„Šis fotografijų konkursas yra puikus būdas žmonėms susipažinti, iš arti išvysti karių gyvenimą ir kasdienybę. Tokiu menišku būdu tai kartu ir kvietimas patiems prisijungti prie Lietuvos kariuomenės ir tapti Lietuvos kariais“, – apdovanojimų ceremonijos metu sakė krašto apsaugos ministras J. Olekas.

AB “Lietuvos geležinkelių” generalinis direktorius dr. Stasys Dailydka džiaugėsi, kad parodos pristatymui buvo pasirinktas būtent Vilniaus geležinkelio stotis. „Džiugu matyti, kaip ši geležinkelio stotis tampa menininkų traukos centru. Ypatingai tokių menininkų, kurie fiksuoja ypatingai svarbią mums, Lietuvos karių atliekamą misiją – mūsų visų saugumo užtikrinimą.“

Konkurso dalyvius sveikino ir vertinimo komisijos nariai – Lietuvos fotomenininkų sąjungos pirmininkas Jonas Staselis, fotomenininkas Stanislovas Žvirgždas ir UAB „Baltijos fotografijos linija“ direktorius Kęstutis Vanagas. Atsižvelgiant į vertinimo komisijos narių sprendimą, konkurso nugalėtojais kiekvienoje temoje šiemet 750 eurų premijomis apdovanoti šie nuotraukų autoriai: temoje „Portretas“– Giedrius Strumila, temoje „Pratybos“ – Paulius Čilinskas, temoje „Kario kasdienybė“ – Edvardas Velbasis ir temoje „Linksmas kadras“ – Tomas Saparis. Atskiroje kategorijoje dėl profesionaliausio kadro varžėsi krašto apsaugos sistemoje dirbantys fotografai, čia jau antrus metus iš eilės nugalėtoja tapo Ieva Budzeikaitė, kartu laimėjusi ir 500 eurų premiją. Specialiuoju kariuomenės vado prizu apdovanotas Gvidas Mamonovas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)