Šiemetiniame festivalyje dalyvaus Keistuolių teatras su naujausia premjera „Mykolas žvejas“, Stalo teatras su trimis spektakliais, šokio teatras „Dansema“ su dviem vaidinimais, teatras „Cezario grupė“, kuris festivalyje pristatys savo pirmąjį bandymą kreiptis į jauniausią auditoriją, iš uostamiesčio atvyks Klaipėdos lėlių teatras su dviem spektakliais ir menininkų grupė „Žuvies akis“ su šiuolaikinio šokio spektakliu, iš Italijos pasikvietėme trupę „Scarlattine Teatro“ su interaktyvių komiksų spektakliu visai šeimai „ManoLibera“.

Šiemet pristatome dar vieną naują žanrą – šiuolaikinį cirką. Lietuvių žonglierių grupė „Antigravitacija“ kartu su Menų spaustuve parodys spektaklį „Stebuklingas medis“.

Koks tas kitoks teatras vaikams? Festivalio organizatoriai tikrai nestoja į opoziciją kažkokiam tokiam teatrui. Tiesiog ieško bendro apibūdinimo tai sceninei kūrybai, kuri yra skirta jautriausiems ir įdomiausiems žiūrovams, dėl to prisiima didžiausią atsakomybę prieš juos ir visas karteles kelia kuo aukščiau.

Visų pirma „kitoks“ reiškia atviras. Beveik po kiekvieno spektaklio jo aktoriai ir režisieriai rengs įvairias kūrybines dirbtuves savo žiūrovams – nepaleis namo, ragins patiems bandyti vaidinti, dainuoti, šokti, piešti, klijuoti, pažindins su įvairia scenos technika. Dar KITOKS, nes gerbia savo žiūrovus ir prie kiekvieno spektaklio nurodo tikslų amžiaus tarpsnį, kuriam šis buvo kurtas, dėl to suprantamas, įdomus ir neatstumiantis. Festivalio programoje yra ir kūdikiams, ir įvairaus amžiaus vaikams, ir paaugliams, ir visai šeimai skirtų spektaklių.

Kitoks – profesionalus, keliantis sau aukštus estetinius ir etinius reikalavimus, ambicingas, savo mažuosius žiūrovus traktuojantis kaip protingas ir labai įdomias asmenybes. Festivalio dalyviai negalvoja, kad jauniausiems žiūrovams skiriama teatrinė kūryba privalo naudoti tik tradicines išraiškos priemones, klasikinius siužetus, kuo daugiau dainelių ir juokelių. Priešingai – čia jie randa įdomią erdvę eksperimentams, kurie yra be abejo atliekami atsižvelgiant į vaikų suvokimo ypatumus.

Festivalis „Kitoks teatras vaikams“ – antroji tęstinės Menų spaustuvės edukacinės programos dalis. Pirmoji dalis – praėjusių metų spalį vykęs seminaras meninio ugdymo pedagogams, į kurį susirinko virš 70-ies ugdymo specialistų iš Vilniaus, Kauno, Alytaus, Molėtų, Klaipėdos, Kretingos, Panevėžio ir kitų miestų. Per seminarą pedagogai turėjo galimybę išgirsti teorinius svarstymus apie teatro vaikams realybę ir siekiamybę, bet ir pamatyti bei aptarti konkrečius skirtingų scenos menų žanrų pavyzdžius, bendrauti su menininkais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją