Renginys vyko jau aštuntąjį kartą, todėl buvo puikiai žinomas ir mėgstamas publikos. Kasmet festivalio organizatoriai stengiasi atkreipti visuomenės dėmesį į opiausias problemas: gamtą, ekologiją, jaunimą, bėgantį iš šalies.

Nuo 2001-ųjų kartu su idėjiniais bendraminčiais įvykdyti šie kultūriniai-pilietiniai-patriotiniai „Alternatyvos“ festivaliai: „Pirmasis“ (2001), „Ugnei Karvelis“ (2002), „Lietuvos Jaunimui“ (2003), „Europai“ (2004), „Gamtai“ (2006), „Tolerancija“ (2007),„Millenium of Lithuania“ (2010, Bostonas) ir dabartinis „Šeima“ (2011).

Šiais metais, siekiant atkreipti visuomenės dėmesį į šeimos institucijos svarbą, ugdant dvasinius, intelektinius ir meninius jaunosios kartos gabumus, festivalis buvo skiriamas šeimai plačiausia šio žodžio prasme.

Festivalio rengėjai klasikos gerbėjams suteikė išskirtinę progą pasimėgauti aukščiausios kokybės atlikėjais bei spalvinga koncertų programa. Ją sudarė retai Lietuvoje atliekami M. Ravel, G. Fauré, J. Brahms kūriniai, o jų išpildymas buvo patikėtas tarptautinį pripažinimą pelniusiems atlikėjams, 1991 m. Hamburge susibūrusiems į fortepijoninį trio „Coloris“.

Šis, kaip ir visi „Alternatyvos“ nekomerciniai renginiai, išsiskyrė iš kitų savo kviestine publika. Renginio svečiai - tai daugiau nei 10 metų prisidėjusių užsienio šalių ambasadų, kultūros centrų, Lietuvos ir užsienio nevyriausybinių organizacijų atstovai bei artimiausi renginio draugai, patarėjai, pagalbininkai - dvasinė šeima ir ištikimieji bendražygiai tikrąją to žodžio prasme.

Festivalio meno vadovas Martynas Švegžda von Bekker džiaugėsi galėdamas kartu su klasikos mylėtojais pasidalinti ne tik šių metų festivalio koncertais, bet ir ateities planais.

Anot jo, „Matydamas poreikį daugiau rūpintis Lietuvos ateitimi, Lietuvos gabiausiu jaunimu, kaip šio renginio vedlys keičiu „Alternatyvos“ strategiją iš kultūrinės-pažintinės bei laisvalaikio praleidimo į kultūrinę-edukacinę ir Lietuvos vaikų-jaunimo pasaulyje prisistatymo strategiją.

Tikiu, kad ši „Alternatyvos“ nauja kultūrinė-pilietinė-patriotinė veiklos kryptis jau po kelių metų atneš savo pirmuosius vaisius ir jaunimas atras savo terpę ir reikiamą palaikymą Lietuvoje jos nepalikdami!“ - dėstė idėjos autorius Martynas Švėgžda von Bekkeris.

Koncertų metu idėjos autorius pranešė svarbią žinią, kad nuo šiol „Alternatyva“ veiks išvien kartu su asociacija „Neatrastų talentų festivalis“, kurio pirmininkė yra Elena Masalskienė. Bendra veikla „Alternatyvioje Menų Akademijoje“ (Alternative Arts Academy) bus siekiama atrinkti gabiausią Lietuvos jaunimą. Jam bus suteikta galimybė tobulėti, lankant meistriškumo kursus, dalyvaujant įvairaus pobūdžio kūrybinėse dirbtuvėse.

Jaunųjų talentų išugdyti pasiekimai atsiskleis „Alternatyvos“ festivalio koncertuose, parodose, viešuose pasirodymuose Lietuvoje ir už jos ribų. Siekiant šių tikslų, vykusiuose festivalio koncertuose savo pasirodymu nustebino jaunasis talentas – Gražvydas Sidiniauskas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją