekto finansavimo prisidėjusios bendrovės atstovė Vaida Mocekainė.

Pavasarinė iniciatyva subūrė ir skverelio bendruomenę. Šalia gyvenantis saksofonistas Dominykas Vyšniauskas grojo atidarymo ceremonijoje, skulptūrą pašventino Vilniaus Visų Šventųjų parapijos kun. Vytautas Rapalis.

Organizatoriai planuoja kreiptis į Lietuvos rekordų agentūrą „Factum“ ir skverelio kiaušinį užregistruoti kaip didžiausią Lietuvos margutį.

Iniciatoriai juokavo, kad milžiniškas margutis jau tapo karščiausia Velykų asmenukių (angl. „selfie“) vieta, rašoma savivaldybės pranešime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)