Artėjant šių intriguojančių filmų premjeroms, kviečiame sužinoti įdomybių apie 37-erių T.Hardy, kuris ne tik ryžtingai imasi fizinio ir moralinio pasirengimo reikalaujančių transformacijų ekrane, bet ir renka apdovanojimus už stilių bei žavi kolegas ir gerbėjus atvirumu.

Londone gimusio 37-erių T.Hardy ūgis – 175 cm, nors kino ekranuose jis neretai atrodo gerokai aukštesnis.

Pilnas aktoriaus vardas – Edwardas Thomasas Hardy.

T.Hardy motina Elizabeth Anne – menininkė, o tėvas Edwardas – komedijų ir romanų autorius.

Tomas Hardy

Tomas buvo pašalintas iš internatinio tipo mokyklos už vagystes.
Būdamas 17-os T.Hardy buvo areštuotas už tai, kad su draugu nuvarė bičiulio tėvo draugo automobilį „Mercedes-Benz“.

21-erių T.Hardy laimėjo modelių konkurse ir kurį laiką buvo sudaręs sutartį su žinoma modelių agentūra „Models One“.

Jaunystėje Tomas turėjo problemų su policija, kentėjo nuo alkoholizmo ir priklausomybės nuo narkotikų. Išsigydyti priklausomybes aktorius nusprendė baigęs filmuotis juostoje „Žvaigždžių kelias: atpildas“. Vėliau T.Hardy prisipažino, kad būtent kova su svaigalais lėmė jo pirmosios santuokos krachą. Pirmąją žmoną Sarah Ward aktorius buvo vedęs nuo 1999 iki 2004-ųjų. Aktorius nevartoja alkoholio ir narkotikų nuo 2003-ųjų.

Apie priklausomybes: „Buvau visiškai išklydęs iš kelio ir man tiesiog pasisekė, kad nenutiko nieko baisaus, neatsidūriau kalėjime ir nemiriau, nes būtent tokia kryptimi žengiau. Dabar pažįstu savo vidinį žvėrį ir žinau, kaip jį suvaldyti. Jausmas toks, tarsi gyvenčiau su 180 kg sveriančiu orangutangu, kuris tik ir taikosi mane nudėti. Jis galingesnis už mane ir slypi tamsiojoje mano sielos pusėje. Kai svaigindavausi, manydavau, kad tiesiog pasilinksminsiu. Viskas baigdavosi tuo, kad būdavau apsvaigęs ir išsigandęs, atsidurdavau bauginančiose vietose, visa laimė, kad nepasigavau hepatito ar AIDS".

Televizijoje T.Hardy debiutavo 2001-aisiais mini seriale „Band of Brothers“. Po vaidmens šioje karo dramoje Tomas metė studijas prestižiniame Dramos centre Londone ir gavo vaidmenis Ridley Scotto 2001-ųjų filme „Juodojo vanago žūtis“ bei 2002-ųjų mokslinės fantastikos filme „Žvaigždžių kelias: atpildas“. T.Hardy įkūnijo homoseksualų chuliganą Guy Ritchie 2008-ųjų filme „Rokenrola“, tačiau yra viešai interviu pasakęs, kad seksas su vyrais jo paties visiškai nedomina.

2008-aisiais T.Hardy susilaukė sūnaus Louiso su buvusia mylimąja Rachael Speed. Vėliau tais metais aktorius užmezgė santykius su kolege Charlotte Riley, su kuria susipažino filmuodamasis serialuose „The Take“ ir „Wuthering Heights“. Jiedu susižadėjo 2010-aisiais, o 2014-ųjų liepą atšoko vestuves.

Aktoriaus kelias į aukščiausią Holivudo lygą prasidėjo atlikus Imso vaidmenį Christopherio Nolano 2010-ųjų filme „Pradžia“ (angl. „Inception“).

2012-ųjų filme „Tamsos riterio sugrįžimas“ T.Hardy atliko įsimintiną blogiuko Beino, kurio veidą dengė į hanibalo Lekterio panaši kaukė, vaidmenį. Šiai rolei aktorius priaugo 13-a kilogramų ir svėrė daugiausiai per visą jo karjerą.

Aktorius mėgsta gerti kavą, gazuotą mineralinį, vaisvandenius, arbatą, „Coca-colą“ ir „Red Bull“.

Pašėlusį Maksą ekrane suvaidinęs aktorius būdamas paauglys gavo dovanų šunį, kurio vardas buvo Mad Max (liet. Pašėlęs Maksas), tačiau šį Tomas pakeitė į Maximoose.

Aktorius turi tą patį agentą kaip ir Ewanas McGregoras.

T.Hardy yra vienintelis aktorius, suvaidinęs blogiuką ir „Žvaigždžių kelyje“, ir viename filmų apie Betmeną.

2013-aisiais aktorius užėmė 17-ąją vietą „Empire Online“ seksualiausių aktorių šimtuke.

Žinomo vyro kūną yra numarginusi daugybė tatuiruočių, kaip jis pats sako – kiekviena jų pasakoja dalį jo gyvenimo istorijos. Pirmąją tatuiruotę T.Hardy pasidarė būdamas 15-os. Jis išsitatuiravo airių mitologinę būtybę leprekoną, kuris yra pagarbos ženklas airiškai jo motinos kilmei. Taip pat aktorius turi drakono tatuiruotę, mat drakono metais buvo gimusi jo pirmoji žmona Sarah. T.Hardy yra šią tatuiruotę pavadinęs klaida.

Aktorius yra jauniems žmonėms padedančios labdaros organizacijos „Prince‘s Trust“ ambasadorius.

2015-aisiais žurnalas „GQ“ paskelbė T.Hardy vienu iš 50-ies stilingiausių Didžiosios Britanijos vyrų.

T.Hardy apie aktoriaus darbą: „Mes lipame į sceną ne valgyti, o būti suvalgyti.“

Apie Gary Oldmaną, su kuriuo jie drauge pasirodo trileryje „Numeris 44“: „Gary Oldmanas yra mano didvyris. Kai mokiausi dramos mokykloje, visi cituodavo jo herojus. Man neįtikėtina garbė dirbti su juo.“

Trileryje „Numeris 44“ šalia pagrindinį vaidmenį atlikusio T.Hardy žiūrovai išvys ryškiausių Anglijos ir Švedijos kino žvaigždžių – britų ekrano pažibą Gary Oldmaną bei Skandinavijos talentus Noomi Rapace ir Joelį Kinnamaną.

Filmo „Numeris44" anonsą galite pamatyti čia:


Naujajame, jau ketvirtajame G.Millerio filme „Pašėlęs Maksas. Įtūžio kelias“ apie kelio kovotoją Pašėlusį Maksą, žiūrovai atsidurs atšiaurioje dykynėje, kur nelikę žmogiškumo. Po žmonos ir sūnaus mirties vienas klajojantis Maksas privalo kovoti už išlikimą nesvetingame pasaulyje. Vykstant žiauriems susirėmimams jis susiduria su bebaime imperatore Furioza (akt. Charlize Theron). Ši paprašo Makso pagalbos persikeliant per dykumą. Jis sutinka, tačiau kelionė nebus lengva – žiaurumams pasiryžę galvažudžiai darys viską, kad tik jie nepasiektų savo tikslo.

Postapokaliptinio veiksmo filmo „Pašėlęs Maksas. Įtūžio kelias“ anonsas:


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)