Televizijoje jau 19 metų gyvuojanti laida „Gustavo enciklopedija“ filmo pavidalu į didžiuosius ekranus atkeliaus mažiau kaip po metų – jį Lietuvos žiūrovai išvys nuo 2014-ųjų spalio 17 dienos.

Juosta „Gustavo enciklopedija“ taps pirmuoju lietuvišku 3D animacijos ir vaidybos filmu. Kino filmas, kaip ir televizijos laida, visas buvo nufilmuotas ant žalio ekrano, o toliau kameromis užfiksuoti vaizdai yra papildomi kompiuterine grafika. Pasak filmo prodiuserio Žilvino Naujoko, kino žiūrovai išvys visai kitą vaizdą, nei įpratę matyti TV ekrane. „Turime išskirtinį scenarijų, novatoriškas idėjas.

Būsimą juostą kuria grupė žmonių. Kompiuterinės 3D animacijos kūrimas reikalauja daug laiko ir kruopštumo, dėmesio net menkiausioms detalėms. Todėl nenuostabu, kad prie šio projekto suplanuota dirbti net trejus metus, tačiau publika išvys tokius vaizdo sprendimus, kokius iki šiol buvo matę tik Holivude“, – sakė jis. Pirmuosius kūrėjų užmojus žiūrovai gali įvertinti pristatomame pirmajame filmo plakate.

Filme „Gustavo enciklopedija“ visą šeimą įtrauks nepamirštama kelionė ir nuotykiai, besidriekiantys nuo įvairių Žemės kampelių iki pat vandenyno gelmių ir net kosmoso!

Pagrindiniais filmo herojais taps specialusis korespondentas Gustavas ir profesorius Velykis Kalėdauskas-Kučys. Režisierių Vaido Lekavičiaus ir Augustino Griciaus filme jie aiškinsis įvairiausias įdomybes – ką dabar veikia Baronas Miunhauzenas, kur klajoja kapitonas Nemo ir kaip sekasi Robinzonui Kruzui? Keliones dievinantis Gustavas sutiks ne tik įdomiausių pasakų ir nuotykių pasakojimų personažų, bet ir patirs netikėtų atradimų.

Jau mylimus ir dar neregėtus personažus juostoje įkūnys garsios Lietuvos kino, teatro ir muzikos žvaigždės, su kuriomis filmo kūrėjai Lietuvos žiūrovus supažindins vėliau. Pagrindinis vaidmuo filme teko Audriui Rakauskui, kurį žiūrovai pažįsta kaip TV laidos personažus Gustavą, Vėlyvį Kalėdauską-Kučį ar Nykštuką Beną.

Filmui „Gustavo enciklopedija“ jėgas sujungė ne tik žiūrimiausio lietuviškų filmo prodiuseriai, „Gustavo Enciklopedijos“ TV laidos kūrėjai, bet ir talentingi kompiuterinės grafikos specialistai, kurie prie šio kūrinio triūsia jau antrus metus. Prie filmo kūrimo prisideda ir Lietuvos kino centras. Kūrėjų ambicija – su spalvinga ir pažinimą skatinančia juosta pasirodyti ne tik Lietuvoje, bet ir išplaukti į platesnius vandenis.

O kol iki filmo premjeros dar toli, juostos prodiuseris Žilvinas Naujokas su kolegomis darbuojasi prie kitų filmų – jau gruodį Lietuvos kino teatrus pasieks romantinė komedija „Kaip pavogti žmoną“, prieš Valentino dieną – „Valentinas už 2rų“. Praėjusios vasaros pabaigoje buvo nufilmuotas kelio filmas, kuriame pagrindinį vaidmenį atliko Mantas Jankavičius. Juosta pasieks kino teatrus kitų metų rudenį. Taip pat vystomi ir nauji projektai, kurių svarbiausias – Rūtos Šepetys romano „Tarp pilkų debesų“ ekranizacija anglų kalba.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)