„Pirmą kartą kuriame operą jaunimui. Svarbiausia mūsų operos „Jonas ir Greta“ tema - jauno žmogaus išėjimas iš namų. Patys prisimename istorijas, kaip jauniems teko lipti per balkoną, bėgti iš namų, net ir užrakintų. Todėl pabėgimą iš namų inscenizavome tiesiog mieste“,- pasakojo Vilnius City Opera meno vadovė Dalia Ibelhauptaitė.

„Vis dėlto šį kartą reikės naudotis ne raumenimis, o smegenimis. Loginės užduotys penkioliką minučių kambaryje pavers gera pilkųjų ląstelių mankšta. Be to, jų įvykdyti neįmanoma dirbant po vieną. Taigi, studentų kompanijos, tėvai su vaikais ir porelės galės pasibandyti, ar kartu jie gali būti gera komanda arba po iššūkių tokia tapti“,- šypsojosi režisierė.

Jaunimo operos motyvais apipavidalintas autobusas jau apsilankė Japonų populiariosios kultūros renginyje „nowJapan“, o ketvirtadienį ryte keliaus į Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) rengiamas „Gedimino dienas“ Saulėtekyje.

Savaitgalį jis sustos Gedimino prospekte vyksiančioje „Tautų mugėje“. Norintys kartu „pasprukti iš namų“ grupuojami į 2-4 žmonių komandas. Mankšta smegenims vykdoma nemokamai.

„Pabėgimo kambariai“ - pramoga, gimusi Vengrijoje ir, kaip Rubiko kubas, pasklidusi po visą pasaulį. Išeiti iš kambario nėra lengva. Spėti laiku ištrūkti turinčius dalyvius apima azartas, kartais jie puola ardyti spinteles, netgi sėdmaišius.

Statistiškai ištrūksta tik viena komanda iš trijų. Namų areštas, greitis, tamsa, betvarkė, azartas, - iššūkių autobuse galite įsijausti į jaunimo realijas. O įveikus šį iššūkį Vilnius City Opera kviečia į „Joną ir Gretą“, - pirmą šiuolaikišką operą jaunimui.

„Jono ir Gretos“ iššūkių autobuso dalyviai „nowJapan” – DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)